Teraz jest 13 sie 2025, o 22:28

Mock Draft 2017

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Pierre

Re: Mock Draft 2017

Post27 mar 2017, o 08:17

With the 20th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Denver Broncos select...Deshaun Watson, QB, Clemson

Brak dobrego rozgrywającego było w mojej ocenie tym czego brakło Broncos, żeby na poważnie włączyć się do walki o Super Bowl. Duet Lynch-Siemian to jak dla mnie szanse na poziom co najwyżej Andy Daltona (i to raczej nie w perspektywie zbliżających się dwóch sezonów).

Owszem dziur w formacji ofensywnej Broncos jest więcej. Szczególnie problematycznie wyglądają boki linii ofensywnej. Jednak żaden z trójki najwyżej ocenianych zawodników nie daje w mojej tyle co Watson.

Teraz o samym Watsonie, dwukrotnie wybrany do grona finalistów nagrody Heismana, mistrz i wicemistrz ligi akademickiej. Zdaniem trenera Alabama Crismon Tides - Nicka Sabana najlepszy gracz w NCAA od czasów Cama Newtona. Zdobywca całej plejady pomniejszych nagród.

Zanim przejdę do omawiania umiejętności czysto footballowych, należy wspomnieć o jego charakterze. Watson jest osobą bardzo pracowitą, o wysokiej etyce pracy i nie sprawiającą problemów wychowawczych. W Clemson był jednym z najbardziej lubianych graczy tak przez kolegów z drużyny jak i trenerów oraz fanów. Drugi obok Bena Boulware'a lider drużyny i jej dobry duch, prawdziwy przywódca formacji ofensywnej. Świetnie radzi sobie z presją.

Watson jest graczem bardzo atletycznym, szybki, silny, skoczny. Umie grać w kieszeni jak i poza nią - co przy linii ofensywnej jaką w tej chwili dysponują Broncos może okazać się kluczowe. Dobrze gra pod presją, umie unikać tackles, a w razie potrzeby nawet je zerwać. Obdarzony jest silnym ramieniem, ale co ważna przekłada się to na odległość na jaką posyła piłki, a nie siłę utrudniającą jej złapanie. Gra w sposób efektowny - przyjemny dla oka, nie boi się podjąć ryzyka. Ponadto posiada wiele doświadczenia przeciwko czołowym formacjom defensywnym NCAA i co ważniejsze nie zawodzi w takich meczach.

Poprawy w jego przypadku wymagać będą kwestie techniczne. Posyła sporo piłek w sposób niechlujny - brak mu precyzji rzutu, "lubi" przestrzelić swój cel. Trzeba też pamiętać o zerwanych przez niego ACL w sezonie 2014.

Podsumowując - w mojej ocenie Watson to gracz z perspektywami na zostanie gwiazdą NFL. Ma warunki, ma charakter i nie jednokrotnie udowadniał, że można na nim polegać niezależnie od tego kto stoi po drugiej stronie. Nie będę zdziwiony jeśli zobaczymy go w przyszłorocznym Pro-Bowl.

https://www.youtube.com/watch?v=f7G-3JhAivg

Detroit Lions are now on the clock...
Ostatnio edytowano 27 mar 2017, o 13:59 przez Pierre, łącznie edytowano 1 raz

lafarro

• Ulubiona drużyna: Detroit Lions

Post27 mar 2017, o 08:53

With the 21st pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Detroit Lions select... Haason Reddick, LB/DE, Temple.

Miałem zupełnie inny plan na pick ale ukradliście mi RB jak i CB wartych pierwszej rundy. Po ruchach Detroit w offseason i zwolnienie Levy'ego powstaje duża dziura w defensywie na pozycji linebackera. Reddick jest topowym prospectem na swojej pozycji i grzechem byłoby go ominąć tutaj. Szybki, zwinny i mający spore doświadczenie w przebijaniu się do QB jest czymś czego Lions potrzebują. Nie od wczoraj wiadomo że pass rush to najsłabsza strona defensywy Detroit. Reddick wydaje się być dobrą odpowiedzią na potrzeby drużyny.

Miami Dolphins now on the clock....

Jaden

Post27 mar 2017, o 15:16

10-6. Dobry poprzedni sezon, i niespodziewany awans do Play-off. Adam Gase wlał trochę nadziei w serca fanów Fins, Ryan Tannehill w końcu udowodnił, że przyszłość drużyny można powierzyć w jego ręce. Jednakże nie może to przesłonić faktycznego stanu rzeczy. Braków w składzie drużyny z Miami jest bardzo dużo. Wzmocnieni wymaga praktycznie każda pozycja w defensywie z wyjątkiem cornerbacków. Przesunięcie Laremego Tunsila na pozycję lewego tackla (powinien być nadwyżką nad Albertem), powoduje dziurę na pozycji guarda. Ale przejdźmy już do wyboru...

With the 22nd pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Miami Dolphins select... ZACH CUNNINGHAM, LB, VANDERBILT

Największą potrzebą w chwili obecnej jest wzmocnienie korpusu linebackerów. Wybieram więc najlepszego LB w SEC Divison. W NCAA grał on na pozycji ILB(3-4), w NFL lepszy powinien być na zewnętrznej stronie. Cunningham w ostatnim sezonie zaliczył 125 tackli, podczas trzech lat w Vanderbilt zebrał ich w sumie 295. Zach dzięki swojej szybkości oraz rozumieniu gry jest świetny w obronie biegowej oraz pass-rushu, jest prawdziwym playmakerem po tej stronie boiska. Używając swoich fenomenalnych warunków fizycznych (193cm) może być świetnym stoperem przeciwko Tightend rywali.

Oczywiście są miejsca w których musi się poprawić. Poza dodaniem kilku kilogramów, musi poprawić technikę swojego tacklowania. Absolwent Vandy nie trafia ze swoim atakiem 1 na 10 prób, często atakuje przeciwnika zbyt wysoko. Wierzę jednak, że z jego etyką pracy która stoi ponoć na wysokim poziomie szybko uda mu się to poprawić już w NFL.

Analiza gry Cunninghama + kilka gifów z jego udziałem:
http://draftbreakdown.com/zach-cunningh ... ay-cutler/

Giants are now on the clock...

Pierre

Post28 mar 2017, o 12:39

With the 23nd pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the New York Giants select... Jarrad Davis, LB, Florida

Opcji co niemiara, ale brakuje mi tutaj w 100% czystego zawodnika:

Pomysł pierwszy - wybieramy LT tutaj do dyspozycji trio: Robinson, Ramczyk, Bolles. Robinson ma problemy z agresją, był aresztowany, zarzuty co prawda oddalono. Ale Giants to organizacja, która unika takich wyborów. Ramczyk duży talent, ale wątpliwości budzi jego podejście do sportu, brak doświadczenia i na domiar złego kontuzja przez którą opuszcza całe tegoroczne akademickie offseason. Bolles? 25 lat i zaburzenia psychiczne - odpada.

Więc może TE? Jest tutaj świetny Njoku ze słynącego z produkcji klasowych TE (Jimmy Graham, Greg Olsen, Kellen Winslow, Jeremy Shockey) Uniwersytetu Miami. W każdym innym roku sto razy tak, ale biorąc pod uwagę kto jest na tablicy? Zbyt duża cena, za zbyt niewiele więcej.

Wysoki WR, vis-a-vis OBJ i SS? Na tablicy jest Evan Engram który właśnie w tej roli sprawdzi się w NFL. Ale w offseason podpisany został Brandon Marshall. Więc przynajmniej rok spokoju na tej pozycji.

Bardzo silny jest tegoroczny korpus Edge Rusherów, ale Giants mają tutaj komplet: JPP, Olivier Vernon, Romeo Okwara, Owa Odighizuwa i Kerry Wynn w obwodzie.Bardzo silny korpus, który uzupełnień nie potrzebuje.

Jeśli chodzi o środek linii defensywnej to Johnathan Hankins jest bliski powrotu, także nie ma co palić wyboru.

Więc LB mimo braku Cunninghama i Reddicka? Po długich przemyśleniach, rozmowach z komitetem doradców, ostatecznie tak. Owszem Jarrad Davis jest podatny na odnoszenie kontuzji, ale jak już wspomniałem nie mam tutaj czystego wyboru. A jeżeli jest to dający zbyt mało wartości dodanej wobec ceny za miejsce w którym powinien zostać wybrany. Normalnie z wyborem Davisa poczekałbym do drugiej rundy, jednak mockujemy już razem kolejny rok z rzędu i wiem że co jak co ale linebacków cenicie sobie bardzo wysoko.

Przez uraz ramienia Davis wypadł z końcówki sezonu akademickiego oraz offseason. Powiedziałbym że to moje szczęście w nieszczęściu. Brak udziału w Bowl Games, opuszczenie konkurencji sprawnościowych sprawiło że o Davisie jest stosunkowo cicho.

Jednak kiedy Davis jest zdrowy jest graczem ze ścisłej czołówki tegorocznego draftu, a przy tym idealnie wpisującym się w schematy defensywne Giants. Bardzo szybki, silny i agresywnie atakujący zawodników z piłką. Dobra opcja przeciwko zespołom z dobrymi biegaczami i tight endami (a że takie są Dallas, Eagles (z wybranym chwilę wcześniej Cookiem) czy Redskins a więc rywale z dywizji). Ponadto bardzo dobrze spisuje się w grze blitzem, co w połączeniu z Londonem Collinsem daje zabójczy duet.

Davis ma za sobą wspaniałą karierę akademicką, był prawdziwym liderem bardzo silnej defensywy Gators, Dobre wyczucie akcji, szybkie reakcje, brak strachu przed podejmowaniem decyzji. Dobry materiał na lidera formacji, nie powinien mieć problemu z udowodnieniem swojej pozycji kolegom z zespołu. W Gators grał jako ILB w ich 3-4, dla Giants powinien być zawodnikiem bardziej uniwersalnym i wedle potrzeby ustawiany w środku albo po bokach drugiej linii obrony.

Niepokoić na pewno może jego podatność na odnoszenie kontuzji i brak kilku centymetrów. Tak jak jednak mówiłem na tym etapie nie jestem w stanie znaleźć "czystego" wyboru, który dawałby odpowiednią premię jakości wobec zawodników grających na jego pozycji a zostający na tablicy.

Oakland Raiders now on the clock...

OaRaiders_

Post28 mar 2017, o 22:28

With the 24nd pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Las Vegas Raiders select... Christian McCaffrey, RB, Stanford

Czemu Christian? Sam nie wiem. Zmieniłem decyzję w ostatniej chwili. Miałem brać kogoś do pierwszej linii OL, ale skoro nasz Latavius Murray zameldował się w Vikings, a projekt Las Vegas już jest nie do odwrócenia... to potrzebujemy gwiazd. Del Rio znany jest z tego, że lubi opierać swój atak na biegaczach. Ideałem byłby Leonard Fournette, ale skoro już został wybrany, to McCaffrey może być również brakującym ogniwem układanki na sezon 2017/2018.

Nie jestem fanem wybierania RB w pierwszej rundzie, ale Raiders są w tak komfortowej sytuacji, że mogą sobie na to pozwolić. Derek Carr i spółka pragną pożegnać się z fanami Oakland sukcesem. McCaffrey może im to bardzo ułatwić.

https://cdn0.vox-cdn.com/thumbor/JoNRkr_5WIHKc-8cdI5INO6ha-8=/800x0/filters:no_upscale()/cdn0.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/5867707/mcaff.0.gif

Houston Texans are now on the clock...

73ndera 73xans

Post30 mar 2017, o 21:57

With the 25nd pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Houston Texans select... Mitch Trubisky, QB North Carolina.

No cóż, wybór prosty ze aż boli!
O tym że tej drużynie potrzeba rozgrywajacego nie trzeba nikomu mówić , sytuacja nie zmienia się od paru dobrych sezonów a po ostatniej przygodzie z Oswailerem, nie są już "w gorącej wodzie kąpani".
Nawet w przypadku trade-u Tony Romo , Texans potrzebuja przyszłościowego rozgrywającego, dlatego wybór padł na Trubiskiego.
Nie potrzebuje ryzykować z wyborem zawodnika który być może będzie super gwiazdą , potrzebuje tzw. rzemieślnika. Skoro ze ślepym rozgrywajacym doszli tak daleko, co się stanie jak dostaną raptem poprawnego QB.
Wybór padł na Trubiskiego dzieki jego big play-om i mobilności.

Troche statystyk z ostatniego sezonu, kiedy to awansował na startera (13 meczów , bilans 8-5)

Passing: - 3748 yardów (8.4 yarda/próbę)
- 30 TD / 6 Int

Rushing: - 308 yardów (3.3 yarda/próbę)
- 5 TD

Combine Results:
40 yard dash : 4.67s
20 yard shuttle: 4.25s
3 cone drill 6.87s

https://www.youtube.com/watch?v=sT8TDtGI248

Seattle Seahawks are now on the clock...

-

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post31 mar 2017, o 13:19

Toście mnie urządzili, wszyscy 3 „najlepsi” OT wciąż dostępni. Klęska urodzaju (to plus) i co za tym idzie konieczność dłuższej analizy (to minus… chyba).
Żaden z nich nie ma wyraźnej przewagi nad pozostałą dwójką. Ehh gdyby tak móc połączyć najlepsze ich cechy (no chociaż dwóch z nich, nie będę zachłanny) to byłbym w stanie zrezygnować z wyboru w drugiej rundzie - tak dobry byłby to zawodnik :D

Zacząłem analizować całą trójkę ale mniej więcej w środku analizy zorientowałem się, że zdania chyba już nie zmienię...

With the 26th pick of 2017 NFL24.pl Community Mock Draft the Seattle Seahawks select... Cam Robinson, OT, Alabama

Właściwie każdy z 3 topowych OT jest u kogoś w Mocku wybierany przed pozostałą dwójką. Często jest to właśnie Robinson. Jego przewaga nad rywalami? Chyba najbardziej "gotowy" zawodnik do gry w NFL. Ramczyk a zwłaszcza Bolles mają chyba większy potencjał do rozwoju ale to przecież nie oznacza, że Cam go nie posiada... Nawet jeśli miałby grać jako RT (a takie głosy pojawiają się w związku z niezbyt light feet u Robinsona)- Seahawks to urządza...

Minusem, który sprawia, że Robinson często jest notowany niżej niż powinien są problemy pozaboiskowe. PC&JS pokazali, że nie boją się draftować takich zawodników - za przykład niech posłużą choćby Bruce Irvin i Frank Clark.

Jaki jest zaś jeden z największych pozytywów Robinsona?
Odp: jego taśma przeciwko Texas A&M a więc przede wszystkim przeciwko tegorocznemu #1, Garrettowi. Co prawda czasami taki jeden mecz może mylić - Justin Britt wyłączył kiedyś Clowneya...
Taśmy przeciwko Auburn czy Ole Miss nie zachwycają ale można powiedzieć, że są poprawne.

Na koniec dwie rzeczy, które po trochu wpłynęły na wybór Robinsona:
- Arm length większy niż głównych rywali - a jest to cecha, którą PC i Tom Cable lubią
- Alabama - z systemu Sabana wywodzi się Eddie Lacy, więc kto ma dla niego blokować jak nie absolwent tej samej uczelni?

Nie chcę się więcej rozpisywać tutaj ale jestem oczywiście otwarty na dyskusje w temacie z komentarzami :)

Kansas City Chiefs are now on the clock...
Na starym forum: WaltJones

lafarro

• Ulubiona drużyna: Detroit Lions

Post31 mar 2017, o 16:09

With the 26th pick of 2017 NFL24.pl Community Mock Draft the Kansas City Chiefs select...Adoree Jackson, CB, USC

Mialem brac QB, ale wszyscy warci pierwszej rundy zostali mi sprzatnieci spred nosa. Wybor pada na cornerbacka, dobrych kryjacych nigdy w druzynie za wiele. Adoree w dodatku moze pomoc w punt returnach a odciazenie Tyrek Hilla (gwiazdy poprzedniego sezonu) jest tylko plusem. Szybki, maly, zwinny corner to cos czego w NFL zawsze potrzebne

Dallas Cowboys now on clock

Jaden

Post3 kwi 2017, o 23:34

With the 28th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Dallas Cowboys select... Vidauntae „Taco” Charlton, DE, Michigan

Zeszłoroczny draft w wykonaniu Cowboys wypadł chyba najlepiej z pośród wszystkich drużyn NFL. Zeke & Dak już w swoim pierwszym sezonie zostali filarami drużyny z Teksasu. Nie można zapomnieć, że w obwodzie pozostaje wybrany w 2 rundzie Jaylon Smith, który opuścił cały sezon z powodu kontuzji kolana. Jaylon wraca do treningu, ma być już w pełni zdrowy podczas OTA. Podobnie sytuacja wygląda z DE Charles Tapperem, Tapper zapowiedział że nigdy nie był w lepszej formie, i jest gotowy do walki o miejsce w składzie.
Największą potrzebą w tym momencie dla drużyny z Dallas jest wzmocnienie pass-rushu. I skoro nie ma szans na spełnienie marzeń Mylesa Garetta, trzeba postawić na kogoś innego. Dość niespodziewanie z numerem 28 dostępny jest zawodnik oceniany na top-15 talent tego draftu. W sezonie 2016 dla Michigan zaliczył 9,5 sacka oraz dołożył 43 tackle. Taco na pewno nie jest gotowym „produktem” dla drużyny ligi NFL, ale ma niesamowity potencjał. Rzadko zdarza się zawodnik z takimi warunkami fizycznymi i atletyzmem. Wygląda on na zawodnika, który spokojnie może dodać kilka kilogramów mięśni nie tracąc przy tym swojej szybkości. Charlton pod okiem Roda Marinelliego może rozbłysnąć i być dużo bardziej produktywnym zawodnikiem niż w collegu. Jeśli Cowboys poświęcą mu odpowiednio dużo czasu i pracy, a Taco zostanie tym kim może być Dallas zyskają niesamowitą broń na wiele lat. Moim zdaniem za kilka lat może być najlepszym zawodnikiem tego draftu na pozycji DE.

Tutaj kilka zagrań Charltona. Dwa pierwsze przeciwko Ryanowi Ramczykowi.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bonus :D :
Jaylon Smith na boisku
https://www.youtube.com/watch?v=j12M-uyRP4s

Packers are now on the clock

PyjterSothis

• Ulubiona drużyna: NEW ENGLAND PATRIOTS
  • Ulubiony zawodnik: T.Brady

Post4 kwi 2017, o 13:24

With the 29th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Green Bay Packers select...TJ Watt, OLB, Wisconsin

Ach Ci Serogłowi .Tak naprawdę nie licząc pozycji QB i po zakontraktowaniu Bennetta pozycji TE wzmocnienia są potrzebne niemalże wszędzie. Szkoda, że w drafcie nie można wybierać Head Coacha bo myślę, że wielu fanów Packers pierwszą rundą oddałoby za kogoś innego niż McCarthy.
Zastanawia mnie ciągle siła Rodgersa, który czasami sam ciągnie tą drużynę. Do tego ta obrona która czasami wygląda jak nomen omen dziurawy ser.
Najważniejsze z ważnych pozycji do wzmocnienia to CB, Edge rusher i RB.
Mając na uwadze, że do tej części naszego draftu nie ostał się żaden RB godny pierwszej rundy(po cichu liczyłem, że uda się wyłapać McCaffreya) to postanowiłem skupić się na wzmocnieniu defensywy.
Po pierwszym przebraniu tego co zostało dostępne zostało mi trzech kandydatów z pozycji CB i dwóch z Edge Rusherów.
Przyznam, że zastanawiałem się do ostatniej chwili, która z w/w pozycji wzmocnić w pierwszej rundzie, a z którą zaryzykować i poczekać ( szczególnie, iż zostały na tym etapie draftu nazwiska których się nie spodziewałem i które na pewno nie dotrwają do kolejnego mojego picku).
Tak właściwie równie dobrze mógłbym rzucić monetą. Ale, ale trzeba było podjąć męską decyzję w związku z czym w 1 rundzie postanowiłem wzmocnić pozycję EDGE Rushera. Wydaje mi się, że mam większe prawdopodobieństwo trafienia solidnego CB niż EDGE rushera w kolejnych rundach.
No i kolejny problem kogo. Nazwiska, które rozważałem to Takkarist McKinley z UCLA, który w bardzo wielu Mock Draftach przymierzany jest do Packers oraz brat JJ Watt, chłopak z Wisconsin TJ Watt. Myślę, że 90 % wybierających zdecydowałaby się na zawodnika z UCLA. który na chwilą obecną wydaje się zawodnikiem bardziej kompletnym, po prosu lepszym. Ja jednak kierując się trochę sercem zaryzykowałem i postawiłem na członka drużyny Badgers. Nie jest na pewno tak wszechstronny czy dobry technicznie jak McKinley, ale nadrabia te braki wielkim sercem do gry.
Zawodnik z dużym zasięgiem ramion, szybki, grający mega agresywnie i mający te same geny co jeden z najlepszych zawodników ligi JJ. Walczak pełną gębą. Do tego tak jak pisałem wyżej „lokals” chłopak z Wisconsin, co akurat w tej organizacji moim zdaniem jest bardzo ważne. Jeżeli będzie zdrowy zostawi na boisku więcej niż serce. No właśnie jeżeli będzie zdrowy….Tu tak naprawdę jest decydujący element ryzyka. Miał wcześniej problemy z zarówno prawym jak i lewym kolanem. Do tego przemianowany na pozycję EDGE Rushera niedawno. Kolejny problem czy psychicznie będzie wytrzymywał ciągłe porównania z bratem. Mimo wszystko zaryzykowałem w myśl zasady „kto nie ryzykuje nie pije szampana” i postawiłem na TJ’a, pomimo faktu, iż jest on raczej przymierzany na połowę lub końcówkę drugiej rundy draftu.

Steelers are now on the clock
PATRIOTS potem długo, długo nic i sympatia do: TB Bucs, Packers, Seahawks, Saints i Raiders :twisted:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL