Teraz jest 13 sie 2025, o 20:12

NFL Draft 2017

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Re: NFL Draft 2017

Post28 kwi 2017, o 23:19

Cycu napisał(a):Strasznie czekam na dzisiejsze rundy. Pierwsza runda jest medialna, kolorowa i to ona budzi najwieksze emocje, ale wg mnie udany draft zaczyna sie wlasnie od 2 rundy, a konczy na undrafted agents.

UDFA są najważniejsi - Seahawks rozpoczęli sezon 2016 mając w składzie 24 UDFAs (na 53 zawodników w rosterze...)
Na starym forum: WaltJones

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Post28 kwi 2017, o 23:59

I Trubisky ląduje w Bears :) Jestem zdziwiony tym wyborem ponieważ przyszedł Glennon, wciąż jeszcze młody jak na QB przecież. Sporo musieli poświęcić na to żeby podskoczyć o raptem jedno miejsce ale najwyraźniej było więcej chętnych na ten pick, także idzie zrozumieć.

Nie będę oceniał czy wybór dobry czy nie bo to się dopiero okaże, jak odpali to stwierdzimy że te trzy wybory to żadna cena. Mam nadzieję że za dwa lata będę mógł zeznać w ten sposób ;)

Cycu

Post29 kwi 2017, o 00:34

Mocno zaczela sie ta druga runda. Czyszcza tablice niemilosiernie.

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post29 kwi 2017, o 01:42

Jakie są wasze odczucia co do Mixona? Osobiście brzydze się nim i tym co zrobił, ale jednak gdzieś tam z tyłu głowy była nadzieja że spadnie do wyboru Seahawks wezmą odmienionego jego i potencjalnego pro bowlera w 2 rundzie

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post29 kwi 2017, o 06:15

Nie wiem do końca co mam o tym myśleć, narozrabiał fest ale to było 3 lata temu. Bengals ściągają kolejny trudny charakter ale jeśli chodzi o sam walor sportowy to może być steal. Cieszę się, że w 3 rundzie złapali DE Jordana Willisa z Kansas.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post29 kwi 2017, o 11:40

Smutno mi :( :( Jestem mocno rozczarowany drugim dniem w wykonaniu Saints. Marcus Williams i Trey Hendrickson są jeszcze do przeżycia ale patrząc kto był na tablicy w momencie każdego z wczorajszych picków to nie wybrałbym żadnego z tych zawodników.
Oczywiście łatwo jest gdybać po fakcie gdy widać kto gdzie i kiedy poszedł a swoich faworytów wybierałem głównie na podstawie internetowych analiz i YT ale mam wrażenie że 2 i 3 runda to typowe pójście na żywioł. Więcej ryzyka, nadziei i improwizacji niż jakiegoś przemyślanego planu, największy idiotyzm to trade po Kamare (jeżeli nie ma jakiś planów transferowych dla Ingrama lub AP). Ciekawi mnie jak po drafcie będzie wyglądało salary cap i czy wystarczy kasy dla jakiegoś wolnego agenta.

Czas pokaże co to z tego będzie.

Życzę pogodnej :lol: :lol: :lol: :lol: majówki.
Ostatnio edytowano 29 kwi 2017, o 12:25 przez DexterLuthor, łącznie edytowano 1 raz
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

Pierre

Post29 kwi 2017, o 12:15

Mam parę minut więc parę minut o Giants. Engram zupełnie nie mój typ zawodnika (po stokroć wolałbym choćby Leggett'a), ale rozumiem. Wydaje się że najlepszy H-back w roczniku. Siła rażenia w ofensywie wydaje się być na tę chwilę ogromna, powodzenia w upilnowaniu OBJ, Sheparda, Marchalla i Engrama. Dalej Tomlinson tak jak koncepcja draftowania DT w tym roku w drugiej rundzie mi się nie podobała Tak tutaj chłopak wygląda świetnie, po kontuzjach podobno nie ma już śladu. A płynące ze wszystkich stron opinie o jego charakterze... zdecydowanie Giants lubią takich zawodników. No i na koniec Webb, znów nie do końca mój świat. Chociaż Eli młodszy nie będzie i nie wiadomo ile jeszcze pogra na odpowiednim poziomie. Po cichu liczę że może z tego być Kirk Cousins 2.0. Nawet jeżeli nie jako następca Manninga to zwyczajnie na sprzedaż. Draft jak na tę chwilę zupełnie nie taki jaki bym chciał, ale zdecydowanie na plus. Idealny scenariusz na resztę? Samaje Perine 4 runda, Conor McDermott 5, jakiś kicker w 6 i Corn Elder/Brendan Langley/Jalen Reeves-Maybin w 7 plus Ben Boulware jako UDFA

sz

Post29 kwi 2017, o 12:38

sz napisał(a):Moje typy dla Browns na dziś - Sidney Jones i Josh Dobbs (mam nadzieję, że go nie wybiorą). Lista życzeń - FS (Baker/Williams/Jackson) i CB (Awuzie/Jones).

Swing... and a miss! Nie trafiłem kompletnie, ale w sumie jestem zadowolony. Nie spodziewałem się, że Kizer spadnie do #52 i mimo że nie jestem jego fanem (choć wciąż wolę go od Watsona), to jego wybór w tym miejscu ma świetną wartość, bo chłopak ma potencjał, a pick jest na tyle niski, że Browns będą mogli bez skrupułów sięgnąć po QB wysoko za rok, jeżeli Kizer nie wypali.

Drugi wybór to Ogunjobi, który zajmie najsłabiej obstawioną pozycję w linii defensywnej Browns, czyli 3T. Nazwisko słyszałem właściwie tylko jakimś podcaście (i o ile dobrze pamiętam wypowiadano się w nim o Ogunjobim bardzo pozytywnie), sam jednak niewiele o nim wiem.

Trochę martwi mnie pominięcie CB, bo kapitał w drafcie wśród DB szybko się wyczerpuje, a Browns nie mają wyboru w 4 rundzie. Pozostaje tylko mieć nadzieje, że uda się jeszcze złapać kogoś wartościowego w 5 rundzie (King/Jackson/Woods/Wilson/Kazee).

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post29 kwi 2017, o 12:58

Gdy Seahawks zrobili kolejnego trade down, nie wybierając Robinsona dostawałem powoli już gorączki. Widząc ich wybór początkowo też zachwycony nie byłem. I wtedy odpalam https://www.youtube.com/watch?v=Cy7erbPJISQ i kompletnie zmieniam decyzje :D atletycznie na poziomie Garetta a może i nawet lepiej, pierwsze porónania jakie gość robi co do jego gry to Clowney i Mack, może sie okazać że to całkiem dobry pick Seattle :D

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post29 kwi 2017, o 13:35

bambosz napisał(a):Gdy Seahawks zrobili kolejnego trade down, nie wybierając Robinsona dostawałem powoli już gorączki. Widząc ich wybór początkowo też zachwycony nie byłem. I wtedy odpalam https://www.youtube.com/watch?v=Cy7erbPJISQ i kompletnie zmieniam decyzje :D atletycznie na poziomie Garetta a może i nawet lepiej, pierwsze porónania jakie gość robi co do jego gry to Clowney i Mack, może sie okazać że to całkiem dobry pick Seattle :D

Seahawks w swoim rosterze mają go wpisanego jako DE. Ciekawe w jaki sposób będą go wykorzystywać... Po warunkach McDowell to taki Calais Campbell - Campbella chciał zakontraktować do Seattle we Free Agency chyba każdy piszący o Seahawks bloger itp. :)
Na starym forum: WaltJones
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL