Michal29 napisał(a):Intrygujący wybór Bears. Melifonwu jest zapewne jednym z najlepszych jeszcze dostępnych graczy bez podziału na pozycje więc zależnie od tego jak kto ma skonstruowany
draft board może być dla danego GM-a
Best Player Available.
Czy Bears mogą sobie jednak pozwolić na draftowanie BPA zamiast po potrzebach? Moim zdaniem nie - a nie uważam, żeby pozycja Safety była rażącą potrzebą bo zakontraktowaniu we Free Agency jednego z lepszych SS w lidze, często niedocenianego Quintina Dempsa. Demps mógłby oczywiście wykorzystać swoje doświadczenie NFL-owego obieżyświata i być mentorem dla młodego, obiecującego Melifonwu ale przy brakach na innych pozycjach, wzmocnienie w tym momencie difensu nie jest dla mnie trafionym wyborem.
No ale takie jest piękno naszego Mock Draftu - jak to pisał kiedyś bodajże rooted - "chcesz wybrać puntera w pierwszej rundzie, masz do tego prawo"

Skoro zostalem wywolany do tablicy, to postaram sie przedstawic swoj punkt widzenia...
W tym drafcie stawiam na odbudowe secondary, nie latanie dziur, czy krotkotrwale rozwiazania. Taki mam pomysl, aby budowac zespol od defensywy. W poprzednim sezonie ta formacja spisywala sie lepiej niz wskazuja na to statystyki. Front seven wygladalo na prawde dobrze, ale secondary kulalo. Ciezko mi to pisac, ale w nadchodzacym sezonie miski nie beda czarnym koniem rozgrywek, chociaz powinny poprawic zesporoczny bilans. Jako GM nie chialem sie rozdrabniac i leczyc objawy slabej gry z poprzedniego sezonu, a budowac silna druzyne niemal od podstaw. Dla mnie taki przejsciowy okres to dwa, trzy lata. Byc moze brzmi to dziwnie, ale staralem sie myslec w perspektywie kilku letniej. W tym sezonie defensywa, a ofensywa niech troche ze soba pogra i w przyszlym roku mozna wprowadzac zmiany. Byc moze Demps okaze sie strzalem w dziesiatke i z Amosem beda siali postrach w lidze, ale ciezko mi w to uwiezyc.
Osobiscie nie lubie gdy druzyna przechodzi przebudowe i sprowadza doswiadczonych wiekowo graczy, ktorzy maja wesprzec zespol, ale nie maja utalentowanych mlodych zawodnikow obok siebie. Jeszcze bardziej nie lubie kiedy naduzywa sie okreslen w stylu: niedoceniany, gral slabo bo trener na niego nie stawial, czy w nowym otoczeniu na pewno odzyje i nabierze wiatru w zagle. W wiekszosci przypadkow gdy ktos sobie nie radzi w druzynie A, a pozniej B, to ciezko sadzic ze poradzi sibie w ekipie C. Miski w ostatnich latach lubili stawiac na polsrodki...dlatego chcialem skoncentrowac sie na jednym zadaniu.
Ostania kwestia odnosnie ofensywy...dla mnie nadchodzacy sezon jest czasem treningu i docierania sie zespolu. OL wyglada dobrze, oraz gra RB napawa optymizmem(pomimo iz nie naleze do zwolennikow talentu Howarda). Poza tym wierze ze w czwartej, moze piatej mozna znalezc dobrego WR, ktory okaze sie sporym talentem.
Niezaleznie czy w jakis sposob przekonalem, czy tez nie...taki mam punkt widzenia na draft dla miskow. Mozna sie zgodzic, alebo nie ale to ja jestem ich GM.
Pozdrawiam.
Na starym forum: onetwo.