Teraz jest 14 sie 2025, o 01:16

Mock Draft 2016

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Pierre

Re: Mock Draft 2016

Post31 mar 2016, o 10:55

With the 10th pick of the 2016 NFL Draft, New York Giants select Ronnie Stanley, OT, Notre Dame

Mam wraże, że tym razem bez zaskoczenia. Stanley spada do dziesiątego wyboru to nie ma co kombinować i go brać. Po odejścia Willa Beatty w OL Giants pojawiła się duża dziura, a Stanley to jeden z trzech najlepszych (a niektórzy twierdzą jedynych) LT w tegorocznym drafcie. W zasadzie projekt kompletowania OL przez nowojorczyków można uznać za kompletny (no chyba że w czwartej/piątej rundzie wciąż dostępny będzie Spencer Drango, a nie zostanie żaden ciekawy WR/RB można się wtedy pokusić o upgrade na pozycji G). Wracając jednak do Stanleya, zawodnik kompletny, zdolny zdominować w zasadzie każdego pass-rushera przeciwko któremu zagra. Świetna technika, duże doświadczenie, potężnie zbudowany zawodnik. Mógłby być te 3-4cm niższy, ale myślę że Eli Manning da sobie radę.

Inni zawodnicy których tutaj rozważałem?

Przed draftem po cichu liczyłem, że może Myles Jack spadnie do 10tki ze względu na stan zdrowia, ale tutaj nadzieje okazały się bardzo płonne. Z tych którzy zostali w pierwszej kolejności szansę na wybór mieli:
- kolejny OT czyli Jack Conklin, wygląda na to że z kolanami już wszystko w porządku. W zasadzie zawodnik na poziomie Stanleya, ciężko mi wskazać teraz jakąś wielką przewagę. Posunę się nawet do kontrowersyjnej tezy, że aktualnie jak dla mnie spycha on Tunsila dopiero na trzecie miejsce wśród OT (przynajmniej w moim prywatnym rankingu).
- Andrew Billings DT z Baylor, niby w free agency Giants podpisali Dammona Harrisona, ale Billings to gracz zupełnie innego typu. Świetny w obronie zarówno przeciw grze biegowej jak i najlepszy pass-rusher wśród DT. Chyba gracz co do którego mam największe wątpliwości czy za rok nie będę chciał cofać czasu i robić tutaj podmiany.
- Corey Coleman WR z Baylor, świetny zawodnik, bardzo podobny do OBJ mógłby z tego wyjść naprawdę zabójczy duet, no ale skoro może wrócić Victor Cruz, podpisany został (po zaledwie jednym treningu) Anthony Dablé, a w dalszych rundach jest kilku ciekawych graczy, szkoda aż tak wysokiego wyboru na WR.
- Ezekiel Elliott RB z Ohio, Gurleym Elliott nie jest, jest jednak bezsprzecznie najlepszym RB w tegorocznym drafcie. Przypuszczam jednak, że impakt jaki jest w stanie wywrzeć swoją grą porównywalny jest do tego co zrobi Stanley, który jest opcją dużo bezpieczniejszą. A biorąc pod uwagę niechęć tutejszych GM do wybierania RB w pierwszych rundach, kto wie czy Elliot (podobnie jak Gurley wybrany przeze mnie rok temu w drugiej rundzie) nie będzie dostępny przy kolejnym wyborze.
- Ktoś z duetu Lowson-Dodd. Jak uwielbiam obu DE Clemson, tak w tym roku jest z czego wybierać na ich pozycji, a Giants po podpisaniu Oliviera Vernona, mają przynajmniej chwilowy spokój. Pozycja do wzmocnienia, ale później.
- Eli Apple gdyby nie ilość flag jakie łapie, mógłby rywalizować z Hargreaves o wybór w top-10. Jednak biorąc pod uwagę jego przypadłość, a także fakt że Giants mają DRC i Janorisa Jenkinsa, tutaj też bardziej starałbym się złapać, którego z CB z problemamy (Cyrus Jones/Rashard Robinson albo sleeperów).

Chicago Bears are now on the clock

ZaharyMeb

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears
  • Ulubiony zawodnik: Charles Tillman

Post31 mar 2016, o 19:10

With the 11th pick of the 2016 NFL Draft, Chicago Bears select A’Shawn Robinson, DE, Alabama

Pomine fragment w ktorym mialem opisac w kilku zdaniach poczynania miskow i ich potrzeby, ze wgledu na artykul ktory pojawil sie kilka dni temu na stronie nfl24. Chociaz mam troche inne zdanie na temat OL Bears i wiecej obaw o Langforda, ale to nie miejsce na rozpisywanie sie o tym.

Przed rozpoczeciem naszego draftu mialem przygotowane trzy nazwiska, CB Vernon Hargreaves, OT Ronnie Stanley i wlasnie Robinson(zostal tylko ten ostatni)...
W takiej sytuacji wybralem swoja trzecia opcje, chociaz bardzo mnie kusilo aby postawic na Leonarda Floyda. Poza tym myslalem nad wyborem CB, ale zaden z pozostalych graczy z tej pozycji nie zasluguje na wybor z jedenastym pick'iem(przynajmniej wedlug mnie). Szkoda ze w tym roku nie ma dobrego S, ktorego ekipa z Chicago tak potrzebuje...

Wracajac do swojego wyboru, Robinson to gracz ktory od razu powinien wskoczyc do skladu. W mojej opinii jest to bezpieczny pick, ktory da wiecej jakosci w defensywie Bears. Byly gracz Alabamy, to kawal chlopa(wyrazenie malo lotne, ale prawdziwe), ma ponad 190 cm i wazy w granicach 140 kilogramow. Jednak przy swoich gabarytach jest zaskakujaco szybki i ma niezle przyspieszenie. Poza tym jest silny, ma dlugie rece, dobrze radzi sibie przeciw grze biegowej i potrafi wywierac duza presje na rozgywajacych przeciwnych druzyn. Kolejnym plusem jest ze gral w systemie 3-4, czyli nie musi sie przestawiac z DE w opcji 4-3 na 3-4.

Oczywiscie ma tez minusy w swojej grze, ale sa one do nadrobienia. Po prostu osoby odpowiedzialne na defensywe miskok musza mu poswiecic wiecej czasu przy taktyce i pomoc w technice blokowania i tyle...

Saints are now on the clock...
Na starym forum: onetwo.

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post31 mar 2016, o 21:33

With the 12th pick of the 2016 NFL Draft, New Orleans Saints select SHELDON RANKINS DT

Heh, mam déjà vu
Przed rokiem w uzasadnieniu pisałem coś w stylu, nie ważne którą pozycję wybrać i tak będzie dobrze, stwierdzenie nadal aktualne bo defensywa jest dziurawa od line of scrimmage aż do end zone :lol: Generalnie nie wiem co się dzieje w Nowym Orleanie ale tak słabej kadrowo, finansowo drużyny chyba nie ma w NFL (przemilczę moją opinię o zarządzie i sztabie trenerskim). Bezsensowne ruchy w drafcie, beznadziejny FA no cóż....wyczytałem że nawet nie koniecznie wiedzą jaką będą grać obroną Payton chce 3-4 a Dennis Allen 4-3.

Dlatego zdecydowałem się na DT z Louisville. Świetne warunki fizyczne, zwinny i wytrzymały. Potrafi się przepychać a tego brakuje w DL Saints.

p.s. Jak znam życie to SP uzna za lepszy wybór WR
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

Delfin

Post1 kwi 2016, o 19:23

With the 13th pick of the 2016 NFL Draft, Miami Dolphins select Eli Apple, CB, Ohio State University.

Dolphins w tym offseason stracili jedną z najjaśniej świecących gwiazd - Brent Grimes przeniósł swoje talenty nie tak daleko, bo do leżącej na zachodnim brzegu Florydy Tampy. Sprowadzenie Byrona Maxwella z Philly może wydawać się próbą załatania dziury po Optimusie Grimesie, jednak z całą pewnością nie jest to rozwiązanie długoterminowe i priorytetem dla Delfinów jest właśnie pozycja CB. Skoro Ramsey i Hargreaves zostali już wybrani, Apple wydaje się rozsądnym wyborem. Atletyczny, świetny technicznie były zawodnik Buckeyes wzmocniłby nadwątlone secondary, chociaż najpierw będzie musiał się oduczyć notorycznego łapania za facemaski tudzież inne części ekwipunku futbolisty, gdyż za to był najczęściej karany podczas gry w college'u.

Oakland Raiders are now on the clock.

OaRaiders_

Post1 kwi 2016, o 22:01

With the 13th pick of the 2016 NFL Draft, Oakland Raiders select Mackensie Alexander, CB, Clemson

Myślę, że wybór bez niespodzianki. Mackensie Alexander to zawodnik, którego organizacja nie miała przez lata. Co prawda wypomina mu się, że nie notuje przechwytów, ale moim zdaniem nie to jest tutaj najbardziej istotne. Jest bardzo szybki, a co ważniejsze ma niesamowite przyśpieszenie po starcie i inteligencję. Co prawda, przewidywałem też wybór kogoś z OL, ale Draft 2016 jest tak bogaty w prospektów na tej pozycji, więc lepiej przeznaczyć na to wybór drugiej/trzeciej rundy. Jeszcze jedno nazwisko przechodziło mi przez głowę... RB Ezekiel Elliott z Ohio State. Wielu ekspertów mówi, że maksymalnie do dziesiątego numeru będzie już wybrany, u Nas jednak ciągle dostępny, a my potrzebujemy prospekta na tej pozycji. Po kilku przemyśleniach, ostatecznie jednak zdecydowałem się na CB.

To był ostatni moment na wybór kogoś, kto będzie realnym wzmocnieniem, a nie tylko uzupełnieniem składu. Tercet Sean Smith, Mackensie Alexander i David Amerson, a w rezerwie - jeżeli będzie zdrowy i dobrze przygotowany do sezonu - D.J. Hayden, mogą zapewnić świetlaną przyszłość organizacji na tej pozycji na lata.

Los Angeles Rams are now on the clock.

Pierre

Post1 kwi 2016, o 22:43

With the 15th pick of the 2016 NFL Draft, Los Angeles Rams select Corey Coleman, WR, Baylor

Nick Foles i Case Keenum to nie są wielcy QB, ale mając do dyspozycji taki duet ofensywnych playmarkerów jak Gurley i Coleman nawet oni powinni dać radę. Coleman w grze przypomina OBJ, niesamowita szybkość, perfekcyjne bieganie ścieżek, pewnych chwyt. Zdecydowanie jeden z moich ulubionych zawodników dostępnych w tym roku. A w przeciwieństwie do większości swoich rywali typowanych jako topowi WR w tym roku bez problemów pozaboiskowych. Dodatkowo skoro rywale z dywizji draftują wysoko ILB, żeby powstrzymać Gurleya trzeba im to zadanie maksymalnie utrudnić.

Inne opcje tutaj? Niby jest Payton Lynx, ale jest jeszcze paru fajnych rozgrywających w tym roku, więc jak dla mnie nie ma co się rzucać na rozgrywającego. Przydałby się nowy ILB, ale na tę chwilę odpowiedniego brak, CB pierwszorundowych też już nie ma. A tych dostępnych w drugiej rundzie jest zbyt wielu na zbliżonym poziomie, żeby się już teraz na którego rzucać.

Detroit Lions are now on the clock.
Ostatnio edytowano 2 kwi 2016, o 09:03 przez Pierre, łącznie edytowano 1 raz

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post2 kwi 2016, o 07:49

Powiem szczerze, że po cichu liczę, że Coleman w realnym drafcie jakimś cudem przetrwa do picku Vikings. Zdaję sobie sprawę, ze po drodze jest parę ekip, ktore mogą być zainteresowane jego usługami ( w szczególności pasuje mi on do Texans ). Chłopak jest po prostu niesamowity i przypomina mi stylem gry DJaxa, tylko w bardziej atletycznej "oprawie".
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post2 kwi 2016, o 08:09

Mały szczegół - pojawił nam się błąd w numeracji. Raiders to wybór nr 14 a Rams 15 :)
Na starym forum: WaltJones

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post2 kwi 2016, o 08:11

Dopiero zobaczyłem, że komentarz umieściłem nie w tym co trzeba dziale - sorki Panowie.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

lafarro

• Ulubiona drużyna: Detroit Lions

Post2 kwi 2016, o 08:50

With the 16th pick of the 2016 NFL Draft, Detroit Lions select Jack Conklin, OT Michigan State

Linia ofensywna to od kilku lat zdecydowanie najsłabsza formacja Lions. Wystarczy tylko zerknąć w statystyki "sacks allowed". Stafford zebrał niemal połowę sacków w karierze przez ostatnie dwa sezony, potrzebna jest mu lepsza ochrona. Conklin jest zawodnikiem siłowym, dobrze pasującym do modelu Lions. Jest uniwersalny, może grać zarówno jako tackle jak i guard. Zarówno po lewej jak i prawej stronie QB. Dodatkowo jest świetnym blockerem co powinno przełożyć się na lepszą grę biegową Lions. W sezonie 2016 Lions będą musieli dostosować się do gry bez Megatrona więc uruchomienie running backów (z nadzieją że Abdullah nie będzie gubił piłki) wydaje się konieczne. Duży, silny i cięzki do przestawienia lineman w ofensywie to jest to czego Detroit potrzebuje. Stawiam więc na chłopaka z Michigan, będzie czuł się jak u siebie w domu.

Atlanta Falcons now on the clock
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL