kaliber napisał(a):W 2 kwarcie skandaliczna decyzja sędziów przy TD McFaddena, zagwizdali faul o którym w ogóle nie mogło być mowy.
Punkt widzenia zależy zapewne od punktu siedzenia, bo dla mnie równie "skandaliczny" był brak flagi dla Carra za PI na Beckhamie 2 jardy przed
endzone Dallas.
Poza tym, jakoś nie pamiętam oburzonych sympatyków Cowboys, gdy po pierwszym meczu NFL oficjalnie kajała się przed GMen przepraszając za 2 decyzje, które wypaczyły wówczas wynik (wydumane PI DRC, które dało Dallas 7 punktów zamiast 3 i brak flagi za trzymanie Fellsa w ostatnim snapie Giants, która gdyby została rzucona, dałabym im 1&10 na 1:40 przed końcem bez przerw na żądanie dla Garretta).
kaliber napisał(a):Te kluczowe kontuzje ich zniszczyły.
Wiem że to nie tylko Romo i Dez, ale też i chociażby Scandrick - chyba ich najlepszy corner.
Kibicowi Giants jednak nie trzeba tłumaczyć, jak "kluczowe kontuzje" mogą zmienić oblicze zespołu. Nie chcę już przywoływać poprzednich 2 sezonów gdzie wg
FootballOutsiders byli oni najbardziej kontuzjowaną ekipą w nfl. Ale W tym roku 3 z 4 najlepiej opłacanych graczy NYG (Cruz, JPP i LT Will Beatty) nie zagrało jeszcze snapu (ok, trochę w tym kreatywnej księgowości, bo JPP za 2015 nie zarobił jeszcze centa, ale gdyby grał, to by zarabiał). A wczoraj nie mógł też wystąpić Amukamara.