Teraz jest 13 sie 2025, o 20:15

NFL Draft 2017

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Cycu

Re: NFL Draft 2017

Post28 kwi 2017, o 16:23

Panowie, spalem moze ze 4h w nocy...ale warto bylo :D W weekend postaram sie skrobnac co nie co i przeslac filmy/zdjecia. Jak dla mnie sporo bylo zaskoczen w tej 1 rundzie. Trade Chicago to dla mnie absolutna glupota. Bardzo liczylem, ze Ravens zgarna WR, ale ci znikneli z tablicy w top 10 - szok i dla mnie, i dla rzeszy kibicow Eagles. Zniknal Davis - "ok, jest jeszcze Williams". Zniknal WIlliamns a zaraz po nim McCaffey i na okolo wielkie niedowierzanie. Ktos rzucil glosno "Spoko, jest jeszcze Ross" No i nadeszli Bengals... :cry: Gdy przyszedl w koncu wybor Eagles w tlumie narastalo poparcie dla Fostera, a gdy wywolana Barnetta, to ludzie zaczeli gwizdac. Serio?! Jeden z topowych pass rusherow i takie gwizdy? Az tak bogato w Philly w obronie?

Jestem pewien, ze wybor Eagles pokrzyzowal plany Ravens. Jestem pewny, ze probowali zrobic trade down, bo na tablicy bylo bogato, ale to samo widzialy pozostale zespoly, wiec dobra oferta nie nadeszla. Wybrali Humphrey'a - na poczatku bylem wkurzony. Jak wiekszosc liczylem na pass rushera lub Fostera by stworzyc z Mosley'em duet LB z Alabamy. Dzis, juz na chlodno, duzo lepiej znosze ten pick i rozumiem motywacje. Jimmy Smith jest swietny, ale jego kolejna kontuzja to tylko kwestia czasu. Gdy rok temu wypadl z gry, obrona Ravens posypala sie jak domek z kart. Nie mozna juz do takiej sytuacji dopuscic. Na pewno nie byl to BPA, ale ciesze sie, ze Ravens od tego odeszli. TE i DL sa solidnie obsadzone, wiec Howard czy Allen nie byli az tak potrzebni jak potencjalny CB1. Cel na 2 runde? Marzeniem bylby Robinson, ale zgarnie go Seattle. Realnie - moze ktorys z WR, moze Tim Williams, moze Lamp.

Kilka innych przemyslen:
- no i Howard nie zniknal z tablicy przed topowymi WR, a nawet Rossa wybrano duzo przed Howardem. TE to ciezka pozycja i dziwie sie, ze lacznie w 1 rundzie poszlo az 3
- Lattimore spadl poza 10 - szok i cichutko zaciskalem kciuki, ze moze doleci w okolice 16... :roll:
- Peppers trafia do Browns - coz, niedawno mielismy tu dyskusje, ze jesli trafi do poukladanego zespolu, to bedzie naprawde ciekawym zawodnikiem. Trafil do Browns i uwazam, ze gorzej trafic nie mogl, bo w tym momencie spada na niego wielki ciezar nadziei na odbudowe tej defensywy, ktora w tym momencie jest po prostu nijaka.
- TJ Watt trafil do Stalowych - no bedzie ciekawie
- Vic Beasley + Tak McKinley = :?:
- Foster spadl az do 31 picku. Nie myslalem, ze poleci tak bardzo. Czy zespoly wiedza cos, czego my nie wiedzielismy?

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post28 kwi 2017, o 18:53

WOW, Rappaport przekazał własnie na twiterz że gdyby Mahommes był dostępny z 26 to Seahawks by go wybrali. Po kiego grzyba?
Donosi też że Packers sie zastanawiają nad pozostaniem w miejscu i wydraftowniu Kizera, ale to podejrzewam bardziej gra pod publiczke żeby lepsze picki dostać w wymienie.

Cycu

Post28 kwi 2017, o 19:00

bambosz napisał(a):WOW, Rappaport przekazał własnie na twiterz że gdyby Mahommes był dostępny z 26 to Seahawks by go wybrali. Po kiego grzyba?

Wilson ma 2 lata na kontrakcie i to sowitym. Moze chcieli 2 lata podgotowac odpowiednio na wolnym ogniu nastepnego Qb, ktory pogralby na rookie contract za cwierc darmo. A moze ostatnie problemy ze zdrowiem Wilsona to cos wiecej? A moze Rappaport chcial nabic sobie ruchu na koncie?

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post28 kwi 2017, o 19:13

Cycu napisał(a):
bambosz napisał(a):WOW, Rappaport przekazał własnie na twiterz że gdyby Mahommes był dostępny z 26 to Seahawks by go wybrali. Po kiego grzyba?

Wilson ma 2 lata na kontrakcie i to sowitym. Moze chcieli 2 lata podgotowac odpowiednio na wolnym ogniu nastepnego Qb, ktory pogralby na rookie contract za cwierc darmo. A moze ostatnie problemy ze zdrowiem Wilsona to cos wiecej? A moze Rappaport chcial nabic sobie ruchu na koncie?

a może wzieli by go i czekali na oferty za niego od razu? sporo desperatów więc może liczyliby na dobre picki za niego

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post28 kwi 2017, o 19:18

Cycu napisał(a):Gdy przyszedl w koncu wybor Eagles w tlumie narastalo poparcie dla Fostera, a gdy wywolana Barnetta, to ludzie zaczeli gwizdac. Serio?! Jeden z topowych pass rusherow i takie gwizdy? Az tak bogato w Philly w obronie?

Było widać po Dereku, że się lekko zdygał jak wyszedł na scenę. Później tłumaczył, że jego akurat fani przyjęli fajnie, ale bał się o to bo słyszał jak wcześniej parę wyborów wybooooooojali. ;-)

Fajny reportaż! Będziesz na kolejnych rundach?

Cycu

Post28 kwi 2017, o 19:24

Na kolejne juz sie nie wybieram. Wczoraj zwiedzilem niemal cale draftowe miasteczko. Dzis piatek, wiec korki by tam dojechac beda jeszcze wieksze, a na sobote szykuje sie piekna pogoda i dziki tlum. Skoro zwiedzanie i ogladanie mam juz za soba, a wybory w ostatnich rundach strzelaja jak z karabinu, to wole obejrzec to lezac na plazy w New Jersey z tabletem i posluchac jakiejs fachowej analizy. Dzis sprobuje obejrzec powtorke wczorajszych wyborow, by zobaczyc jak wygladalo to w tv. Na miejscu scena wygladala imponujaco. Szkoda, ze naglosnienie bylo fatalne i nikt nie slyszal pickow, trade'ow itd. Jedynie moglismy podziwiac pojawiajace sie na tablicy nazwisko lub nowe kolory teamu po przehandlowaniu picku.

Mam nagrana lekka wpadke organizatorow, gdy chlopiec czytajacy pick Ravens zabieral sie do czytania, a zanim na telebimie pojawilo sie juz zdjecie wyboru :) Bylo te wtope widac w transmisji?

Edit: a co do wybuczenia niektorych pickow to nie bylo wiele slychac w tlumie. Moze bardziej buczaly trybuny wokolo podium, ktore mikrofony lepiej wylapaly. Pick Bears raczej glosno wysmiano :lol: Niezadowolenie bylo tez w momencie gdy zabierano Orlom z tablicy ich WR i RB. Wielkie brawa zebral za to Reddick z miejscowego Temple. Ludzie na okolo mnie bardzo zalowali, ze miejscowy talent nie trafil do Eagles.

sz

Post28 kwi 2017, o 19:32

Cycu napisał(a):Mam nagrana lekka wpadke organizatorow, gdy chlopiec czytajacy pick Ravens zabieral sie do czytania, a zanim na telebimie pojawilo sie juz zdjecie wyboru :) Bylo te wtope widac w transmisji?

Nie było tego widać :)

Moje typy dla Browns na dziś - Sidney Jones i Josh Dobbs (mam nadzieję, że go nie wybiorą). Lista życzeń - FS (Baker/Williams/Jackson) i CB (Awuzie/Jones).

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post28 kwi 2017, o 20:06

Adam Schefter podaje, że Patriots odrzucili wczoraj propozycję Browns dotyczącą Garoppollo - ciekawe,co proponowano? Co do Eagles, to Jeff Howe pisze o zainteresowaniu Mixonem, o którym to już wczesniej pisaliśmy.
Pats mają pick 72 i 96. Patrząc realnie, to radość sprawiłby mi ktoś z grupy: Ryan Anderson, Teez Tabor, Carl Lawson, Raekwon McMIllan. Szczyt marzeń, to: Jordam Willis, Budda Baker, Tarrell Basham, Sidney Jones. Niezbadane sa jednak wyroki BB.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

Cycu

Post28 kwi 2017, o 20:19

Strasznie czekam na dzisiejsze rundy. Pierwsza runda jest medialna, kolorowa i to ona budzi najwieksze emocje, ale wg mnie udany draft zaczyna sie wlasnie od 2 rundy, a konczy na undrafted agents.

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post28 kwi 2017, o 21:32

heh :D właśnie skapowałem że Texans w tym momencie są bez pierwszej i drugiej rundy w 2018 :o :o
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL