Teraz jest 13 sie 2025, o 23:48

Pre-season

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Re: Pre-season

Post24 sie 2015, o 19:35

Przy okazji tematu safety...

Orzełki podpisały dzisiaj kontrakt z zawodnikiem najpewniej na bardzo krótki okres czasu. Raczej nie dotrwa do 53-osobowego składu. Pan zwie się Brandan Bishop i gra na pozycji safety. Niby nic nadzwyczajnego, bo kilka dni wcześniej Eagles ucięli wybór z 5-tej rundy draftu 2013 - Earla Wolffa, ze względu na ponawiającą się co jakiś czas kontuzję kolana. Safety za safety. Fajnie. Ale, ale...Jak już pewnie wszyscy wiedzą Chip Kelly rasistą jest. A kolega Brandan jest już czwartym białym safety, po Chrisie Maragosie i Chrisie Prosinskim, w składzie Eagles. Skandal!! Jak śmiał!

Konia z rzędem temu kto wskaże drużynę poza Eagles, która obecnie ma trzech białych zawodników w secondary... ;-) Z pamięci kojarzę tylko Erica Weddle'a i Harrisona Smitha.

czapski

Post24 sie 2015, o 21:15

Pamiętam jak kiedyś oglądałem wszystkie mecze sezonu mistrzowskiego Ravens sprzed lat - i nie mogłem się nadziwić jak w NYGiants mógł grać biały cornerback ;) (Sehorn sie nazywał).

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post24 sie 2015, o 21:23

Jacob napisał(a):Lekki offtopic, ale nie wiem, czy widzieliście. Jaryd Hayne - była gwiazda rugby - trzeba przyznać, że dobrze wpisuje się w realia NFL, choć z początku można było na niego patrzeć z przymrużeniem oka :D https://twitter.com/NFL/status/635606845999022080

Wow, zapomniałem o tym kolesiu. Czytałem o nim, chyba w czasie gdy podpisali go 49ers ale teraz w preseason jakoś nie pamiętałem żeby zwrócić na niego uwagę. Obejrzałem teraz hajlajty z pierwszych 2 meczów Hayne'a w futbol i jestem pod wrażeniem. Nie żebym był zdziwiony - zawsze uważałem, że topowi rugbiści mogliby namieszać na pozycji RB w futbolu...

kks napisał(a):Z pamięci kojarzę tylko Erica Weddle'a i Harrisona Smitha.

Jeszcze Conte z Bears'ów :)
Na starym forum: WaltJones

Answerreck

• Ulubiona drużyna: Oakland Raiders
  • Ulubiony zawodnik: JJ Watt

Post25 sie 2015, o 10:04

Hayne narazie biega głownie w spec-teams, ale moim zdaniem to tylko kwestia czasu jak Hyde będzie go oglądał z ławki. Fajna historia, mega zmotywowany facet. Będą z niego pożytki coś czuję, patrząc na obecną formę Kapa, to chyba jedyny człowiek, który może pociągnąć tą ofensywę w 9ers. Kap straaaaaaaaaasznie słabiutko wypadł w tym meczu z Cowboys, ale czy tak nie było zawsze, że Colin miał słaby PS? Ostatnio słaby sezon, oby się obudził, bo w sumie sympatyzuję mu pomimo iż jestem kibicem Raiders.
"We would rather be feared than respected." - Al Davis

Ufek

• Ulubiona drużyna: Atlanta Falcons

Post25 sie 2015, o 10:14

Ja natomiast uważam że Kaepernick jest najbardziej przereklamowanym i przewartościowanym zawodnikiem NFL , tak naprawdę poza swoją atletyką i biegiem niczym nie imponuje, na początku zdawało to egzamin, później jak wszyscy nauczyli się jego zagrań zdechło i tak jest do dzisiaj. Jeśli ten sezon niczego nie zmieni to 49ers mogą mieć niezły pasztet do zjedzenia.

Lukascash

• Ulubiona drużyna: 49ers, Ravens
  • Ulubiony zawodnik: R.Moss,Julio,Adrian

Post25 sie 2015, o 11:21

Ufek napisał(a):Ja natomiast uważam że Kaepernick jest najbardziej przereklamowanym i przewartościowanym zawodnikiem NFL , tak naprawdę poza swoją atletyką i biegiem niczym nie imponuje, na początku zdawało to egzamin, później jak wszyscy nauczyli się jego zagrań zdechło i tak jest do dzisiaj. Jeśli ten sezon niczego nie zmieni to 49ers mogą mieć niezły pasztet do zjedzenia.

nie jest. Ma jeszcze niezłe ramie. Po prostu dziwi mnie fakt, że próbuje się z niego zrobić pocket passera i to jest głównym problem. Gdyby Colin był tam gdzie teraz jest Bradford to prawdopodobnie wszyscy by sikali z zachwytu nad potencjałem połączenia playbooka Chipa Kelly'ego i możliwości Kaepernicka.

KKAN

• Ulubiona drużyna: All football teams

Post25 sie 2015, o 13:18

Co do Hayne'a to to co pierwsze rzuca się w oczy (przynajmniej dla mnie) że biega w zupełnie inny sposób niż większość RB w lidze (wynosze że to z doświadczenia w rugby). Mianowicie facet robi to wolniej ale rozważniej (jak oglądam jego akcję mam wrażenie że filmik jest puszczony w lekko zwolnionym tempie); patrzy co robi obrona i jak wykorzystać blok (nieźle ogarnia wszystko co sie dzieje wokół niego - w skrócie). Poza tym wygląda jakby zawsze stawiał całą stopę na ziemi nawet jeśli nie próbuje przebić się przez obronę (może stąd to uczucie spowolnienia) gdy wiekszość returnerów próbuje jak najprędzej nabrać maksymalnej prędkości i liczy że jakoś sie "prześliźnie". Oczywiście to moje wrażenia i możliwe że ma po prostu szczęście gdy wybiera strone biegu albo nie mają go jeszcze rozszyfrowanego mimo wszystko robi fajne wrażenie. I co nie zmienia faktu że jak dla mnie pierwszym wyborem w sezonie będzie jednak Hyde.
Obrazek

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post25 sie 2015, o 15:48

Do KKAN

Dokładnie miałem te same spostrzeżenia. Hayne może nie jest jakimś super ponaddźwiękowcem, ale jego bieg cechuje niesamowita rozwaga ( jeśli przy takiej dynamice gry można w ogóle użyć takiego sformułowania ). Rzeczywiście może być fajnym wzmocnieniem dla Hyde'a, czy Busha.
Jeśli ktoś nie widział meczu Pats - Saints, a ma zamiar to zrobić, to proszę zwrócić uwagę na OLB/DE Saints Hau'oli Kikaha. Już podczas naszej zabawy w mock draft ten gracz Washington Huskies zwrócił moją uwagę. Zagrał przeciwko Patriots bardzo efektownie. Bardzo szybki i zdecydowany, myślę że Saints będą mieli z niego wiele radości.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Post25 sie 2015, o 19:07

Co powiecie o Zachu Mettenbergerze? Nie podnosiłem tematu po pierwszej kolejce bo stwierdziłem że za wcześnie na to ale w ten weekend drugoroczniak potwierdził dobrą formę. Zbiera wiele pochwał i nawet mówi się że to materiał na startera, choć z wiadomych przyczyn raczej nie będzie to mieć miejsca w Titans. Nie widzę też drużyny aż tak zdesperowanej żeby w drugim tygodniu preseason trade'ować po młodego i uczyć go nowego playbooka. Wygląda więc na to że Mettenberger ten sezon posiedzi na ławie - a szkoda.

charlie

Post25 sie 2015, o 23:30

Evan Mathis podpisał jednoroczny kontrakt z Broncos. Łącznie z bonusami może zarobić do $4 milionów (dokładnie tyle, na ile wiosną swoją pensję zgodził się obciąć Peyton Manning).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL