Teraz jest 13 sie 2025, o 20:14

NFL 16/17 Week 1

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Re: NFL 16/17 Week 1

Post12 wrz 2016, o 19:55

Istnieje teoria spiskowa, że RGIII specjalnie dostał pstryczka w nos pod koniec meczu, żeby GM Eagles mógł shandlować za wysoki pick Chase'a Danielsa do Browns. :twisted:

Oczywiście RGIII życzę szybkiego powrotu do zdrowia!

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Post13 wrz 2016, o 07:23

Dwa mecze ostatniej nocy i dwa pogromy. 143 YD DeAngelo Williamsa dla Steelers, świetna gra Big Bena, tak grający Steelers to poezja dla kibica :) Jedna z najlepiej poukładanych organizacji w tym sporcie. Sezon w sezon są groźni. Drugi mecz chyba da szanse Jaredowi Goffowi, katastrofa Rams.
Obrazek
"Keep pounding!"

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post13 wrz 2016, o 10:02

ciekawe czy Bell będzie miał do czego wracać :?

Bills vs Ravens

Zastanawiałem się czy oglądać ten mecz bo wynik sugerował niesamowite nudy. Pozytywnie się rozczarowałem dwie znakomite defensywy stworzył bardzo fajne widowisko. Bills zdobyli ledwo 11 pierwszych prób a skuteczność trzecich to 3/13 w zespole kruków szczególnie wyróżniał się Wright i Orr. Bawoły również zagrały dobrą defensywą Hughes i Douzable kilka razy wprasowali Flacco w murawę. Na kilka słów zasługuje jednak Darby który po znakomitym rookie pokazuje że będzie wielki a gdyby opanował fatalne podanie Flacco w trzeciej kwarcie zostałby bohaterem. Jeżeli dalej będzie grał tak jak w tym meczu to może przejąć pałeczke najlepszego CB od Normana.

Buccaneers vs Falcons

Dla równowagi mecz super ofensywny. Znakomity mecz Winstona który jest coraz lepszy i totalnie dystansuje już Mariote. Pewnie gra pod presją znakomicie podaje na dłuższe odległości i odpowiednio dzieli piłkę między biegaczy i skrzydłowych. Tampa pokazała jeszcze jedną siłę a mianowicie parę prawdopodobnie najlepszych LB ligi. Alexander 17 zatrzymań i sack oraz David 8 zatrzymań. Porządnie zagrali również safety.
Atlanta zawiodła głównie dołem Freeman nie istniał w tym meczu i szybko pałeczkę przeją młody Coleman choć prawda jest taka że efektywny był łapiąc piłkę a nie biegając z nią. Błysną Sanu a mało widoczny był Jones który w czwartej kwarcie uszkodził kolano i w decydującym drivie wyraźnie kulał :cry: . Bardzo młoda defensywa z trzema rookie nie była w stanie zatrzymać Winstona i spółki. Spora iloś głupich flag również nie ułatwiła pracy dobrze grającemu Ryanowi.
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post13 wrz 2016, o 10:18

Pierwszą kolejkę mamy za sobą. Wiele spotkań naprawdę świetnych, do końca było gorąco. Królem tego całego polowania okazali się Raiders, ich zagrywka za 2 punkty to się nie mieści w głowie a jednak się opłaciła, po prostu brawa. Osobiście jestem zadowolony Bengals i Lions wygrali swoje mecze. Bardzo dobrze pokazał się WR Fuller w Houston, wybrany przeze mnie w 1 rundzie naszego draftu do Bengals. Dobre debiuty Wenzta i Prescotta, Cowboys byli o krok od wygranej. Gdzie jest za to Goff? Patrząc na popisy Rams we Frisco to chyba powinien jednak dostać szansę. Spora niespodzianka wydarzyła się też w Phoenix, chyba nikt nie stawiał na zdziesiątkowanych Patriots a tu taki numer.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post13 wrz 2016, o 17:50

Browns-Eagles

Browns, jak to Browns - ostatnio ciężko weryfikować umiejętności jakiejkolwiek ekipy na podstawie konfrontacji z tą drużyną. Wentz zagrał naprawdę dobry mecz i nie chodzi mi nawet o statystyki, tylko rozwagę z jaką kierował ofensywą. Miałem wrażenie, że oglądam weterana, który już n niejednego pieca NFL jadł chleb. Oczywiście na weryfikację jego umiejętności trzeba będzie jeszcze poczekać, ale chrzest bojowy jak najbardziej na plus. Poniekąd obudził się Agholor, ale nadal jedynym, pewnym WR jest Matthews. No i Sproles, którego uniwersalnośc jest niesamowita, ten gość to prawdziwy dynamit.
Jesli idzie o Browns, to oczywiście szkoda mi RGIII i mam nadzieję, że chłopak szybko wróci do zdrowia. Bardzo podobał mi się Nassib - wszędzie było go pełno i widać, że Cleveland będzie miało z niego wiele radości.

Patriots - Cardinals

Oczywiście cieszy zwycięstwo i to w tak okrojonym składzie. Garroppolo oczywiście na plus i myślę, że po tym meczu Brady nie może czuć się pewnie ;) . Poza tym mam wrazenie, że w NE tak naprawdę każdy zagrał dobrze, ale poniżej swoich mozliwości ( poza Garroppolo ) oczywiście. Pass rushing w drugiej połowie nieco ustał, ale jestem przekonany, że cały front 7 jest duzo mocniejszy niż był rok temu ( nie ukrywam, że nigdy nie byłem wielkim fanem Chandlera Jonesa i śmiem twierdzić, że cała ekipa Patriots naprodukuje w tym sezonie więcej sacków, niż w minionym sezonie ).
Butler, Ryan i Coleman na pozycji CB całkiem fajnie, choć każdy z nich nie ustrzegł się błędów. Cieszy jednak to, że cały korpus CB wygląda równiej i solidniej ( nie było widać ogromnej róznicy między Butlerem i pozostałymi ).
W ofensywie pokazał się parę razy Hogan i Mitchell, co w połączeniu z Dolą i Edelmanem daje całkiem fajny korpus WR.
Kibice NE chyba najbardziej obawiali się gry mocno eksperymentalnej OL i moim zdaniem ta dała radę. Przeciwko dobrze blitzującej druzynie z Arizony naprawdę nieźle to wyglądało.
Wisienka na torcie, to oczywiście rajd Blounta z 5 lub 6 ovrońcami na plecach - poezja :)
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post14 wrz 2016, o 20:49

Vikings - Titans

Kiepski mecz pomimo sporej ilości punktów. Minnesota nie ma ataku brak QB, bardzo przeciętny zestaw skrzydłowych (Johnsona chyba szybko zastąpi w depth chart Treadwell), kiepsko dysponowany był również Walsh. Jasny punkcik to właściwie tylko Rudolph i Diggs. Lepiej jest nieco z obroną gdzie podobał mi się Waynes i Kendricks.
Tytani, tak szczerze, wyglądali co najmniej przyzwoicie. Obrona prosta jak konstrukcja cepa - wszyscy pilnują Petersona bo to top?? RB. Pytanie czy fron7 a czasami nawet fron10 ;) będzie równie skuteczne gdy trzeba będzie bardziej rozłożyć akcenty w obronie. W ataku Murray blisko 80y, 2td, dużo dynamiki - dobry prognostyk, minus to fatalne fum, Henry jako 2RB również dobrze sobie radził. Wśród WR świetny Sharpe który nie wiadomo kiedy wyrósł na pewną jedynkę, rozczarował natomiast Andre Johnson, spaprał kilka piłek a już "pewny" TD pod koniec pierwszej połowy zwalił koncertowo. Na deser zostaje Mariota który do momentu INT grał bardzo pewnie., niestety zawalił 14pkt i cały mecz.

Dolphins - Seahawks

Mecz z małą ilością punktów i raczej mało interesujący. Brakowało tempa gry czego przyczyną były ftalanie dysponowane obie OL. Tannehill grał słabiutko, sporo niecelnych podań (szkoda zwłaszcza tego do Stillsa praktycznie na TD), generalnie mało gry górą (raptem 186y) ale trudno mieć pretensje skoro oberwał 5 sacków. W drużynie z Miami z dobrej strony pokazała się obrona i powracający Foster.
U przeciwników nie było lepiej Wilson co chwila musiał wiać przed rywalami, zaliczył 3 sacki i fatalne int które było efektem jednej z takich ucieczek. Tu lepiej wyglądała gra biegowa, sprawił się również Baldwin z 9 piłkami złapanymi na 92y i zwycięski TD. Gra defensywna wyglądała bardzo dobrze, stara gwardia pokazała siłę - Wagner, Chancellor, Wright wysłali czytelny sygnał że żadna ofensywa nie będzie miała łatwo.
Bardzo fajnie w special zagrał Cassius Marsh, bohater moim zdaniem kluczowego zagrania a mianowicie zablokowanego FG w końcówce meczu. W tej sytuacji warto zwrócić również uwagę na złe zachowanie Tunsil'a, niedoszła jedynka draftu 2016 zagrał fatalny mecz.
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA
Poprzednia strona

Powrót do NFL