Teraz jest 17 sie 2025, o 01:30

[KOMENTARZE] Mock Draft 2017

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Designofchaos

Re: [KOMENTARZE] Mock Draft 2017

Post5 kwi 2017, o 20:57

Ufek napisał(a):Atlanta Falcons on the clock….

Zamiast 28:3 Falcons piszmy lepiej NFC Champions ,prawda że lepiej brzmi :) ? Łatwo jest się śmiać , nie zapominajmy jednak że na Atlantę przed rozpoczęciem sezonu nikt zupełnie nie stawiał a jednak okazała się dużo lepsza od uznanych marek typu Seahawks, Packers , Steelers czy Cowboys. Zabrakło im w finale trochę szczęścia , trochę chłodnej głowy, po prostu zapłacili frycowe za udział w SB.

....

Oj, taka tam drobna złośliwość. A tak szczerze mówiąc to taka lekka złośliwość to mój sposób na oswajanie rzeczywistości - bo jak tak naprawdę bardzo Atlancie kibicuję, Ryan to jeden z moich ulubionych QBs i się dość mocno boję, że zeszłoroczny sezon to szczyt ich możliwości i SBs już nie powąchają (bo taki finał siada na psychikę, bo Shannahan odleciał do SF, bo pamiętam Ryana sprzed roku...) a bardzo chciałbym się mylić.
Ba, kiedyś jak w Maddena grałem (kilka lat temu zanim to się zrobiła arcade game z cyklu kto więcej jardów napuka) to Atlaną wygrałem ligę a w finale miałem bodajże 9 sacków. No nic to, zobaczymy bliżej sezonu... Będę trzymał kciuki za Falcons.
BTW - Harris to fajny wybór... Kolejny defensor:) Oh, yeah...
Design0fCha0s - poprzednio znany jako "rooted", ale przy podłączaniu konta na nowe forum coż pewnie zj**%*em i podpięło mi się konto z Twittera. To tylko jeden z powodów dlaczego nie zostałem informatykiem...

Go Steelers!

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post5 kwi 2017, o 21:22

Pierre napisał(a):Mam wrażenie, że to w dużej części konsekwencja awersji sporej części forumowiczów do wybierania wysoko RB. A że w tym roku brak jeszcze naprawdę klasowych OL, to taki mamy efekt.

Nie wiem czy widzieliście: https://www.profootballfocus.com/draft- ... =nflnl2016

Bardzo ciekawy mock PFF, gdzie np. Leonard Fournette zostaje wybrany jako 3 RB i spada aż do numeru 24.

Podoba mnie się takie draftowanie. Wystarczyłoby, żeby spadł do numeru 14 i byłbym wniebowzięty. :D

Btw, chyba wyłamuję się z forumowych tendencji. W zeszłym roku wziąłem dla Eagles Wentza, a dla Chiefs Michaela Thomasa w 2. rundzie. W tym roku Cook do Eagles. :-)
Niestety nie mogę znaleźć wątku z mockiem z 2015 roku. :(

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post5 kwi 2017, o 21:55

kks napisał(a): Btw, chyba wyłamuję się z forumowych tendencji. W zeszłym roku wziąłem dla Eagles Wentza, a dla Chiefs Michaela Thomasa w 2. rundzie. W tym roku Cook do Eagles. :-)
Niestety nie mogę znaleźć wątku z mockiem z 2015 roku. :(

2015 to jeszcze na starym forum :)
Na starym forum: WaltJones

Pierre

Post5 kwi 2017, o 22:00

W 2015 w pierwszej rundzie poszedł Melvin Gordon z RB. Todda Gurley'a wybrałem wtedy w pierwszym wyborze w drugiej rundzie do Titans, co zresztą paru forumowiczów mi wypomniało, przypominając zasadę żeby nie draftować Rb przed trzecią rundą.

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post5 kwi 2017, o 22:20

Pierre napisał(a):W 2015 w pierwszej rundzie poszedł Melvin Gordon z RB. Todda Gurley'a wybrałem wtedy w pierwszym wyborze w drugiej rundzie do Titans, co zresztą paru forumowiczów mi wypomniało, przypominając zasadę żeby nie draftować Rb przed trzecią rundą.

Ja wziąłem Jaya Ajayi dla Colts w drugiej rundzie, w prawdziwym drafcie poszedł w 5 więc go troche przeceniłem.
Edit: W tamtym roku znowu dla Colts również wybrałem RB tym razem w pierwszej rundzie i to był Ezekiel Elliott ;)
Obaj skończyli jako Pro-bowlerzy, więc chyba mam nosa co do tych RB :D w 2015 wybrałem także Coopera, który też skończył w ProBowl także na przestrzeni 2 draftów wybrać 3 ProBowlerów to chyba dobry wynik i żaden GM w lidze by takim wynikiem nie pogardził :D :D :D Z drugiej strony w tamtym roku jako 1st overall wybrałem Mylesa Jacka co wielce obniża moje notowania :oops: ale kto wie, może i on wystrzeli
Ostatnio edytowano 5 kwi 2017, o 22:31 przez bambosz, łącznie edytowano 2 razy

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post5 kwi 2017, o 22:23

bambosz napisał(a):
Pierre napisał(a):W 2015 w pierwszej rundzie poszedł Melvin Gordon z RB. Todda Gurley'a wybrałem wtedy w pierwszym wyborze w drugiej rundzie do Titans, co zresztą paru forumowiczów mi wypomniało, przypominając zasadę żeby nie draftować Rb przed trzecią rundą.

Ja wziąłem Jaya Ajayi dla Colts w drugiej rundzie, w prawdziwym drafcie poszedł w 5 więc go troche przeceniłem. ;)

Zeszły sezon pokazał, że poziomem bliżej mu jednak do drugiej rundy niż do piątej :)
Na starym forum: WaltJones

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post5 kwi 2017, o 22:33

Michal29 napisał(a):
Zeszły sezon pokazał, że poziomem bliżej mu jednak do drugiej rundy niż do piątej :)

Licze, że tak samo Jack wystrzeli w przyszłym sezonie i mnie troche zrehabilituje za tamten rok :D

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post6 kwi 2017, o 08:38

Pamiętam, jak toczyła się dyskusja na temat Gurleya i Gordona w kontekście ich wartości. O Gurleyu mówiono nawet, że to drugi Peterson. W ciagu pierwszych 2 sezonów chłopaki zamienili się zupełnie rolami. I sezon Gurley zagrał na bardzo wysokim poziomie, a Gordon niestety nie mógł go zaliczyć do udanych. Role się odwróciły w sezonie II, gdzie Gordon wyrósł na lidera ofensywy Chargers, a Gurley gdzieś tam zginął. Zobaczymy, co przyniesie sezon 3, bo obaj mają duży potencjał.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Post6 kwi 2017, o 21:00

oceansizer napisał(a):Pamiętam, jak toczyła się dyskusja na temat Gurleya i Gordona w kontekście ich wartości. O Gurleyu mówiono nawet, że to drugi Peterson. W ciagu pierwszych 2 sezonów chłopaki zamienili się zupełnie rolami. I sezon Gurley zagrał na bardzo wysokim poziomie, a Gordon niestety nie mógł go zaliczyć do udanych. Role się odwróciły w sezonie II, gdzie Gordon wyrósł na lidera ofensywy Chargers, a Gurley gdzieś tam zginął. Zobaczymy, co przyniesie sezon 3, bo obaj mają duży potencjał.

Gurley trochę cierpi bo gra w żenująco kiepskiej ofensywie. Gordon się rozkręcił w porównaniu do rookie sezonu ale fajerwerków też nie było i zdarzały mu się bardzo słabe mecze. Zobaczymy co obaj pokażą w tym roku, póki co jeszcze trudno ostatecznie ocenić te wybory.

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post7 kwi 2017, o 07:24

O-line obu ekip akurat bardzo porównywalne - Chargers (31), zaś Rams (27). Ale fakt, ofensywa Rams jako całokształt grała tragicznie.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL