Teraz jest 13 sie 2025, o 20:14

NFL 16/17 SUPER BOWL LI, 05.02.2017,

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Re: NFL 16/17 SUPER BOWL LI, 05.02.2017,

Post6 lut 2017, o 04:45

Cóż....taka jest gra. Gratulacje dla Pats i ich fanów. Fenomenalne spotkanie!!!

W mojej opinii kluczowy moment to błąd Freeman'a (jak dziecko we mgle) a w efekcie fumble Ryana. Dla mnie, choć piszę to z ciężkim sercem, MVP jednak Brady. Po kiepskiej pierwszej połowie rozstrzelał Falcons i skończył z rekordowymi 466y.
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Post6 lut 2017, o 04:51

A może jednak nie możesz mieć MVP w zespole i musisz grać na biało, wtedy masz szansę na wygraną. Ten mecz miał scenariusz jak typowy amerykański film sportowy ;) Minęło tyle minut i jeszcze nie wierzę w to co się stało. Atlanta dostała taką ranę jako organizacja... Nie do zapomnienia w historii. Drive w dogrywce jak na treningu.
Obrazek
"Keep pounding!"

page

• Ulubiona drużyna: New England Patriots

Post6 lut 2017, o 04:55

Nasi dziadkowie patrzyli na lądowanie na Księżycu
a rodzice widzieli jak upada żelazna kurtyna
my dostaliśmy ten mecz ;)

Dzięki, Patriots!

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post6 lut 2017, o 05:03

Nawet nie mam słów na to co się przed chwilą wydarzyło...

Wiem co czują kibice Falcons, bo wiem co sam czułem dwa lata temu...
Na starym forum: WaltJones

danp

Post6 lut 2017, o 05:05

Sorry Michal ale nie da sie tego porownac. "Total collapse" Ryana, HC i Shanahana.

michu_bronx

• Ulubiona drużyna: Giants
  • Ulubiony zawodnik: Manning Eli

Post6 lut 2017, o 09:40

Cóż za widowisko Ryan MVP z takim raitingiem w finale a jednak na łopatkach! Brady i jego ekipa kosmos, to zagranie Edelmana , które przechodzi do historii, ale to co zrobiła ofensywa Falcons w czwartej kwarcie też przejdzie do historii jako jedne z najgorszych play calling w historii , szok i nie dowierzanie dobór zagrywek był fatalny i moim zdaniem zadecydował że Patriots wyszli z takiego dołka. I jeszcze rzut monetą w dogrywce na które wychodzi tylko jeden gracz z Atlanty , było wiadomo że jest pozamiatane.

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post6 lut 2017, o 10:57

Nie rozumiem jak Falcons mogli doprowadzić do takiej sytuacji, doskonale zarządzany zespół, świetnie prowadzony i nagle to wszystko legło w gruzach, witali się z gąską? Absolutny brak profosjonalizmu, zachowali się fatalnie, żal kibiców, dla nich to musi być szok, z drugiej strony ja przeżyłem jeden z leszpych SB i to jest chyba nagroda za ten tak naprawdę kiepski sezon. Brady no cóż, jak złapał rywala w zęby to już nie puścił. Chwyt Edelmana fura szczęścia ale też ono było wcześniej cały mecz przy Falcons. Będziemy pamiętali ten SB na lata, pierwsza dogrywka i co za come back NE, fani Atlanty będą go pamiętali całe życie a Ryan - szkoda go, pewnie drugiej okazji miał nie będzie.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post6 lut 2017, o 11:21

Falcons przegrali na własne życzenie, 4 minuty przed końcem przy 8-punktowym prowadzeniu, będać w FG range trzeba grać bezpiecznie i zamiast akcji podaniowych trzeba biegać, ryzyko fumble'a jest mniejsze niż ryzyko sacka i INT. Pobiegliby przy 2nd&11 to spaliliby trochę czasu (lub Pta wzięliby timeout), potem powtórka przy 3rd down i FG, 11 punktów byłoby trudne do odrobienia - konieczny byłby onside kick. Żal mi Falcons, ich ofensywę przejmie teraz Chip Kelly i jeśli zrezygnuje z play-action passes to ofensywa Atlanty straci

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post6 lut 2017, o 11:23

Widowisko naprawdę przedniej marki i warto było czekać na takie zwięczenie sezonu. Tak jak pisałem wcześniej - defensywa Pats musiała zrobic jakieś punkty i tak tez się stało. Jeden z kluczowych momentów jak dla mnie, to FF Hightowera i przejęcie piłki przez Brancha. Potem już Brady zrobił swoje. Ja bym widział tez takich "unsung heroes" w osobach Amendoli i Mitchella, którzy pewnie chwytali piłki przybliżając Pats do pola punktowego.
Zgadzam się, że niektóre decyzje sztabu szkoleniowego Falcons wołają o pomstę do nieba. Niemniej jednak ten mecz dopiero pokazał jak trudnym rywalem są Patriots. Mam na myśli ich boiskowe cwaniactwo, ogranie i doświadczenie w meczach o wilka stawkę. Ktoś wcześniej na forum pisał, ze Pats to taka drużyna, w której w każdej formacji są gwiazdy. A ja bym powiedział, że wcale tak nie jest. Poza TB12 i Gronkiem ciężko jest mówić o gwiazdach w pełnym tego słowa znaczeniu. Oczywiście Edelman, McCourty, czy Bennett, to bardzo dobrzy gracze, ale czy "superstars" - wątpię. Według mnie mimo wszystko największa gwiazdą jest BB i cały sztab szkoleniowy, który odnoszę wrażenie, że jest przygotowany na każdą ewentualność i potrafi dostosować grę drużyny do konkretnych warunków.
Szkoda mi naprawdę Ryana, bo zagrał wielki sezon. Czy to była jego ostatnia szansa na pierścień - być może. Konkurencja w NFC jest bardzo mocna, tak więc ponowny występ w finale Falcons jest możliwy,ale będzie im bardzo ciężko.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Post6 lut 2017, o 12:14

Trzeba by tam być na boisku. Wszystko się układa, masz rywali na deskach i zaczynasz grać trochę bardziej zachowawczo. Jeden TD, coś tam nie wychodzi, ale oni tylko FG, onside kick ratujesz. Niby wszystko w miarę dobrze, ale pozwalasz w końcu na drugi TD, a do tego 2pt convertion po trick play (bardzo ważna ta zagrywka była w późniejszym czasie). Edelman łapiący zbitą piłkę, która przy troszkę innym kącie upadku mogła być nawet przechwytem. No cóż bywa, ale końcem końców masz te 8 punktów przewagi, na zegarze mało czasu, jesteś u nich w FG range i teraz chyba decydujący błąd i to szkoleniowców. Pewnie bali się i chcieli podciągnąć piłkę choćby 5 yardów żeby kicker miał naprawdę łatwo. Masz Ryana więc wybierasz podanie i dostajesz... sacka. Za daleko by kopać, więc grasz i... holding - katastrofa. A potem już nie było drużyny. Ciężko winić defensywę Atlanty. Utrzymali przez 43 minuty Bradyego bez TD. Końcówka to już doszły nerwy, ale też na pewno zmęczenie. O-line Pats pod koniec meczu była jak skała. Otaczali pocket ze wszystkich stron i dali tyle czas Tomowi. Wielki szacunek dla tego zawodnika, kto inny by się podniósł po takim przechwycie Alforda? Stawiam, że 49'ers z Bradym pokonaliby Ravens w końcówce SB kilka lat temu. Muszę obejrzeć ten mecz na spokojnie za jakiś czas. Warto też będzie poczytać co do powiedzenia mieli Ryan i Shanahan.
A jeszcze taka małą sprawa. Pats w finale z Bradym i Bielichickiem to pewne emocje. Na 7 SB praktycznie zawsze walka toczyła się do ostatniego posiadania. Wielki mecz, wielka organizacja Patriots i wielki żal za straconą szansą Falcons. Oni to mieli :(

PS. Panie i panowie, na koniec osobista dygresja. Obstawiajcie drużyny, którym nie kibicuję w SB. Dzisiaj byłem za Falcons, 2016 - Panthers, 2015 - Seahawks, 2014 - Broncos, 2013 - 49'ers. Słowem od 5 lat zawsze budzę się z niedosytem.
Obrazek
"Keep pounding!"
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL