Jakie nastroje przed pierwszą niedzielą w sezonie?
NYJ - BUF - Jets to faworyt do jedynki w drafcie, grają z pozycji outsidera, nic nie muszą i to sprawia że nie zdziwi mnie ich wygrana bo Buffalo wcale nie jest lepiej. Ostatnie transfery w Bills sprawiły że jest tam nie mniejszy bajzel niż w zielonej części NY.
ATL - CHI - Nie sądzę aby w Atlancie musieli obawiać się kaca po zeszłorocznym SB. Mają mocną pakę i powinni pewnie wygrać z Bears. Chicago to dla mnie jedna z bardziej zagadkowych drużyn, bardzo jestem ciekawy postawy Glennona i Howarda. Furory nie zrobią ale wstydu też raczej nie powinni przynieść swoim kibicom.
BAL - CIN - Ravens mają potencjał którego wykorzystanie zależy od zdrowia i formy Flacco oraz Maclina. Jeżeli nowy skrzydłowy wpasuje się w zespół mogą zawalczyć o PO. Bengals trochę podobnie jak Kruki dużo zależy od QB, drużyna z Cincinnati odwrotnie niż Jests po prostu musi już nie tylko wejść do postseason ale w nim powalczyć o coś więcej.
PIT - CLE - Ten mecz to starcie mojej drużyny nr.3 - nr.4. Stalowi mają potężną ofensywę i wszystko w rękach obrony a Browns to drużyna która powinna wreszcie odpalić, ostatni draft był udany i bardzo liczę że wreszcie odbiją się od dna.
ARI - DET - W Arizonie wielka presja po poprzednim sezonie, muszą udowodnić że nadal mogą włączyć się w walkę o tytuł. Zasadnicze pytanie to czy Johnson będzie grał równie wspaniale i czy drużyna dostosuje się do niego poziomem. Lions to drużyna (jak to powiedziano w którymś NFLplRadio) nudna. Dużo trzeba wymagać od sowicie opłaconego Stafford'a a osobiście liczę że w tym roku odpali Abdullah.
JAX - HOU - W tym sezonie przestałem już liczyć na Jax. Mają potencjał i mocne punkty zarówno w ataku i obronie ale czy Bortles udowodni że może zostać liderem drużyny i poprowadzić ich do sukcesów...raczej nie nawet ze wsparciem nowego RB. Texans mają kiepskiego rozgrywającego i wiele się po ofensywie nie spodziewam ale już się cieszę na duet Watt-Clowney
OAK - TEN - Jak dla mnie to będzie spotkanie dwóch walczących o coś drużyn. Raiders chcą pożegnać się z Oakland tytułem i mają ku temu argumenty tak w ataku jak i w obronie. Szkoda Janikowskiego i ciekawe czy będzie jeszcze okazja obejrzeć go w NFL. Titans rok temu otarli się o postseason i po wzmocnieniu składu chcieli by awansować w tym roku. Z ciekawością będę przyglądał się postępom Marioty i Henry'ego.
PHI - WAS - Eagles powinni powalczyć o dodatni bilans. Dokonali fajnych wzmocnień w ataku i w defensywie. Jeżeli zdrowy będzie Jeffrey to można spodziewać się wielu fajnych akcji. Interesujący będzie również Blount i czy opinie że nadawał się tylko do systemu Pats okażą się trafne. Redskins będzie raczej średniakiem, wzmocnili się po obu stronach piłki ale to chyba nie wystarczy.
IND - LAR - Żadna z tych drużyn nie robi na mnie wrażenia. Colts z Luckiem wyglądali przeciętnie a co dopiero bez niego. Scenariusz dla Rams również nie jest obiecujący, Gurley powinien grać lepiej ale to nie wystarczy na poprawę pozycji z zeszłego roku.
SEA - GB - Mecz kolejki!! Jeżeli OL Seahawks ocali swojego qb to włączą się ponownie do walki o SB. Packers muszą wreszcie zrobić kolejny krok, jeżeli zdrowie dopisze to o atak można być spokojnym ale obrona to na ten moment wielka niewiadoma.
CAR - SF - Zdrowy Cam to podstawa z nim drużyna wróci na właściwe tory. W tym roku liczę również na Benjamina który powinien wrócić do formy sprzed kontuzji. SF to drużyna która może namieszać. Solidny RB, solidni WR, niewiadoma na pozycji rozgrywającego oraz bardzo perspektywiczna obrona.
NYG - DAL - Giants z kontuzjowanym OBJ i spadającym po równi pochyłej Manningiem furory nie zrobią. Kowboje to inna bajka, zawieszenie Zeke to wielkie osłabienie na sporą część sezonu ale sądzę że Prescott udźwignie ciężar gry i doprowadzi Dallas do play offs a tam wypoczęty Elliott może zrobić różnicę.