Teraz jest 13 sie 2025, o 20:14

NFL 15/16 Wild Card

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Re: NFL 15/16 Wild Card

Post10 sty 2016, o 15:42

Mecz Texans i Chiefs bez historii, poza dramatem Hoyera. Bardzo się cieszę, że Chiefs wygrali, jednak mam nadzieję, że ich przygoda skończy się na Gillette Stadium za tydzień.Za to w spotkaniu Steelers - Bengals emocji cała masa. Świetny mecz Burflicta i po interception w jego wykonaniu myślałem, że Cincy w końcu wygrają w playoffs. POtem jednak jego bezsensowny faul na Brownie i resztę już znamy.
Steelers jadą do Denver i tam na pewno emocji nie zabraknie :D. Uważam, że są w stanie pokonać Denver, czego im za całego serca życzę.
A na dziś pozostaje mi kibicować Vikings i liczyć na dobre spotkanie w Washingtonie.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

Bart3k

• Ulubiona drużyna: Giants, Packers
  • Ulubiony zawodnik: E. Manning, Rodgers

Post10 sty 2016, o 16:57

W Minneapolis zapowiadają dzisiaj -22 stopnie C (-9F). Będzie ciekawy mecz :)

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post10 sty 2016, o 20:13

Po wczorajszym jeszcze powoli do siebie dochodzę, porażka w takich okolicznościach jest niedopuszczalna. Mecz brutalny, nie rozumiem dlaczego atak na Bernarda nie został ukarany. Trzeba było kopać za 3 pkt, fumble Hilla to jest to fatum, które nie chce odpuścić. W ostatnim drive gości kara dla Jonesa z kapelusza, sędziowie powinni dać również karę dla Pittsburgha - na boisko wbiegli nieuprawnieni ludzie, wyzwiska z obu stron. Steelers kolejny raz pociągnięci za uszy. Trudno to wszystko wyjaśnić. Nerwy przeniosły się na trybuny, kibice Steelers w popłochu opuszczali obiekt, do tego nagonka w mieście, sporo osób musiało się ukryć w hotelach. Nie tak to powinno wyglądać, rozumiem złość, sędziowie też się do tego przyczynili ale to przesada. W Cincinnati dzisiaj żałoba. Dla Bengals teraz ciężki okres, będą zmiany, sporo zawodników na schodzących kontraktach. Mam nadzieję, że wrócą we wrześniu w podobnym składzie. Szkoda, że tak to się teraz skończyło.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post10 sty 2016, o 22:04

WTF? - co zrobił Walsh?
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post10 sty 2016, o 22:05

O matko! To ja tu zastanawiam się, co Seahawks zdołają bez time-outów zrobić w 20 sekund a Blair Walsh po prostu nie trafił z 27 jardów... Futbol to jednak nieprzewidywalny sport...
Na starym forum: WaltJones

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post10 sty 2016, o 22:13

Ale spudłował ! Los zabrał to co w sumie podarowali nieco sędziowie, chyba że się mylę ale gdzie tam był PI na Camie przy akcji Rudolpha, przecież on w niego sam wbiegł.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post10 sty 2016, o 22:14

też jestem w szoku,

no cóż dla Cardinals w DR wolałem od początku zwycięzcę WAS/GB niż Vikings

Bart3k

• Ulubiona drużyna: Giants, Packers
  • Ulubiony zawodnik: E. Manning, Rodgers

Post10 sty 2016, o 22:17

Nieprawdopodobne! Cytując klasyka: LACES OUT! Wielka szkoda, że Vikings się nie udało. Teraz czas na strzelaninę Packers - Redskins :)

danp

Post10 sty 2016, o 22:41

@Michal Maclin ma kontuzje kostki a nie ACL, chyba zrodlo ktorym sie posilkowales troche sie pospieszylo z przypisywanien mu trzeciej kontuzji ACL.
Zachowanie kibicow Cincy wczoraj to totalna zenada, rzucanie smieciami i butelkami w kontuzjowanego gracza, podobnie jak w Seattle dwa lata temu absolutnie niedopuszczalne.

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Post11 sty 2016, o 12:28

W meczu Seahawks z Vikings warto jeszcze wspomnieć o niesamowitej akcji Wilsona, kiedy po złym snapie piłka mu uciekła do tyłu, a zdołał ją opanować i... jeszcze podać !!! Duży błąd obrony, za dużo zawodników pobiegło aby powalić QB i WR znalazł się na wolnej pozycji. Wspomnieć należy też fumble Petersona, które też przyczyniło siędo takiej, a nie innej końcówki. Ogólnie przez cały mecz podskórnie obawiałem się, że brak zdobycia TD przez Vikings w końcu się zemści. Co do Walsha, szok, bo przecież wcześniej dawał radę z większych odległości, a teraz?! Jedyne wytłumaczenie nerwy, zamykam oczy i uderzam, a tutaj... aż takie pudło. Ciężki jest los kickera. Swoją drogą chyba los oddał Seattle to co zabrał w Superbowl ;) PI w końcówce moim zdaniem też nie było. Więcej ruchu wykazywał WR, który wpadł na Chacellora, a ten przez chwilę zasłonił się rękoma, tak ja to widzę.

Wieczorny mecz jednak dla bardziej doświadczonych Packers mimo nie najlepszego początku. Mimo to Redskin nie zagrali źle (tutaj nie trafiłem z typem, kto wygra).

W Divisional Round bez niespodzianek. Można powiedzieć, że 8 najlepszych drużyn sezonu jest w tej fazie. Wszystkie mecze powinny być bardzo atrakcyjne (chyba, że Big Ben, Brown albo nawet obaj nie zagrają, to Broncos spacerek).
Obrazek
"Keep pounding!"
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL