Teraz jest 17 sie 2025, o 01:30

[KOMENTARZE] Mock Draft 2017

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Tomek Czapiewski

Re: [KOMENTARZE] Mock Draft 2017

Post8 kwi 2017, o 22:35

Jaden napisał(a):Swoją drogą wciąż czekamy na opisy wyborów Bears i Panthers. :D

Mocne stwierdzenia jak na gościa z 8 postami na koncie ;-)

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post8 kwi 2017, o 22:56

Tomek Czapiewski napisał(a):
Jaden napisał(a):Swoją drogą wciąż czekamy na opisy wyborów Bears i Panthers. :D

Mocne stwierdzenia jak na gościa z 8 postami na koncie ;-)

Spokojnie, każdy kiedyś zaczynał ;)
Na starym forum: WaltJones

ZaharyMeb

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears
  • Ulubiony zawodnik: Charles Tillman

Post8 kwi 2017, o 23:06

Michal29 napisał(a):Intrygujący wybór Bears. Melifonwu jest zapewne jednym z najlepszych jeszcze dostępnych graczy bez podziału na pozycje więc zależnie od tego jak kto ma skonstruowany draft board może być dla danego GM-a Best Player Available.

Czy Bears mogą sobie jednak pozwolić na draftowanie BPA zamiast po potrzebach? Moim zdaniem nie - a nie uważam, żeby pozycja Safety była rażącą potrzebą bo zakontraktowaniu we Free Agency jednego z lepszych SS w lidze, często niedocenianego Quintina Dempsa. Demps mógłby oczywiście wykorzystać swoje doświadczenie NFL-owego obieżyświata i być mentorem dla młodego, obiecującego Melifonwu ale przy brakach na innych pozycjach, wzmocnienie w tym momencie difensu nie jest dla mnie trafionym wyborem.
No ale takie jest piękno naszego Mock Draftu - jak to pisał kiedyś bodajże rooted - "chcesz wybrać puntera w pierwszej rundzie, masz do tego prawo" :D

Skoro zostalem wywolany do tablicy, to postaram sie przedstawic swoj punkt widzenia...
W tym drafcie stawiam na odbudowe secondary, nie latanie dziur, czy krotkotrwale rozwiazania. Taki mam pomysl, aby budowac zespol od defensywy. W poprzednim sezonie ta formacja spisywala sie lepiej niz wskazuja na to statystyki. Front seven wygladalo na prawde dobrze, ale secondary kulalo. Ciezko mi to pisac, ale w nadchodzacym sezonie miski nie beda czarnym koniem rozgrywek, chociaz powinny poprawic zesporoczny bilans. Jako GM nie chialem sie rozdrabniac i leczyc objawy slabej gry z poprzedniego sezonu, a budowac silna druzyne niemal od podstaw. Dla mnie taki przejsciowy okres to dwa, trzy lata. Byc moze brzmi to dziwnie, ale staralem sie myslec w perspektywie kilku letniej. W tym sezonie defensywa, a ofensywa niech troche ze soba pogra i w przyszlym roku mozna wprowadzac zmiany. Byc moze Demps okaze sie strzalem w dziesiatke i z Amosem beda siali postrach w lidze, ale ciezko mi w to uwiezyc.
Osobiscie nie lubie gdy druzyna przechodzi przebudowe i sprowadza doswiadczonych wiekowo graczy, ktorzy maja wesprzec zespol, ale nie maja utalentowanych mlodych zawodnikow obok siebie. Jeszcze bardziej nie lubie kiedy naduzywa sie okreslen w stylu: niedoceniany, gral slabo bo trener na niego nie stawial, czy w nowym otoczeniu na pewno odzyje i nabierze wiatru w zagle. W wiekszosci przypadkow gdy ktos sobie nie radzi w druzynie A, a pozniej B, to ciezko sadzic ze poradzi sibie w ekipie C. Miski w ostatnich latach lubili stawiac na polsrodki...dlatego chcialem skoncentrowac sie na jednym zadaniu.
Ostania kwestia odnosnie ofensywy...dla mnie nadchodzacy sezon jest czasem treningu i docierania sie zespolu. OL wyglada dobrze, oraz gra RB napawa optymizmem(pomimo iz nie naleze do zwolennikow talentu Howarda). Poza tym wierze ze w czwartej, moze piatej mozna znalezc dobrego WR, ktory okaze sie sporym talentem.

Niezaleznie czy w jakis sposob przekonalem, czy tez nie...taki mam punkt widzenia na draft dla miskow. Mozna sie zgodzic, alebo nie ale to ja jestem ich GM.
Pozdrawiam.
Na starym forum: onetwo.

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post11 kwi 2017, o 08:17

Co z Panters? Lecimy dalej?
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

Michal29

Post11 kwi 2017, o 09:04

DexterLuthor napisał(a):Co z Panters? Lecimy dalej?

Jeszcze 8 minut do regulaminowych 24h, spokojnie :)

Tomek Czapiewski

Post11 kwi 2017, o 09:55

Michal29 napisał(a):
DexterLuthor napisał(a):Co z Panters? Lecimy dalej?

Jeszcze 8 minut do regulaminowych 24h, spokojnie :)

Dzis na pewno bedzie, jestem w podróży.

Michal29

Post12 kwi 2017, o 16:29

Wraz z wyborem Kinga odpadł mi ostatni zawodnik na którego miałem coś przygotowane do tej pory (analiza taśmy itp.). Czas wybrać sobie kolejnych kilka nazwisk do researchu...

Chociaż i tak nie wiem czy bym go wybrał, gdyby się ostał do picku Seahawks. Pech chciał, że analizę zacząłem od meczu z USC a tam King nie radził sobie zbyt rewelacyjnie grając przeciwko D. Rogersowi (który swoją drogą może być jednym z late gemów tego draftu)

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post12 kwi 2017, o 17:09

Jestem bardzo ciekawy dyskusji na temat Kinga. Podzielisz się swoimi spostrzeżeniami?
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

Michal29

Post12 kwi 2017, o 17:18

DexterLuthor napisał(a):Jestem bardzo ciekawy dyskusji na temat Kinga. Podzielisz się swoimi spostrzeżeniami?

6’3”, 32” arm length – prototypowy Seahawk CB, świetne wyniki na Combine, sporo Mocków typuje go do Seahawks w 1. Rundzie.
Porównania do Erica Rowe (którego wybrałem w 2015 w naszym Mocku) czy Stephone Gilmore’a.
Również ze względu na wzrost do Stanleya Jean Baptiste, któremu nie wyszło w Nowym Orleanie, nie wyszło w Lions i który nie był w stanie zachwycić trenerów w Seattle, gdzie spędził sporo czasu w Practice Squad. Fakt, że Seahawks dali szansę Jean-Baptiste pokazuje, że wciąż poszukują drugiego Shermana, wysokiego CB.

Dalej są moje notatki z oglądania tape'u - które są zbyt chaotyczne (i zbyt amatorskie), żebym je tu wrzucał. Nie jest też tego dużo, wciąż miałem do obejrzenia jeszcze kilka spotkań.

Przy okazji - dalej śledzę temat "3 topowych OT" i wydaje mi się, że nawet gdyby draft potoczył się tak jak u nas, Seahawks nie wybraliby Robinsona z #26. Zdecydowanie za słaby Vertical żeby być w "kręgu zainteresowań" Cable'a. Właściwie poza Bollesem i Lampem nie ma w czołówce tegorocznego o-line'u zawodników, którzy pasowaliby do Seahawks (patrząc na zawodników grających w linii w ostatnich latach). Ja jednak z roku na rok coraz bardziej mam dosyć eksperymentów Cable'a (poczynania OL w 2016 przejdą do niechlubnej historii NFL) dlatego wybrałem im innego liniowego :D

Pierre

Post12 kwi 2017, o 21:04

Za to uwielbiam nasze mocki, bardzo świeże podejście i sporo zaskoczeń. Ja np. Kinga rozpatrywałem, ale w kontekście trzeciej rundy, a w moim osobistym rankingu stawiam go gdzieś koło 10 miejsca wśród graczy na tej pozycji. Ale to też kwestia rocznika, który nie dość że bardzo silny to jeszcze wyrównany.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL