Teraz jest 13 sie 2025, o 23:47

NFL 15/16 Week 1

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

adsmttro123

Re: NFL 15/16 Week 1

Post11 wrz 2015, o 13:40

Jak dla mnie mecz po 6 miesiacach przerwy byl dosyc ciekawy. Szkoda tych Fg. Na początku 4 kwarty byloby 21-20 i emocje w koncowce. Bardzo slabo zagrala defensywa - Edelman i Gronk wszystko lapali. MVP oczywiscie został Gronkowski. Z Brady dali mi 55 pkt :D . U Steelers dobry mecz mial Williams ale chyba najlepiej zagral Brown z nowa fryzura :o
Obrazek

damiansport1

Post11 wrz 2015, o 14:53

Taki sobie mecz Patriots. w Obronie nie bylo najlepiej, ale na szczescie Gronkowski i Brady byli on fire. Dion Lewis poza fumble byl swietny. młoda Ol poradzila sobie bardzo dobrze.
No i Gostkowski był 4/4 jesli chodzi o nowe XP z 33 yardów.

Piteroo

Post11 wrz 2015, o 19:02

Aldon Smith w Raiders, jak ogarną chłopaka to z Mackiem mogą siać spustoszenie w O-line przeciwników :twisted:

Designofchaos

Post11 wrz 2015, o 19:33

charlie napisał(a):Patrząc na dzisiejsze popisy defensywne Steelers, nie dziwię się Tobie rooted, że spodziewasz się po nich w tym roku rozczarowania...

I mam nadzieję, że to nie był tylko sneak peek tego, co pokażą Giants w niedziele....

Steelers mają obronę w gruntownej przebudowie i to było niestety widać. Ten mecz z mojej perspektywy przebiegł zgodnie z oczekiwaniami bo do bolączek defensywnych doszła stara choroba pod tytułem "niemoc w Red Zone" (oj widać brak Bella i Bryanta).

Patriots zagrali skutecznie, poprawnie, widać że Belichick to mistrz swojej profesji, a wkur****y Brady zrobił to, co zawsze robił dobrze czyli czytał obronę jak książkę dla dzieci, rzucał masę krótkich podań i umożliwiał Gronkowi zdobywanie punktów. Szczęście w nieszczęściu że mam Gronka w FF Dynasty League, ale wolałbym bez dwóch zdań wygraną Steelers.

Cóż, trudno. Planowane 0-1.

... Football is back!!
Design0fCha0s - poprzednio znany jako "rooted", ale przy podłączaniu konta na nowe forum coż pewnie zj**%*em i podpięło mi się konto z Twittera. To tylko jeden z powodów dlaczego nie zostałem informatykiem...

Go Steelers!

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post11 wrz 2015, o 21:47

Cieszy wygrana Patriots, ale jest wiele mankamentów. O ile ofensywa z w..... Tomkiem i Gronkmachine cykała jak szwarcajrski zegarek, o tyle defensywa nie koniecznie. Przed sezonem front seven miało straszyć, a w pierwszym meczu było widać, że jeszcze wiele do nadrobienia. Hightower najlepszy w formacji, a dalej przeciętność z lekkimi przebłyskami Ninko i Shearda. No, ale to pierwszy mecz. Bardzo ciekawiła mnie gra secondary i tu niestety bolało. O ile Butler jako shutdown corner vs Brown całkiem, całkiem ( z założeniem, że Brown, to absolutny killer ), o tyle pozostali Panowie....trochę słabo :D . Jak widzę gościa "former Eagle" Fletcher, to mi ciary przechodzą po plecach.
Bardzo mi sie podobała gra rookies w Patriots, a konkretnie OL - Jackson oraz Mason, a przede wszystkim Andrews jako C. Paradoksalnie, to chyba Solder był w tym meczu troszkę zagubiony, a przede wszystkim łapał głupie kary.
I jeszcze jedna kwestia o nazwie Edelman. Nie jest to na pewno fantasy player, ale po prostu na chwilę obecną nie wyobrażam sobie Patriots bez niego. Ten człowiek jest chyba jednym z najmniej wdzięcznych slot WR do upilnowania, a kontrola piłki po prostu poezja. Wiele jeszcze pracy przez mistrzami, ale wierzę, że z meczu na mecz będą wyciagać wnioski i grać coraz lepiej. Póki co 1-0.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

Bart3k

• Ulubiona drużyna: Giants, Packers
  • Ulubiony zawodnik: E. Manning, Rodgers

Post11 wrz 2015, o 22:50

Pierwsze spotkanie sezonu, jak dla mnie niezle, ciekawe, działo sie naprawdę wiele. Mogło byc lepiej, moglo być gorzej... Nie gloryfikowałbym aż tak bardzo Pats, ponieważ było widać, że Steelers mieli swoje problemy w tym meczu (głównie z obroną, jak wtwdy gdy grali akcje 10 przeciw 11) :D. No i jeszcze te dwa niewykorzystane FG, które ustawiły początek. Na duzy plus Edelman, któryjest po prostu fenomenalny. Gronk całkiem nieźle, był co prawda niekryty z uporem godnym maniaka, ale elegancko złapał wszystkie piłki przy TD i chwała mu za to. Steelers sprawiali wrażenie zagubionych, pomimo całkiem poprawnej gry nie potrafili postawić kropki nad i. Przy czym obrona Patriots nie grała nie wiadomo czego. Zgadzam sie z oceansizer, że poniżej przeciętnej wypadli secondary Pats. Kilka długich podań Bena znalazło swoich adresatów przy zupełnie bezradnych obrońcach.

page

• Ulubiona drużyna: New England Patriots

Post11 wrz 2015, o 23:42

Bardzo przyjemne widowisko. Brady naprawdę pięknie rozdawał piłki, zwłaszcza jak na mecz bez LaFella i Blounta pod ręką. Gronkowski zagrał celująco, Lewis zaskoczył liczbą snapów, a Edelman harował jak wół. Ofensywa naprawdę fajnie i trochę odetchnąłem dzięki przyzwoitej grze trzech rooków.
Obrona jeszcze wiele rzeczy musi poprawić i posortować, run defense tak nie może wyglądać - zwłaszcza, że Steelers zagrali bez Bella. Najlepiej chyba radził sobie Hightower. Ogółem dałbym Patriotom ocenę B.
Żal mi trochę Scobee, mam nadzieję, że się wkrótce odkuje i zapomni o babolach. Poza tym szacunek dla Pittsburgha za dobre widowisko i walkę do samego końca.

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post13 wrz 2015, o 20:10

Jak na razie jest ostro!!!
Seattle słabo z Rams a co dopiero rzekomy faworyt do SB Colts leżą i kwiczą.
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post13 wrz 2015, o 21:37

No i pokazał mecz w St. Louis jak bardzo brakuje w Seahawks Kama Chancellora. Brakuje też jak zwykle linii ofensywnej - przy takich mocnych D-line jaką mają Rams, Wilson będzie pod ogromną presją. Playcalling w pewnych sytuacjach także nie powalał na kolana.
Mam nadzieję, że będą to złe dobrego początki ale teraz GB i będzie bardzo ciężko...

Dużo kontuzji dzisiaj we wszystkich meczach, zobaczymy jak poważne będą niektóre z nich...
Na starym forum: WaltJones

Bart3k

• Ulubiona drużyna: Giants, Packers
  • Ulubiony zawodnik: E. Manning, Rodgers

Post13 wrz 2015, o 22:04

Obrona Broncos nie ma litości dla Flacco. Zdążyli już go sponiewierać w pierwszej kwarcie. Peyton mam wrażenie nie tak pewny jak w ostatnich dwóch latach.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL