Teraz jest 13 sie 2025, o 17:16

KOMENTARZE do Mock Draft 2018

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Pierre

Re: KOMENTARZE do Mock Draft 2018

Post24 mar 2018, o 12:06

Chubb jest świetny, ale świetny jako 4-3 DE, w 3-4 moim zdaniem może mieć ten sam problem co JPP. Chociaż przyznaję, ze gdyby nie głębia draftu i brak Barkleya na tablicy to właśnie na niego padłby mój wybór.

Za to kompletnie się z wami nie zgodzę co do sytuacji Browns, nie wzięcie przez nich rozgrywającego z 1 i wybranie go z 4 na zasadzie "a ktoś zostanie" to kryminał. To zbyt newralgiczna pozycja, żeby wybierać tutaj na zasadzie: "jak nie ten, to tamten". Jeśli wybierasz rozgrywającego to jesteś przekonany, że jest Twój zawodnik, że chcesz pod niego budować zespół. Tutaj nie ma miejsca na kalkulację, Jeśli Browns chcą QB, to zagrywka ze skippem jego wyboru z 1 powinna skończyć się wylaniem GM'a zanim dojdziemy do ich następnego wyboru (i zatrudnieniem Kevina Costnera).

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post24 mar 2018, o 12:27

Nikt, chyba, nie mówi o wyborze QB przez Browns "jak nie ten to tamten". Pytanie w kogo celują. Jeżeli Darnold no to musi iść z #1, Rosen chyba publicznie twierdził że nie chce do CLE więc na siłę raczej go nie wybiorą ale jeżeli widzą u siebie BM to #4 jest realna. Prawda jest taka że SB może zostać również do #4.
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

Jaden

Post25 mar 2018, o 01:19

Póki co 4/4 jeśli chodzi o przewidywane wybory przeze mnie. Przecieki co do Mayfielda można było znaleźć na twitterze Sz gdzieś na początku marca. ;) Giants w win-now mode, bez trade downu w naszym drafcie musieli wybrać Barkleya, Rosen w Jets też łatwy do przewidzenia. Sparowanie Garretta z Chubbem, matko boska... fun to watch :D

sz

Post25 mar 2018, o 08:02

DexterLuthor napisał(a):Nikt, chyba, nie mówi o wyborze QB przez Browns "jak nie ten to tamten". Pytanie w kogo celują. Jeżeli Darnold no to musi iść z #1, Rosen chyba publicznie twierdził że nie chce do CLE więc na siłę raczej go nie wybiorą ale jeżeli widzą u siebie BM to #4 jest realna.

Problem w tym, że nigdy nie można mieć pewności, kogo wzięłyby drużyny z wyborami #2 i #3. Może się na przykład okazać, że historia kontuzji Rosena sprawi, że ześliźnie się on trochę w drafcie i w tej sytuacji Giants mogliby wziąć Darnolda, a Jets Mayfielda. Zgadzam się, że jest duża szansa, że Baker będzie dostępny z #4, ale jeżeli to właśnie on byłby dla drużyny najwyżej sklasyfikowanym QB, nie można ryzykować i trzeba go wziąć z #1.
DexterLuthor napisał(a):Prawda jest taka że SB może zostać również do #4.

Myślę, że to bardzo prawdopodobne. Jestem też zdania, że również z #4 Browns nie powinni go wybierać, tylko zrobić trade down, albo wziąć Chubba lub Fitzpatricka. Nie będę jakoś szczególnie zaskoczony, jeżeli Barkley spadnie nawet do #7.
Jaden napisał(a):Póki co 4/4 jeśli chodzi o przewidywane wybory przeze mnie. Przecieki co do Mayfielda można było znaleźć na twitterze Sz gdzieś na początku marca. ;)

Hah, to prawda, nigdy nie ukrywałem mojej sympatii do Bakera oraz awersji do wybierania RB z jedynką ;). Z drugiej strony jednak patrząc tylko na mojego twittera znalazłoby się parę tweetów, które wskazywałyby, że z #4 wezmę Fitzpatricka.

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post25 mar 2018, o 10:14

@Pierre - a moim zdaniem żaden kryminał i bardziej to słowo pasuje do ominięcia Barkleya, takiego gracza po prostu nie można przepuścić. Giants już zostali wygranymi tego draftu. Jeżeli Browns wybiorą RB to Gianst wezmą G Nelsona, wszystko na to wskazuje. (chociaż ja bym wybierał QB - ile lat ma już Eli). Jets muszą wybrać QB - wezmą Darnolda albo Rosena i w tym przypadku Mayfield i tak zostanie. Wybory 1 i 4 to jest potęga a wymyślanie, że "ten QB czy tamten" jest tutaj bez sensu. Drugi wybór Chubb dla Browns wg mnie lepszy. Ale jakby na to nie patrzeć Browns zostali bez Barkleya.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

Pierre

Post25 mar 2018, o 12:02

Moim zdaniem Darnlod i Rosen to zupełnie inni rozgrywający (chociaż fakt że obaj pro-style), albo nie tyle inni co dający profit w z inncyh zawodników taktyki. Do Rosena, chcesz mieć dobrze łapiącego RB + skrzydłowych którzy dobrze sprawdzą się w grze kombinacyjnej. Darnlod z kolei będzie wymagał lepiej blokującego i prostszych zagrywek na krótki dystans. Barkley jest bardzo sexy jako wybór, tyle że on nie zdeterminuje tego jak chcesz budować skład i niespecjalnie pasuje czy to pod Taylor czy też Mayfielda, którzy sami lubią pobiec z piłką.

Co do Giants, tak jak mówiłem gdyby nie Webb to Darnold w takiej sytuacji byłby dla mnie oczywistym wyborem. Z drugiej strony mam nadzieję, że nikt nie skusi się tutaj na Nelsona. Jak dobry by nie był to ciągle "tylko" guard, a na dodatek przydałby się zawodnik który w razie niepowodzenia eksperymentu "Flowers RT 2018" może zejść na zewnątrz i zepchnąć Erecka do środka i kimś takim wydaje mi się być Braden Smith.

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post25 mar 2018, o 12:20

Gdyby tak Nelson spadł do 21 numeru ;-) pomarzyć można. Nie byłem nigdy przekonany do wyboru RB z wysokim numerem aż do momentu przyjścia Ezekiela z 4 numerem do Dallas, zobacz jaki to był impact dla zespołu w ofensywie. Widziałem Barkleya i też opinie fachowców, do których mi daleko - dla mnie to jest diament. Będę mocno zaskoczony jeśli Browns go nie wybiorą od razu z jedynką. Giants tylko na to czekają jeśli tak się nie stanie. Chociaż pojawiły się jakieś informacje, że NY jeszcze będzie handlował tym pickiem, mówi się o Bills.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

ZaharyMeb

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears
  • Ulubiony zawodnik: Charles Tillman

Post25 mar 2018, o 15:05

Mialem nadzieje ze bede mogl wybrac Nelsona dla miskow...szkoda.
Na starym forum: onetwo.

Cycu

Post25 mar 2018, o 16:24

Mnie szczerze mowiac strasznie dziwi to, ze wysoki wybor RB wciaz jest tak szeroko debatowany, a mocki, w ktorych Nelson lecial do Giants z numerem 2 przyjmowane sa calkowicie "na miekko". Sorry, ale Guard jest tez "tania" pozycja, wiec jedyny zdaje sie sensowny argument czemu RB nie oplaca sie brac wysoko tez powininien w przypadku G upasc.

Sspojrzmy na najlepiej oplacanych G w lidze:
- Norwell - undrafted
- Osemele - 2 runda
- Bitoni - 2 runda
- Zeitler - 1 runda - nr 27
- Trai Turner - 3 runda
- Gabe jackson - 3 runda
- DeCastro - 1 runda nr 24

Czemu Nelson, ktory ma zostac wybrany w top 5, nie wzbudza kontrowersji jak wysoki wybor RB? Patrzac na najlepszych graczy w lidze, to ciezko wsrod nich znalezc 1st rounderow, nie mowiac juz o wysokim picku.Najlepiej oplacani G sa poniezej kontraktu Bella, a pewnie nowe kontrakty dla mlodych RB jeszcze to umocnia. Oiektywnie, kto bardziej odmieni oblicze ofensywy? RB czy guard? Dla kogo na mecz przyjda ludzie? Dla RB czy guarda? Poziom szalenstwa wokol Barkley'a w Philadelphii byl niewyobrazalny. Ciezko mi uwierzyc, ze tak samo jarali sie Nelsonem w Notre Dame. Jedyny argument, ktory jestem w stanie zrozumiec, to sportowy zywot G, ktorzy mogra grac w lidze przez kilkanascie lat na wysokim poziomie, ba z wiekiem robia sie jeszcze bardziej solidni. RB zas mozna wymienic na mlodszy, szybszy model.

sz

Post25 mar 2018, o 19:03

Cycu napisał(a):Mnie szczerze mowiac strasznie dziwi to, ze wysoki wybor RB wciaz jest tak szeroko debatowany, a mocki, w ktorych Nelson lecial do Giants z numerem 2 przyjmowane sa calkowicie "na miekko". Sorry, ale Guard jest tez "tania" pozycja, wiec jedyny zdaje sie sensowny argument czemu RB nie oplaca sie brac wysoko tez powininien w przypadku G upasc.

Guard od kilku lat przestaje być tanią pozycją, co pokazują ostatnie kontrakty, chociażby Zeitlera i Norwella. Żaden RB nie dostaje kontraktu na poziomie 12-13 mln $. Wraz ze wzrostem znaczenia gry podaniowej i wzrostem znaczenia interior pass rushu siłą rzeczy coraz ważniejszą rolę zaczęli pełnić Guardzi. Dodatkowo wiele mówi się o kryzysie ofensywnych liniowych w NFL, a Nelson jest prawdopodobnie najlepszym prospektem na pozycji OG od wielu lat.
Cycu napisał(a):Czemu Nelson, ktory ma zostac wybrany w top 5, nie wzbudza kontrowersji jak wysoki wybor RB? Patrzac na najlepszych graczy w lidze, to ciezko wsrod nich znalezc 1st rounderow, nie mowiac juz o wysokim picku.

To jest moim zdaniem przynajmniej częściowo konsekwencja tego, że to dosłownie w ostatnich 3 latach Guardzi zyskali bardzo mocno na wartości. Brandon Scherff poszedł z #5 w 2015 i nawet jeżeli miał grać na pozycji RT (która też dopiero od niedawna zaczyna być bardziej doceniana), to chyba nikt obecnie nie powie, że to był zły wybór.
Cycu napisał(a):Najlepiej oplacani G sa poniezej kontraktu Bella, a pewnie nowe kontrakty dla mlodych RB jeszcze to umocnia.

Jakiego kontraktu Bella? Tego, którego Steelers nie chcą mu dać, bo nie uważają, że zasługuje na długi, wysoki kontrakt i dlatego będzie grał drugi rok z rzędu na franchise tagu? Ilu innych RB zarabia co najmniej 10 mln $? Zero. Ilu OG zarabia co najmniej 10 mln $? Ośmiu. Dla porównania ósmy najlepiej opłacany RB zarabia 5.166 mln $, ósmy najlepiej opłacany Kicker - 3.750 mln $. RB dostają obecnie pieniądze bliższe tym, które dostają Kickerzy, niż te, które płaci się Guardom.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL