Teraz jest 13 sie 2025, o 23:48

Mock Draft 2017

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Designofchaos

Re: Mock Draft 2017

Post4 kwi 2017, o 19:45

Z # 30 draftu Pittsburgh Steelers wybierają Falgrima “Steel-Fist” Brograssona - Trollslayera z Azar’Khur Dwarven University!

... a sorry, to nie BloodBowl i nie ta liga...

Już się poprawiam - z # 30 draftu Pittsburgh Steelers wybierają Carla Lawsona – DE/ LB / Edge Rusher z Auburn.

Kilka słów wyjaśnienia odnośnie powyższej (oczywiście całkowicie niezamierzonej) początkowej pomyłki.

Wiem, że filozofia draftu najrozsądniej draftujących drużyn (w tym także Steelers) opiera się na BPA czyli Best Player Available. Rozwijając nieco wątek – bierzemy najlepszych, najbardziej perspektywicznych, najsolidniejszych graczy i zastanawiamy się jak zagospodarować ich telent, potencjał i umiejętności. Taka filozofia opiera się na sprawdzonym założeniu, że w długiej perspektywie daje to lepsze efekty niż „łatanie dziur” w składzie za wszelką cenę (np. „Ojojoj mamy dramat na pozycji rozgrywającego i w secondary, więc poszukujemy jakiegokolwiek QB i jeszcze CB i to są nasze dwie pierwsze rundy”). Zdaję sobie oczywiście sprawę, że stosowanie tej filozofii wymaga składu bez ewidentnych braków tudzież z niedoskonałościami możliwymi do zamaskowania poprzez boiskową strategię i umiejętne stosowanie schematów ofensywnych i defensywnych.

Czy Steelers są w takim miejscu? To zależy jak na to spojrzeć...Ofensywa jest sprawna i gotowa – Offensive Line jedna z najlepszych w lidze, zestaw QB & RB & WR też wyśmienity, TE średniej klasy ale dramatu nie ma, tzw. głębia skłądu na większości pozycji jest. Co prawda Big Ben marudził że czas już myśleć o emeryturze, ale Ben ma mrudną naturę więc zakładam, że jeszcze 2-3 lata pociągnie. Ofensywa co prawda nie zawsze stawała na wysokości zadania w zeszłym roku, ale draftem się tego nie naprawi – to kwestia zdrowia, braku głupich zawieszeń za kary (vide Bell i Bryant) i egzekwowania założeń na boisku.

Co do defensywy – tutaj jest kilka potencjalnych braków. Przyda się nickel CB, backup na pozycji Safety, konkurent na pozycję ILB (albo i dwóch bo Steelers grają bazowo 3-4) i być może backup dla Defensive Line. Ale na pewno największa luka jest na pozycji OLB gdzie najgroźniejszym graczem jest wciąż nieśmiertelny i niezniszczalny James Harrison – jeden z niewielu graczy na boiskach NFL starszy ode mnie (dzięki James!!). Głównym problemem na tej pozycji jest przede wszystkim brak głębi i potencjału na przyszłość. Jest wspomniany Harrison, jest Bud Dupree (1st rnd sprzed dwóch lat) i niewiele ponadto... A ta właśnie pozycja była głównym motorem defensywy za czasów jej świetności, czy to za czasów Steel Curtain czy kilka lat temu (vide galeria sław z przeszłości, tandem Woodley-Harrison, wcześniej Porter itd...). OLBs Steelers historycznie siali popłoch i zniszczenie, budzili trwogę, zostawiali za sobą spaloną ziemię, płaczących QBs, ich szlochające kobiety i zdruzgotanych liniowych większych od nich o conajmniej 20 kilo... Dawni Steelersowi OLBs to tacy właśnie Trollslayers dzisiejszego NFL. Dla niewtajemniczonych – Trollslayer to nieustraszony krasnoludzki wojownik stawiający sobie za punkt honoru pokonywanie większych lub potężniejszych przeciwników. Taki Krasnolud bez strachu – maszyna do powalania przeciwnika na ziemię, lekko szalony, absolutnie niezrównoważony i niepokonany...
Kogoś takiego brakuje w Pittsburgu od dobrych kilku lat (poza Harrisonem rzecz jasna). Takie postawienie sprawy to oczywiście nie jest kwintesencja BPA, ale co mi tam... Uwielbiam gdy Steelers grają w obronie na najwyższym poziomie, tęsknię za defensywną młócką, taką mam wizję świata i nic na to nie poradzę. Poza tym, moja wiedza na temat większości zawodników wchodzących w draft w tym roku nie jest powalająca więc – w skrócie – szukam OLB dla Steelers. Jest kilku graczy z innych pozycji których mógłbym z powodzeniem wybrać z pickiem #30 (Njoku, Engram, któryś z CB albo S co się ostali), ale ostatecznie do zachodzniej Pennsylvanii wysyłam Lawsona. Na uniwerku grał jako DE (częsty przypadek, że gracze z tej pozycji są „konwertowani” na OLB) - moim zdaniem fajny gracz, obejrzałem kawałek jego taśm z college’u i wygląda to dość dobrze – ma kilka obszarów do rozwoju lub poprawy, ale kto w drafcie ich nie ma. Nada się chłopak...

28-3 Falcons on the clock ;)
Design0fCha0s - poprzednio znany jako "rooted", ale przy podłączaniu konta na nowe forum coż pewnie zj**%*em i podpięło mi się konto z Twittera. To tylko jeden z powodów dlaczego nie zostałem informatykiem...

Go Steelers!

Ufek

• Ulubiona drużyna: Atlanta Falcons

Post5 kwi 2017, o 18:07

Atlanta Falcons on the clock….

Zamiast 28:3 Falcons piszmy lepiej NFC Champions ,prawda że lepiej brzmi :) ? Łatwo jest się śmiać , nie zapominajmy jednak że na Atlantę przed rozpoczęciem sezonu nikt zupełnie nie stawiał a jednak okazała się dużo lepsza od uznanych marek typu Seahawks, Packers , Steelers czy Cowboys. Zabrakło im w finale trochę szczęścia , trochę chłodnej głowy, po prostu zapłacili frycowe za udział w SB.
Cel na ten rok to oczywiście powtórzyć ten wynik. Będzie to o tyle trudne że już wszyscy wiedzą na co stać Falcons gdzie są ich mocne , gdzie słabe strony i będą chcieli to wykorzystać. Poza tym zmienił się skład szkoleniowy który będzie musiał na nowy opracować schematy gry. Krótka analiza składu: Podczas offseason wiele się nie zmieniło , nie odszedł żaden z zawodników , którzy grali wiodące role w zespole w poprzednim sezonie. I tak na rozegraniu Matt Ryan MVP poprzedniego sezonu zasadniczego, jak jest dobrze chroniony to potrafi rozmontować każdą obronę. I tu właśnie dochodzimy do jednej z potrzeb Atlanty którą trzeba rozwiązać za pomocą tegorocznego draftu. Jest to pozycja OG z której wypadł najsłabszy punkt Chris Chester i trzeba go jak najszybciej zastąpić kimś młodym i perspektywicznym. Korpus RB z Devontą Freemanem i Tevinem Colemanem jest jednym z najlepszych w lidze więc dokoptowanie jakiegoś biegacza to raczej kwestia 4-5 rundy, WR z Julio Jonesem i Mohamedem Sanu uzupełnieni Hardym i Gabrielem to też nie jest pierwsza potrzeba. Dochodzimy do defensywy, jednej z najmłodszych w lidze, wspaniale się rozwijała podczas sezonu zasadniczego i świetnie zaprezentowała się podczas p/o, zabrakło im trochę doświadczenia i jednej kwarty w SB do wielkiego sukcesu, ale i tak zaprezentowała się powyżej oczekiwań , gdyż do tej pory formacja defensywna Falcons była jedną z najniżej ocenianych w całej lidze. Dzisiaj nazwiska Jarrett , Beasley , Deion Jones, Neal, Trufant , Alford budzą szacunek a wzmocnienie w offseason w postaci Dontari Poe powinni jeszcze bardziej scementować tą formację. Czego brakuje ? przede wszystkim drugiego pass rushera który razem z Beasleyem straszyłby rozgrywających przeciwników. Tak więc sumując do uzupełnienia w drafcie są dwie pozycje DE I OG i je będę chciał w naszej zabawie uzupełnić. Analizując dotychczasowe wybory doszedłem do wniosku że , najlepszym wyjściem byłby lekki trade w dół , gdyż nie ma zawodników z tych pozycji których warto wybrać w pierwszej rundzie, najwcześniej w połowie drugiej. Myślę tutaj o OG Forrest Lamb z Western Kentucky i DE Missouri Charles Harris. Ponieważ w naszej zabawie nie ma tradów , w pierwszej rundzie postanowiłem wzmocnić Pass Rush , gdyż podobnego klasą OG do Lamba będe mógł wybrać pod koniec drugiej rundy.
Z numerem 31 w drafcie do Atlanta Falcons trafia Charles Harris DE Missouri.
Trochę jego notowania spadły po słabym combine ale nadal jest szybkim bardzo zwinnym zawodnikiem który powinien jeszcze bardziej poprawić pass rush , oprócz tego wyróżnia się w blokowaniu gry biegowej co bardzo przyda się młodej obronie.

Czas na New Orleans Saints.

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post5 kwi 2017, o 21:53

Z numerem 32 New Orleans Saints wybierają ......David Njoku, TE, University of Miami

Dzięki wam szanowni GM mój plan na ten draft legł w gruzach....nie, nie, żaden z upatrzonych zawodnik nie został sprzątnięty sprzed nosa, wręcz przeciwnie. Nie jest zaskoczeniem że po edge z #11 będę celował w CB i tu pojawia się problem, na tablicy pozostało tak wielu obiecujących CB.......że nie potrafiłem wybrać. Mam grupę 12-13 solidnych kandydatów dla Saints z czego do nr 32 kandydowało 4 i przy każdym miałem jakieś "ale" i skoro nikt nie zniknął postanowiłem zmienić koncepcję.

Początkowo rozważałem wzmocnienie OL, niestety tegoroczny draft jest ubogi. Z czysto sportowego punktu widzenia najbardziej przypadł mi do gustu Lamp ale jego przesunięcie do środka linii sprawia że nie jest celem na pierwszą rundę. Saints potrzebują OT, wziąłbym Ramczyka bo jest kandydatem na porządnego LT ale nie jestem pewny jego kondycji zdrowotnej.

Ostatecznie zadałem sobie pytanie "Czy chcesz w Nowym Orleanie drugiego Reed'a? - Tak, poproszę :D " W obliczu straty Cooks'a doszedłem do wniosku że warto zainwestować w receivera i tak pojawił się Njoku. Brees uwielbia TE a następca Grahama jest jedynie przepłaconym bustem.

Njoku jest świetnie zbudowanym, zwrotnym graczem z wyjątkowo długimi ramionami, potrafi uwalniać się spod krycia i dobrze chronić piłkę prze DB. Jest bardzo atletyczny dzięki czemu zrywa sporo tackles, najlepszy w tym drafcie pod względem zdobytych jardów po złapaniu piłki (11,2y). Ma również pewne braki, przede wszystkim w kontrolowaniu lotu piłki (10% upuszczonych piłek to za dużo) ale to jest do nadrobienia. Nie jest również orłem w blokowaniu ale jego głównym zadaniem ma być łapanie podań i podążanie ścieżką Reed'a, Grahama czy Olsena.

KONIEC RUNDY 1
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post5 kwi 2017, o 22:20

Dzięki panowie za fajną pierwszą rundę.
Ruszamy z drugą, kolejność aktualna na godzinę 22:15 w dniu 5 kwietnia.

33. Cleveland Browns (sz)
34. San Francisco 49ers (Michal2009b1)
35. Jacksonville Jaguars (krisow)
36. Chicago Bears (ZaharyMeb)
37. Los Angeles Rams (kgorkiewicz)
38. Los Angeles Chargers (osinho)
39. New York Jets (kgorkiewicz)
40. Carolina Panthers (Tomek Czapiewski)
41. Cincinnati Bengals (kaliber)
42. New Orleans Saints (DexterLuthor)
43. Philadelphia Eagles (kks)
44. Buffalo Bills (ciurek)
45. Arizona Cardinals (osinho)
46. Indianapolis Colts (ikon)
47. Baltimore Ravens (Cycu)
48. Minnesota Vikings (Oceansizer)
49. Washington Redskins (Oceansizer)
50. Tampa Bay Buccaneers (PyjterSothis)
51. Denver Broncos (Pierre)
52. Cleveland Browns (sz)
53. Detroit Lions (lafarro)
54. Miami Dolphins (jaden)
55. New York Giants (Pierre)
56. Oakland Raiders (OaRaiders_)
57. Houston Texans (73ndera 73xans)
58. Seattle Seahawks (Michal29)
59. Kansas City Chiefs (lafarro)
60. Dallas Cowboys (lewyino)
61. Green Bay Packers (PyjterSothis)
62. Pittsburgh Steelers (designofchaos)
63. Atlanta Falcons (Ufek)
64. Carolina Panthers (Tomek Czapiewski)

Cleveland Browns are now on the clock...
Na starym forum: WaltJones

sz

Post6 kwi 2017, o 16:43

With the 33rd pick of the 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Cleveland Browns select... Budda Baker, S, Washington

Opisując dwa lata temu w naszym community mock drafcie potrzeby Browns oceniłem secondary jako top 3 w lidze i bardziej się pomylić nie mogłem. Obecnie bowiem ze składu Haden-K.Williams-T.Williams; Gipson-Whitner ostał się tylko Joe Haden, a i on, jeżeli akurat nie jest kontuzjowany, zwykle gra słabo. Na starterów secondary Browns na koniec sezonu 2016 r. składali się: CB Joe Haden, CB Brien Boddy-Calhoun (UDFA rookie), SCB Jamar Taylor (niechciany w Miami) ; FS Ed Reynolds (niemal cała 3-letnia kariera w practice squadach) i SS Tramon Williams (przesunięty na tę pozycję po fatalnych występach na CB). Nie da się ukryć, że te nazwiska, jeżeli spędzają komuś sen z powiek, to wyłącznie kibicom Browns. Mimo że pod koniec sezonu nastąpiła pewna poprawa w jakości gry tej formacji (po wstawieniu do składu Reynoldsa i przesunięciu Williamsa na SS), to tym razem z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że DBs drużyny z Cleveland to lekko bottom 3 w NFL.

Obok QB pozycje S i CB to największe potrzeby Browns i wybór nr 33 to najlepsze miejsce, żeby jedną z tych dziur załatać. CB schodzą w naszym drafcie bardzo powoli i na tablicy zostało jeszcze wielu klasowych defensorów grających na tej pozycji. Nieco inaczej jest z obiema pozycjami safety, gdzie zawodników wartych wyboru na przełomie pierwszej i drugiej rundy nie ma aż tak wielu. Safety to też prawdopodobnie ta dziura w secondary Browns, której konieczność załatania jest bardziej nagląca.

Z powyższych względów wybierając Mahomesa z numerem 12 moim planem na początek drugiej rundy było pozyskanie kogoś z dwójki Melifonwu-Baker, awaryjnie, gdyby nie dotrwali do mojego wyboru, wybór CB. Czytając scouting raporty i „oglądając film” (czyt. draftbreakdown.com) szybko zorientowałem się którego z tych dwóch safeties preferuję. Melifonwu jest kosmicznym atletą, ale póki co niemal wyłącznie atletą. On nie gra z taką prędkością i dynamiką jaką zabłysnął podczas combine. Mam wrażenie, że często bardzo wolno reaguje na to co się dzieje na boisku. Nie jest to też thumper, raczej nie można się po nim spodziewać zbyt wielu spektakularnych uderzeń i tackli. Nie dziwię się zatem, że Dane Brugler ocenił jego taśmę na 3 rundę.

Budda Baker to trochę przeciwieństwo Melifonwu. Swoje braki fizyczne (wzrost/waga) nadrabia agresywnością, instynktem i charakterem. Świetny zarówno w obronie przeciwko biegowi jak i w kryciu. Jego szybkość pozwala mu na grę zarówno jako single high safety jak w cover 2/cover 4, a DC Gregg Williams często korzysta z obu ustawień defensywy. W Browns widzę go oczywiście jako FS, jednak oglądając jego film można zauważyć, że większość czasu spędzał on jako slot corner/nickel safety, co nieco utrudnia jego ocenę jako klasycznego safety. Z uwagi na brak wzrostu i wagi będzie też czasami przegrywał walkę o piłkę z TE (jednak warunkami fizycznymi wcale nie odbiega mocno od Earla Thomasa, Erica Weddle, jest też większy od Honey Badgera). Moim zdaniem jest to zdecydowanie najlepszy dostępny safety i zawodnik, na którego pominięcie Browns nie mogą sobie pozwolić.

The San Francisco 49ers are now on the clock!
Ostatnio edytowano 7 kwi 2017, o 18:09 przez sz, łącznie edytowano 1 raz

Michal2009b1

• Ulubiona drużyna: Niners

Post7 kwi 2017, o 17:17

With the 34th pick of the 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the San Francisco 49ers select... DeShone Kizer, QB, Notre Dame

Sytuacja QB w SF jest fatalna, a zatrudniony w zimie Hoyer raczej na pewno nie jest franchise quarterbackiem. Kizer ma spory potencjał, choć jeszcze brakuje doświadczenia. Dual-threat QB, który zaliczył dwa udane sezony, wciąż wymaga rozwoju, jednak nie jest w planach aby grał od początku, a raczej powoli wchodził w zespół. Fakt, nie jest to najgorętszy zawodnik QB draftu, ale sytuacja z rozgrywającymi jest na tyle kiepska, że Kizer może jeszcze w pierwszym roku okazać się najlepszym z nich. Pasuje on do schematu ofensywnego Shanahana, z dużą ilością play-action, co może zaprocentować z relatywnie silnymi RB. Martwi jednak mała skuteczność podań (ok. 60%) i jest to niewątpliwie statystyka, której musi ulec poprawie, jeśli Kizer chce stać się nominalnym starterem 49ers bądź innej drużyny.

Jacksonville Jaguars are now on the clock

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Post8 kwi 2017, o 11:28

With the 35th pick of the 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Jacksonville Jaguars select...Marlon Humphrey, CB, Alabama

W II rundzie kieruję się już raczej tym kto został dostępny. Julius Thomas został oddany do Broncos, miałem więc chrapkę na Njoku, ale DexterLuthor mi go zwinął. Został teraz Ever Engram i chyba na II rundę byłby to wybór ok, ale wg. mnie więcej potencjału da nam wzmocnienie boków obrony, biorę więc CB Humphreya (nie wiem czy on nie pójdzie wyżej w prawdziwym drafcie).

Chicago Bears (ZaharyMeb) are now on the clock
Obrazek
"Keep pounding!"

ZaharyMeb

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears
  • Ulubiony zawodnik: Charles Tillman

Post8 kwi 2017, o 12:34

Z numerem 36 Chicago Bears wybierają ......Obi Melifonwu, S, Connecticut.

Bears przed nadchodzacym sezonem przesli spore zmmiany. Osoby odpowiedzialne za zarzadzanie klubem nie chcieli
rewolucji i postawili na rozgrywajacego z doswiadczeniem w NFL. Majac na uwadze ze w nadchodzacym drafcie ciezko
wskazac QB, ktory moze stac sie liderem zespolu w pierwszym sezonie, taka decyzja wydaje sie sluszna. Poprzednie rozgrywki byly ciezkie dla ekipy z wietrznego miasta i ich fanow. Pomimo slabego bilansu byly momenty, ktore moga byc traktowane jak swiatelko w tunelu. Na przestrzeni kilku ostatnich lat pozbyto sie najwazniejszych graczy ofensywnych, rowniez defensywa przeszla spore zmiany. Wiec w tym sezonie miski zaczynaja z czysta karta...

Kogo Bears potrzebuja w drafcie?...praktycznie kazda formacja wymaga wzmocnien. Jednak moim zdaniem priorytetem jest secondary. Moj plan na draft niestety sie posypal gdy z numerem drugim zostal wybrany Jamal Adams(do dzis nie moge tego odzalowac). W pierwszej rundzie postawilem na CB i pomimo uplywu kilkunastu dni dalej uwazam ze to sluszna decyzja.Marshon Lattimore jest najlepszymm zawodnikiem na swojej pozycji(wedlug mnie oczywiscie) i przyda sie miskom. Po zakonczeniu sezonu druzyna z wietrznego miasta podpisala kilku graczy do secondary, ale mam wrazenie ze to bardziej latanie dziur niz realne wzmocnienia. Druzyna potrzebuje lidera, ktory wezmie na siebie kierowanie formacja, a nie tylko bedzie mial przeblyski dobrej gry. Poza tym Fuller wracajacy po kontuzji jest spora niewiadoma. Nawet przed ostatnim sezonem ciezko go bylo traktowac jako prawdziwego lidera, a bardziej jako dobrego gracza na tle przecietnych kolegow.

Pierwsza runde mamy za soba....kogo miski potrzebuja w kolejenj?...tutaj skoncentruje na trzech pozycjach, WR...OL...S.

- w tym drafcie jest duza glebia jezeli bierzemy pod uwage WR, wiec z wyborem skrzydlowego mozna poczekac do kolejnej rundy,

- OL, w tym przypadku mialem dylemat. Miski potrzebuja wzmocnien, ale nie mam przekonania do najlepszych, dostepnych w naszym drafcie graczy. Poza tym bede sie trzymal swojego planu i postawie na wprowadzenie nowej jakosci w secondary

- S, tutaj pozostal tylko jeden gracz warty uwagi, Obi Melifonwu...wiec stawiam na niego.

...Bears zaniedbywali przez ostanie lata pozycje FS i SS. W poprzednim sezonie grali Adrian Amos i
Chris Prosinski. Wspomniani gracze prezentowali sie przyzwoicie w ostatnich paru latach, ale ciezko ich nazwac wybytnymi.Dlatego zdecydowalem sie na Obi Melifonwu w drugiej rundzie.

Obi Melifonwu urodzil sie w 1994, przez cztery lata gry na uczelni byl starterem. Szybki i silny gracz, ktory dobrze odczytuje zagrywki rozgrywajacego. Atletyczny chlopak, dobrze blokuje i jest ciezki do przejscia. Problemem moze byc technikaporuszania na boisku i ogolnie okreslana przez obserwatorow surowosc gry. Jednak jest to zawodnik, ktory ma na tyle duzy potencjal, ze z czystym sumieniem mozna go wyybrac w drugiej rundzie. Poza tym jest to ambitny gracz, wiec powinien szybko nadrobic elementy z ktorymi ma problemy.

Los Angeles Rams are now on the clock!
Na starym forum: onetwo.

kgorkiewicz

• Ulubiona drużyna: Patriots, Rams
  • Ulubiony zawodnik: David Johnson

Post9 kwi 2017, o 11:25

Los Angeles Rams są przed pierwszym sezonem pod wodzą najmłodszego HC w historii ligi - Seana McVay'a i po pierwszym, nieudanym sezonie w La Land dostają lokalnego rywala w osobie Chargers i będą walczyć o lokalny rynek. Nowym DC jest doświadczony Wade Phillips, który był odpowiedzialny za jedną z najlepszych defensyw ostatnich lat w Denver Broncos.

Rams podczas draftu będą szukać wzmocnień przede wszystkim w grupie receiverów, w secondary i na pozycji centra. Receiver to potrzeba numer jeden, ale reszta managerów sprawiła Rams spory prezent bo ostał się...:

With the 37th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Los Angeles Rams select...Tre’Davious White, CB, LSU.

Zawodnik który w ostatnich mockach idzie jako drugi corner po Lattimorze jest absolutnym stealem dla Rams. W ostatnim sezonie pozwalał na jedynie 41,7% skutecznych podań w swój coverage, gdzie był ustawiany jako zewnętrzny corner, a także w slocie. Świetny atleta, użyteczny też przy punt returnach i bardzo agresywny, czasem na swoją zgubę.

W Rams może wychodzić jako corner nr 2 obok Trumaine'a Johnsona, któremu Rams idiotycznie dali franchise tag i zaraz szukali za niego wymiany. Wcale mnie nie dziwi, że nie znaleźli póki co chętnego na przejęcie gwarantowanych kilkunastu milionów dolarów za sam przyszły rok. White będzie pierwszym krokiem w odbudowie secondary pod wodzą Wade'a Phillipsa, a wzmocnień na innych pozycjach Rams poszukają w dalszych rundach.

Los Angeles Chargers are on the clock.

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post9 kwi 2017, o 12:41

With the 37th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Los Angeles Chargers select Forrest Lamp OG Western Kentucky

W pierwszej rundzie pisałem, że Chargers potrzebują OL, a ponieważ czołowi liniowy są wciąż dostępni - to biorę tego moim zdaniem najlepszego.
OL Chargers w 2016 roku była jedną z najsłabszych w lidze. Zrobiono małe czystki i ściągnięto kontuzjogennego LT Russela Okunga. Po drugiej stronie Joe Barksdale. Po środku drugoroczniak Max Tuerk, a po jego bokach? No cóż.

Forrest Lamp to nie tylko najlepszy dostępny OL w naszym drafcie, ale i jeden z najlepszych w ogóle dostępnych w tej chwili zawodników. Ma za sobą 4 lata gry na uczelni głównie jako LT, jednak eksperci uważają, że w NFL ze względu na sprawdzi się jako guard (a powinien też dać radę na C). Chargers zyskują inteligentnego silnego i ogólnie rozwiniętego fizycznie zawodnika z dobrą pracą nóg inteligentnego. W razie potrzeby załata każdą dziurę. Może i nie zbawi tej formacji, ale na pewno ją wzmocni.

New York Jets are now on the clock
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL