Teraz jest 13 sie 2025, o 17:16

NFL 15/16 Divisional Round

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

page

• Ulubiona drużyna: New England Patriots

Re: NFL 15/16 Divisional Round

Post16 sty 2016, o 12:38

Patriots, Cardinals, Seahawks, Broncos

Pittsburgh przy 100% zdrowiu byłoby moim faworytem w ostatnim meczu, ale w tej sytuacji brakuje mi wiary. Jeśli chodzi o mecz z NE vs KC... Cóż, wielu zawodników powróci i Gronk/Edelman nawet na 80% to duży postęp.

Obrazek

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post16 sty 2016, o 13:34

Chiefs @ Patriots - Mimo sympatii wobec KC uważam, że Pats nie pozwolą sobie odebrać w tym meczu zwycięstwa. Wraca Edelman, najprawdopodobniej Gronk też będzie gotowy, co czyni ofensywę Patriots bardzo groźną. Kluczem do sukcesu będzie jednak OL, która jeśli zagra przynajmniej poprawnie, to TB12 nie powinien mieć problemu z rozstrzelaniem KC mimo takich tuzów na pozycji CB jak Smith, czy Peters. Taktyka i doświadczenie BB i spółki powinno wziąć górę. Go Pats !

Packers @ Cardinals - Cardinals według mnie mają chyba najbardziej równy skład w całej NFL. Świetna obrona oraz atak, połączenie doświadczenia oraz młodości czyni z Arizony ekipę z którą trzeba poważnie sie liczyć w walce o SB. No i jak juz ktoś pisał - Fitzgeraldowi należy się pierścień, no chyba, że w finale stanie mu na drodze TB12 :). Tak więc stawiam na Cards.

Seahawks @ Panthers - Hmmm, tutaj szczerze mówiąc, to oceniam szanse obu ekip 50-50 z lekkim wskazaniem na Panthers. Newton w tym sezonie gra jak prawdziwy lider, drużyny która przed sezonem stawiana był w roli faworytów...do top 3 w drafcie. Dyspozycje Seahawks ciężko oceniać przez pryzmat ostatniego spotkania, gdzie warunki pogodowe grały główną rolę, także ich występ to dla mnie zagadka. Liczę po prostu na dobry mecz.

Steelers @ Broncos - Wiemy, że na pewno nie zagra Brown, a co to oznacza dla ofensywy Stalowych, to chyba wie każdy kibic NFL. Jeśli jednak Big Ben zagra i mocno sie postara, to możemy mieć niespodziankę. Wiem, wiem, że będzie o to bardzo ciężko, ale bardzo bym chciał, by Denver pożegnało się z rozgrywkami, że przyćmiewa mi to realny obraz całej sytuacji.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

Bart3k

• Ulubiona drużyna: Giants, Packers
  • Ulubiony zawodnik: E. Manning, Rodgers

Post16 sty 2016, o 21:21

Chiefs - Patriots - jednak Patriots, chociaż Chiefs nie są bez szans w tym meczu. Zakładam, że najwięcej będzie zależało od ich formacji defensywnej. Jeśli zagrają spotkanie życia, to kto wie... defensywa będzie kluczowa w tym meczu. Jeśli Brady odpali to będzie jednostronny pojedynek...

Packers - Cardinals - w zeszłym tygodniu nie wierzyłem w serowych i byłem w błędzie, co nie zmienia faktu, że jakoś nadal nie widzę ich w roli faworyta w tym meczu. Chciałbym, żeby znaleźli się w finale konferencji, ale :D Cards są w totalnym ciągu..

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post16 sty 2016, o 23:46

Tom Brady rulez!
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post17 sty 2016, o 00:38

kaliber napisał(a):Tom Brady rulez!

a KC nie ma ani pass rushu, ani argumentów w ataku

osinho

Post17 sty 2016, o 03:39

a Cardinals nie mają nic, masakra, mam nadzieję, że po przerwie zaczną wreszcie grać

osinho

Post17 sty 2016, o 05:03

jeden z najbardziej fartownych TD jaki widziałem, Floyd na 17-13 dla Cardinals; 3:44 do końca

a jeszcze jutro znowu grają ręczni

co za mecz

Larry naprawdę zasługuje na mistrzowski pierścień

więcej jutro, na chłodno

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Post17 sty 2016, o 09:29

Na razie wygrywają faworyci. OL Pats dała tyle czasu Bradyemu, że chyba każdego by rozstrzelał, ale gdyby nie to fumble przy 6-14, może byłoby 14-14, a nie 6-21. Jakieś szanse Kansas miało.
Drugi mecz, a szczególnie końcówka to ponownie coś nie do opisanie. W poprzedniej kolejce mieliśmy nerwy w meczach Steelers z Bengals oraz Seahawks z Vikings. Cała NFL, przez 3,5 kwarty walka na całego z dużą ilością nerwów (szczególnie u gospodarzy), a potem ostatnie 5 minut wybuch wulkanu, za wybuchem. TD Arizony megafart, potem Rodgers w dwóch czwartych próbach pokonuje całe boisko i... Koniec, końców w dogrywce Palmer (jak wcześniej QB Green Bay) ucieka polującym na niego defensorom, krzyżowe podanie i Fitzgerald praktycznie załatwia sprawę dwoma biegami. Należy wspomnieć jeszcze o powtórzonym rzucie monetą ;) Reklama NFL całą gębą. Co będzie dzisiaj? Może tym razem dwa blowouty?
Obrazek
"Keep pounding!"

charlie

Post17 sty 2016, o 10:31

Najlepsza reklama NFL evah. 54 sekundy zegara meczowego później zaczynano dogrywkę...

Obrazek

osinho

Post17 sty 2016, o 10:39

Carson Palmer grał jak stary zły Carson Palmer, na szczęście zaliczył swoje pierwsze zwycięstwo w post-season i mam nadzieję, że dzięki temu za tydzień zagra na większym luzie i obędzie się bez takich nerwów i błędów

o Larrym nie ma co pisać, wszyscy o nim piszą - zwrócę uwagę tylko na jedną rzecz - to po jego 32-jardowym catch & run w trzeciej kwarcie ofensywa Cardinals ożyła

GB zagrało dobry mecz, obrona funkcjonowała, O-line dawała Rodgersowi dużo czasu ; wygrała drużyna, która miała więcej szczęścia (i Fitza)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL