Packers @ Cardinals - Cardinals według mnie mają chyba najbardziej równy skład w całej NFL. Świetna obrona oraz atak, połączenie doświadczenia oraz młodości czyni z Arizony ekipę z którą trzeba poważnie sie liczyć w walce o SB. No i jak juz ktoś pisał - Fitzgeraldowi należy się pierścień, no chyba, że w finale stanie mu na drodze TB12

Seahawks @ Panthers - Hmmm, tutaj szczerze mówiąc, to oceniam szanse obu ekip 50-50 z lekkim wskazaniem na Panthers. Newton w tym sezonie gra jak prawdziwy lider, drużyny która przed sezonem stawiana był w roli faworytów...do top 3 w drafcie. Dyspozycje Seahawks ciężko oceniać przez pryzmat ostatniego spotkania, gdzie warunki pogodowe grały główną rolę, także ich występ to dla mnie zagadka. Liczę po prostu na dobry mecz.
Steelers @ Broncos - Wiemy, że na pewno nie zagra Brown, a co to oznacza dla ofensywy Stalowych, to chyba wie każdy kibic NFL. Jeśli jednak Big Ben zagra i mocno sie postara, to możemy mieć niespodziankę. Wiem, wiem, że będzie o to bardzo ciężko, ale bardzo bym chciał, by Denver pożegnało się z rozgrywkami, że przyćmiewa mi to realny obraz całej sytuacji.