Teraz jest 13 sie 2025, o 22:28

Mock Draft 2016

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Ufek

• Ulubiona drużyna: Atlanta Falcons

Re: Mock Draft 2016

Post2 kwi 2016, o 16:18

Czas na Falcons
W Atlancie na szczęście nie ma tylu potrzeb co w innych klubach , np. w Cleveland, ofensywa jest w miarę poukładana : mamy franchise QB, wzmocnioną w FA linię, bardzo dobry korpus runningbacków i jeszcze lepszy receiverów , troszkę straszy dziura na pozycji TE, ale na pewno nie jest to pozycja dla której Atlanta miałaby poświęcić pick z pierwszej rundy, z dwóch powodów : pierwszy to mając takie strzelby jak Jones i Sanu , Matt Ryan mniej będzie potrzebował TE jako odbiorcę podań a bardziej jako dodatkowego blokującego , a w tej roli Jacob Tamme spisuje się całkiem nieźle, drugi powód to taki że w tegorocznym drafcie nie ma zawodnika na tej pozycji który by zasługiwał na pierwsza rundę, przydzielony do Atlanty przez Pierra TE Hunter Henry , to wg mnie końcówka drugiej rundy , a nawet i trzecia. Tak więc co jest do wzmocnienia – defensywa , defensywa i jeszcze raz defensywa. Myślę że Dan Quinn jako spec od obrony w pierwszej rundzie na pewno sięgnie po obrońcę , pytanie tylko na jakiej pozycji , najbardziej palącą potrzebą jest linebacker grający w systemie 4-3 , pózniej można pomyśleć o pass-rusherze i o safety, stosunkowo najmniej problemów sprawia linia i pozycja cornerback. Według mnie rozkład jazdy dla Falcons jest następujący:
LB, SS, TE, DE,OG , oczywiście to wszystko będzie korygowane za pomocą listy najlepszych dostępnych w danym momencie, myślę też że Atlanta będzie chciała uzyskać jakiś dodatkowy pick za pomocą trade`u.
Tu dochodzimy do wyboru odpowiedniego zawodnika, jak napisałem wcześniej najbardziej potrzebny jest linebacker , a z dostępnych najlepszym według mnie jest linebacker z Ohio State Darron Lee.
Bardzo szybki , wysportowany o dużym zasięgu , bardzo dobrze reaguje na zmieniającą się sytuację na boisku i podejmuje szybkie decyzje. Na szczęście omijają go poważniejsze kontuzje i nie sprawia również problemów wychowawczych, co niestety nie jest regułą wśród potencjalnych pierwszorundowców. Potrafi się odpowiednio skoncentrować w najważniejszych momentach.
Jeśli chodzi o słabe strony to rozegrał tylko dwa pełne sezony jako linebacker i wciąż jeszcze uczy się niektórych niuansów typowych dla tej pozycji. Jest niesamowicie wysportowany ale jeszcze musi popracować nad silą i muskulaturą, musi również wyeliminować głupie błędy które są karane jardami np. roughing , facemask.
Myślę że jeśli będzie się prawidłowo rozwijał ma szanse na dużą karierę w NFL.

Tak więc z numerem 17 Atlanta Falcons wybiera Darrona Lee LB z Ohio State

1. Tennessee Titans (bambosz) - Myles Jack, LB, UCLA
2. Cleveland Browns (ikon) - Jared Goff, QB, California
3. San Diego Chargers (osinho) (II) - DeForest Buckner , DL, Oregon
4. Dallas Cowboys (tomer177) - Jalen Ramsey, DB, Florida State
5. Jacksonville Jaguars (krisow) - Joey Bosa, DE, Ohio State
6. Baltimore Ravens (Cycu) - Laremy Tunsil, OL, Mississipi
7. San Francisco 49ers (Michal2009b1) - Reggie Ragland, ILB, Alabama
8. Philadelphia Eagles (kks) - Carson Wentz, QB, North Dakota State
9. Tampa Bay Buccaneers (PyjterSothis) (II) - Vernon Hargreaves, CB , Florida
10. New York Giants (Pierre) - Ronnie Stanley, OT, Notre Dame
11. Chicago Bears (ZaharyMeb "Onetwo") - A’Shawn Robinson, DT/DE, Alabama
12. New Orleans Saints (DexterLuthor) - Sheldon Rankins, DT, Louisville
13. Miami Dolphins (Delfin) - Eli Apple, CB, Ohio State University
14. Oakland Raiders (OaRaiders_) - Mackensie Alexander, CB, Clemson
15. Los Angeles Rams (Pierre) (II) - Corey Coleman, WR, Baylor
16. Detroit Lions (lafarro) - Jack Conklin, OT Michigan State
17. Atlanta Falcons (Ufek) - Darron Lee, LB, Ohio State

Teraz Indianapolis Colts

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post2 kwi 2016, o 16:38

With the eighteenth pick in 2016 NFL24 Draft Indianapolis Colts select Ezekiell Elliott RB Ohio State
Colts mają dwie palące potrzeby w których wogole nie poprawili się wzgledem zeszłego roku a mianowicie linia ofensywna i obrona przeciwko biegowi. Draft jest dosyć głęboki w defensywnych liniowych tak więc postanowiłem zaadresować tą pozycje w drugiej albo trzeciej rundzie. Żeby lepiej chronić swojego franchise QB Colts potrzebują też lepszej gry biegowej, a Elliott z pewnością będzie upgradem na tej pozycji. Chłopaczyna może biegać siłowo pomiędzy LB a może także wymijać graczy secondary. Świetny zarówno w łapaniu podań jak i w ochronie rozgrywającego. W niezbyt rozrywkowej Indianie powinnien też bez większych problemów skupić się tylko na footballu. Tak więc tym jednym wyborem Colts dostają świetnego biegacza i także dodatkową ochronę dla Andrew Lucka. Myślę, że Colts byliby wniebowzięci gdyby w prawdziwym drafcie ten zawodnik spadł aż do ich picku.

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Post2 kwi 2016, o 17:35

With the 19th pick of the 2016 NFL Draft, Buffalo Bills select Leonard Floyd, OLB, Georgia

Jak zerknąć na skład Bills to od razu w oczy rzucają się braki na pozycji LB. W ubiegłym sezonie rolę OLB pełnili nominalni DE Hughes i Williams a tego drugiego już nawet nie ma w drużynie. Zostają mocno średni Manny Lawson i Preston Brown.

Floyd to jeden z najlepszych edge rusherów w tym roku, zwłaszcza jeśli mówimy o pozycji OLB. Spadł dosyć nisko w naszym drafcie, co nawet nie dziwi bo fizycznie trochę z niego dziwoląg. 6,6 i 244 Ibs, na dobrą sprawę ani to OLB, ani ILB, ani DE, prędzej wygląda jak TE. Jednak trzeba przyznać, że na highligtsach wygląda bardzo dobrze i jak popracuje nad masą to będzie z niego kawał zawodnika.
Poza tym nie jest jednowymiarowy, grywał też w środku i nie wyglądał źle. Może nie jest to pewny materiał na gwiazdę, ale choć byłem sceptyczny, to jego filmy mnie przekonały. Może się okazać nawet stealem w tym miejscu.

New York Jets now on the clock

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post2 kwi 2016, o 18:13

With the 20th pick in the 2016 NFL Draft, New York Jets select Paxton Lynch, QB, Memphis

W momencie kiedy zacząłem „pracę” nad pickiem dla Jets, wciąż niejasna była kwestia Ryana Fitzpatricka. I nadal taka jest…
Co do pozostałych ruchów w Offseason – Chris Ivory został zastąpiony Mattem Forte (zmiana na plus), „Snacksa” Harrisona zastąpi Steve McLendon (zmiana na minus, ale przynajmniej nie pozostaje po nim dziura na NT).

Pozycje, które (poza QB) można by (w realnym drafcie) wzmocnić w I rundzie z #20 to ILB (Ragland), CB (Apple, Alexander) i pass-rushing OLB (Floyd). U nas wszyscy już wybrani.

Został więc tylko Lynch.
Co tu dużo mówić. Trzeci najlepszy rozgrywający w tym drafcie. Ma olbrzymi potencjał choć wydaje się, że nie jest gotowy na objęcie roli startera od pierwszego tygodnia rookie year. Najlepiej dla niego byłoby trafić w miejsce, gdzie byłby backupem dla doświadczonego QB (Romo, Roethlisberger itp.). Rok, dwa spokojnego poznawania realiów NFL za plecami doświadczonego rozgrywającego (jak to zrobili kiedyś Brady lub Rodgers) i może stać się znaczącą postacią ligi.

W Jets niestety czasu na naukę mieć nie będzie i zostanie rzucony od razu na głęboką wodę. Jets w zeszłym roku ściągnęli w drafcie Bryce’a Petty, wobec którego mieli właśnie takie plany – spokojne poznawanie realiów NFL, bez pośpiechu. Upłynął rok a Petty nadal nie jest raczej gotowy. Gdyby w Nowym Jorku pozostał Fitzpatrick, odpuściłbym Lyncha i stawiał dalej na Petty’ego.

Jets jednak potrzebują rozgrywającego – Geno Smith nie da tej drużynie już raczej nic dobrego. Lynch może z powodu zbyt wczesnego wrzucenia na głęboką wodę skończyć tak samo jak Smith, ale może też sobie poradzić. Warto zaryzykować – i tak nie ma w naszym Mocku wielu alternatyw na #20.

Washington Redskins are now on the clock…
Na starym forum: WaltJones

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post3 kwi 2016, o 00:14

21.Washington Redskins LAQUON TREADWELL, WR

W stolicy USA jest kilka dziur wymagających załatania ILB, DT, C, WR. Miałem dylemat co wybrać linię czy skrzydłowego. Pozycja WR jest raczej słabo obsadzona dlatego mając możliwość wybory prawdopodobnie najlepszego skrzydłowego w tegorocznym drafcie decyduję się na zawodnika Ole Miss.

Wysoki 188cm i dobrze zbudowany 100kg inteligentny zawodnik obdarzony znakomitym chwytem piłki. Doskonały technicznie, bardzo dobrze kontroluje zarówno lot piłki jak i kryjących go obrońców, z piłką potrafi znakomicie bronić się przed przeciwnikiem. Brakuje mu szybkości ale dzięki warunkom fizycznym jest wstanie łapać trudne piłki z CB na plecach, a i powalić go nie jest wcale łatwo. Oby tylko z kolanem było ok :)

Dla tych którzy oceniają tego zawodnika niżej ze względu na problemy z szybkością czy skocznością warto zwrócić uwagę że podobne wyniki przed draftem mieli podobni posturą m.in. Larry Fitzgerald, Jerry Rice, Anquan Boldin, Keenan Allen, Dez Bryant czy Mohamed Sanu.
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

73ndera 73xans

Post3 kwi 2016, o 17:11

Kto nie ryzykuje - nie pije szampana ....a więc z numerem 22 Houston Texans wybiera ......
TE Hunter Henry.
Pomimo duzych wzmocnień w offensywie do pełni szczęścia brakuje jeszcze dobrego odbierającego jak również wzmocnienia OL.
Hunter Henry spełnia obydwa warunki jednocześnie:
Ułatwi biegi Millerowi oraz odciąży uwage obrońców od DeAndre Hopkinsa.
Paradoksalnie uważam iż wzmocnienie ataku spowoduje lepszą prace defensywy poprzez zdjęcie wielkiej presji jaka na defensywie ciążyła w ubieglym sezonie

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post3 kwi 2016, o 18:16

With the 23rd pick of the 2016 NFL Draft, Minnesota Vikings select Josh Doctson, WR TCU.

Zacznę może od największych potrzeb Vikings w nadchodzącym drafcie. Podczas FA Wikingowie uzupełnili kilka braków w osobie Boone'a ( RG ), Emmanuela Lamura ( LB ), Travis Lewis ( LB ), Andre Smith ( RT ). Biorąc pod uwagę kontuzjogenna linie ofensywną oraz „niespełniony talent „ Matta Kalila OT to pozycja, którą obowiązkowo należy uzupełnić w drafcie. Pomimo licznych wyborów na tej pozycji w przeciągu ostatnich lat draftu należy stwierdzić, że ani jeden z dotychczasowych wyborów nie spełnił pokładanych w nich nadziei. Teddy Bridgewater zdecydowanie wymaga lepszej ochrony na boisku.

Kolejna, newralgiczna pozycja na boisku wymagająca natychmiastowego reagowania, to WR. Jedynym tak naprawdę produktywnym zawodnikiem na tej pozycji był Stefon Diggs ( de facto wybrany w 5 rundzie ). Ani Charles Johnson, ani Patterson ( którego rola chyba już pozostanie punt return ) nie pomogli druzynie w zdobywanych jardach górą. Mike Wallace, który był cieniem samego siebie odszedł do Ravens, odciążył mocno salary i jak mawiają Amerykanie „ good riddance”. Myślę, że drużyna może liczyć jeszcze na Jariusa Wrighta, jako slot receivera, ale jeśli chce się walczyć o szczytne cele, to potrzebny jest ktoś, kto odciąży Diggsa ( a może inaczej – przejmie rolę pierwszego WR ). Druzynie potrzebny jest klasyczny route runner, albo ktoś z dobrą szybkością – potrafiący operować i w środku pola i rozciągnąć grę do zewnątrz.

Trzecia pozycja nad którą włodarze klubu powinni się zastanowić, to pozycja LB. Wyżej wymienione nazwiska nie powalają, zaś Chad Greenaway OLB powinien mieć kogoś, kto go w przyszłości zastąpi ( o ile w ogóle zagra jeszcze dla Vikings ). Anthony Barr oraz Eric Kendricks, to dwójka świetnych LB ( strach pomyśleć co by si ę działo, gdyby taki Myles Jack był zestawiony obok nich ), ale poza nimi jest wielka pustka i w przypadku absencji któregoś z nich może być nieciekawie.

Z zawodników, którzy mieli realne szanse znaleźć się w 23 picku, a których już niestety nie ma brałem pod uwagę: Coreya Colemana ( WR ), Jack Conklin ( OT ), Daron Lee ( LB ) oraz Leonard Floyd ( OLB ).

Kto w takim razie jest dostępny i w wydatny sposób może wypełnić braki Wikingów?

Korpus WR w tym roku nie oferuje mega talentów na miarę Julio Jonesa, DeAndre Hopkinsa, czy OBJ-a, jednak jest spora grupa co najmniej dobrych zawodników. Z receiverów, których brałem pod uwagę przy wyborze z 23 pickiem na mojej liście z jedynką był Coleman ( chyba jedyny, który mnie naprawdę porywa swoja gra i umiejętnościami ) oraz Josh Doctson – wysoki, potrafiący walczyć w powietrzu typowy route runner.

Wszyscy gracze z LB już znaleźli swoje kluby, zaś Jaylon Smith, to jednak zbyt duże ryzyko jak na tak wysoki pick.

Z pozycji OT/G rozważałem 2 nazwiska ( oczywiście z dostepnych ) - Cody Whitehair oraz Taylor Decker. Jednak uważam, że paru fajnych zawodników znajdę jeszcze na tej pozycji w dalszych rundach.

Będę więc mało oryginalny w swoim wyborze, ale konsekwentny – Josh Doctson wędruje do Vikings z 23 pickiem.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post3 kwi 2016, o 19:15

With the 24th pick of the 2016 NFL Draft, Cincinnati Bengals select Will Fuller, WR, Notre Dame

Po stracie dwóch podstawowych WR (Jones,Sanu) w obecnym off season zrobiła się spora dziura na tej pozycji. Jedno miejsce zostało już zajęte, w zeszłym tygodniu doszedł LaFell, co na pewno cieszy. Drugie miejsce powinien zająć rookie ale taki, który od razu wejdzie do gry. Stąd też w sumie specjalnie nie miałem wątpliwości co do pozycji, jaką należy wzmocnić a czekać do 2 rundy z wyborem WR specjalnie nie ma sensu. W tegorocznym drafcie jest dosłownie kilku graczy z tej pozycji, których można brać pod uwagę. Moim zdaniem najlepsi to Coleman, Treadwell, Fuller i Boyd. Sporo mówiło się też o Docstonie ale jakoś mnie nie przekonał. Coleman i Treadwell już zostali zabrani, więc wahałem się pomiędzy Fullerem i Boydem. Ostatecznie wybór padł na Fullera, dynamicznego, niezwykle szybkiego zawodnika, który do spółki z Greenem, Eifertem i La Fellem będzie siał postrach w szeregach obronnych naszych rywali tej jesieni.
Pittsburgh Steelers are now on the clock
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

ZaharyMeb

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears
  • Ulubiony zawodnik: Charles Tillman

Post3 kwi 2016, o 21:32

With the 25nd pick of the 2016 NFL Draft Pittsburgh Steelers select Jarran Reed, DT, Alabama

Steelers mieli udany sezon, chociaz oczekiwania ich kibicow byly wieksze. Niestety w pewnym momencie druzyna miala problemy z kontuzjami kluczowych zawodnikow, ktore uniemozliwily osiagniecie wiekszego sukcesu.

Glowne potrzeby ekipy z Pittsburgha to:
- Cornerback, biore pod uwage dwoch graczy (Kendall Fuller i William Jackson)
- Safety, ale nie jestem przekonany ze w tym momencie draftu warto brac gracza na wspomniana pozycje
- NT, wedlug mnie warto zwrocic uwage na Vernona Butlera i Jarrana Reeda
- potrzebne sa tez wzmocnienia wsrod Linabacker'ow i OT, ale mozna to zrobic w pozniejszych rundach

Biorac pod uwage dostepnych graczy i potrzeby Steelers decyduje sie na Jarrana Reeda. Zastanawialem sie pomiedzy nim, a Jacksonem, ale jednak wybralem wzmocnienie DL.

Krotka charakterystyka zawodnika.
Wedlug mnie jeden z najlepszych graczy na pozycji NT, ktory jest dostepny w drafcie. Zawodik z Alabamy jest szybki, silny, ma dobre warunki fizyczne i zadatki na startera od pierwszego tygodnia rozgrywek. Czytajac opinie o tym graczu, wiele osob pisze ze bardzo dobrze radzi sobie w pass-rushu(co jest bardzo duzym plusem dla NT). Mozna sie przyczepic do pracy nog i brakow w technice, ale jest to dobry wybor dla Steelers.

Seattle Seahawks ...
Na starym forum: onetwo.

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post4 kwi 2016, o 15:49

Zanim przejdę do wyboru, muszę przyznać, że mam problem z wybieraniem dla Seahawks. Z jednej strony, na tym polega zabawa w forumowy Mock Draft, że mogę wybrać dla swojej drużyny kogo tylko mi się podoba. Z drugiej strony, wiem o Seahawks tyle, że staram się wytypować kogo w rzeczywistości wybraliby w takiej sytuacji PC&JS. W rezultacie ciężko znaleźć równowagę między tymi dwiema cechami.

Seahawks mają silny roster, ale są trzy pozycje na których przydałoby się natychmiastowe wzmocnienie - OT, DT i CB. Tegoroczny draft jest bogaty w zawodników pierwszej linii i natychmiastowego startera można spokojnie znaleźć nawet w drugiej rundzie. Mam nadzieję, że z paru nazwisk które typuję do Seahawks w drugiej rundzie, do wyboru #56 ostanie się chociaż jeden zawodnik.

Tymczasem

With the 26th pick in the 2016 NFL Draft Seattle Seahawks select Jason Spriggs, OT, Indiana

Jedną z najważniejszych cech, kształtujących siłę O-line jest jej trwałość. W ostatnich latach Seahawks często cierpieli z powodu kontuzji topowych graczy - Unger i Okung opuścili z powodów zdrowotnych sporo meczów. Gdyby drużynie ze Seattle udało się stworzyć linię, która zagrałaby w stałym ustawieniu 16 meczów, mogłoby to wreszcie wyglądać lepiej niż w ostatnich latach. Spriggs jest świetnym atletą, który spełnia wszystkie warunki stawiane przez PC&JS prospektom na tej pozycji a do tego ma za sobą nie dwa, nie trzy ale cztery pełne sezony gry w college'u.
Jedni twierdzą, że jest w stanie nawet od pierwszego tygodnia w NFL być starterem na LT, inni uważają że musi zwiększyć siłę i popracować z trenerem pozycyjnym.

Chociaż wypisałem OT jako podstawową potrzebę Seahawks, drużyna ze Seattle w ostatnich latach przeprowadzała na o-line tyle eksperymentów, że nawet jeśli wyborią Spriggsa, nie muszą na siłę ustawiać go ani na LT ani na drugim końcu linii. Dostanie szansę powalczenia o pozycję startera z Gilliamem i Webbem ale jeśli tej rywalizacji nie wygra, tragedii nie będzie. Przepracuje rok z Tomem Cable a od kolejnego sezonu może stać się podporą drużyny.

Green Bay Packers are now on the clock...
Na starym forum: WaltJones
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL