Teraz jest 13 sie 2025, o 20:14

Babs w NFL

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

pawelchry

Re: Babs w NFL

Post4 wrz 2015, o 03:51

Do cholery. Zagrał Babs w Dallas czy nie?

Szukałem w google i można znaleźć zdjęcia podpisane Babatunde Aiyegbusi gościa z nr 69 atakującego QB Cowboys z numerem 7. No to OL czy DT?

Ściągnąłem mecz oglądam cały skupiając się na akcjach ofensywnych Vikings, skupiam wzrok na lewym ofensywnym i dupa. Albo gośc z numerem 75 albo 66, cały mecz. No ale zaraz, zaraz myślę, przecież na zdjęciu atakuje #7. Oglądam od nowa tym razem akcje ofensywne dallas. I faktycznie w 4 kwarcie jakiś potężny Tackle dobiera się do QB z numerem 7. Numer 69! Babs! Kolejna akcja Babs na ekranie, odwraca się plecami a tam nad numerem 69 HICKMAN.

WTF????!!

rosiu

Post4 wrz 2015, o 07:43

Babs grał w Tennessee. Z Kowbojami grali Texans.

Ufek

• Ulubiona drużyna: Atlanta Falcons

Post4 wrz 2015, o 08:57

W poprzedniej kolejce Viking grali z Cowboys, ja też zwróciłem uwagę że numer 69 się powtarza , widać chłopaki lubią tą kombinację cyfr :D , choć oficjalnie Hickman przydzielony ma nr 91. Nie wiem czy przypadkiem w NCAA numery też się powtarzają.

pawelchry

Post4 wrz 2015, o 11:38

no ale grał wtedy w Dallas? Jeśli tak to w której kwarcie?

no tu, to już na pewno on, nie?
Obrazek

kepic

• Ulubiona drużyna: NY Giants

Post4 wrz 2015, o 19:25

Niestety ostatnia noc nie napawała optymizmem.

Za Daily Norseman:

"- I had Babs on the practice squad for the last 3 weeks holding out hope he'd make it, but unless he gets that Euro designation (or whatever it's called) there's no way he makes the PS. He was awful last night. Even as a prospect for a season, he's in his late 20s and would probably require at least a year or 2 to become even an average lineman."

oraz

"I feel that I need to call out two players who had an especially bad night: David Yankey and Babatunde Aiyegbusi. ... And Babs...oh Babs. We love you buddy, but you still have soooo much to learn. His play at right tackle made Yankey look like an All-Pro. ... Hopefully the giant rookie from Poland will get a year to learn on the practice squad international exemption because at this point he wouldn't start for most FCS teams."
The Catch
Obrazek

pawelchry

Post5 wrz 2015, o 01:47

obejrzałem mecz z Titans. Każdą akcję meczu (a oglądałem wyłacznie akcje ofensywne Vikings) gapiłem się wyłącznie na pozycję RT. Te powyższe opinie to raczej na podstawie treningów bo z meczu jakiekolwiek wnioski nie mają sensu.

Babs zagrał z 10-15 akcji (czyli jakieś 60 sekund przepychanki) w tym niemal wszystkie w 4 kwarcie i jedną, dwie na samym początku meczu. 98% meczu na tej pozycji grał #66 Yankey (który generalnie nie dawał się mijać).

Żaden ze mnie ekspert, ale oceniać go Babsa na podstawie tych kilkunastu akcji nie ma sensu. Przepychał się jak Yankey, pewnie dużo wolniej na nogach niż on, z 2 razy dał się minąć, w tym raz dość okrutnych okolicznościach, gdy dosłownie w ostatniej akcji meczu przy wyniku 17-24 przy szansie na wyrównanie na 40 jardzie przy 4 próbie, linebacker Titans, za którego Babs był odpowiedzialny, capnął QB Vikings po sekundzie akcji.

No i to chyba na tyle topicu "Babs w NFL". Okrutne, ale co, miał nie próbować, nie walczyć?

kepic

• Ulubiona drużyna: NY Giants

Post5 wrz 2015, o 09:12

Co sie wydazy nie wiem, licze na to ze zostanie w PS i przez rok pocwiczy z najlepszymi trenerami na jakich uda mu sie trafic a to doswiadczenie wykozysta w pszyszlosci
The Catch
Obrazek

pawelchry

Post5 wrz 2015, o 13:23

PRZYSZŁOŚĆ MA NA IMIĘ POLSKA.

:) sory

Bartek77

Post5 wrz 2015, o 23:01

No niestety...

http://www.dailynorseman.com/2015/9/5/9 ... in/9027024

Czy to prawda, że w PS nie ma już zasady wyjątku dla obcokrajowców?

magnitude

Post5 wrz 2015, o 23:55

Czyli co, koniec przygody z NFL? Moze jakas inna druzyna go podpisze? Slyszalem ploteczki z Jaguars moga go chciec... Jesli nie, wroci zapewne do PL, prawda?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL