With the 17th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Washington Redskins select...Malik McDowell, DT, MIchigan State
OfensywaSpore zmiany zaszły w drużynie Redskins, przede wszystkim na pozycji WR. Nie zobaczymy już ani Garcona, ani też Djax-a jako podstawowych skrzydłowych. Pojawił się natomiast Terell Pryor, a także Brian Quick. Ten pierwszy od razu na starcie może liczyć na gre w pierwszym zestawieniu obok Crowdera i Doctsona ( wybór I rundy ubiegłego sezonu, który leczył sporo czasu kontuzję ). Jeśli obok wyżej wymienionych panów zestawimy Jordana Reeda oraz Vernona Davisa na pozycji TE to myślę, że Cousins będzie miał komu podawać piłki. Owszem, niektórzy eksperci sugerują wybór skrzydłowego z pickiem 17 ( chociażby Johna Rossa ), ale uważam, że ekipa ze stolicy ma bardziej naglące potrzeby.
Pozostając przy ofensywie, to warto przyjrzeć się chwilkę pozycji RB. W minionym sezonie pojawiało się kilku starterów: Matt Jones, Chris Thompson, a w końcu Rob Kelly. Ten ostatni wykręcił naprawdę fajne statystyki ( 4,2 y/a , ponad 700 yardów oraz 6 TD ). Czy jest to jednak zawodnik, który potrafi pociagnąć grę przez cały sezon – tu zdania są podzielone. Gdybym miał alternatywę w osobach Fournetta lub Cooka, to poważnie bym się zastanowił, czy któryś z nich nie powinien zostać etatowym RB Redskins. Jednak nasz draft potoczył się tak, a nie inaczej i w tym miejscu mam problem z głowy

.
Dużym znakiem zapytania pozostaje pozycja QB i osoba Cousinsa, który będzie gral ten sezon na exclusive franchise tag. Co klub z tym fantem zrobi po sezonie – zobaczymy. Warto by się też zastanowić, czy to nie jest odpowiednia pora na wybór przyszłego QB. Powiem jednak szczerze, że osobiście nie jestem przekonany do żadnego zawodnika z tej pozycji w tegorocznym drafcie, a na pewno już nie poświęciłbym I rundowego wyboru na któregoś z nich.
DefensywaTak naprawdę, to w tym miejscu zaczyna się głebia potrzeb Redskins. Washington dysponuje kilkoma fajnymi zawodnikami, w oparciu o których można korygować defensywę. Jest oczywiście Norman na pozycji CB oraz Breeland ( za rok FA ), jest świetny OLB Ryan Kerrigan, dwaj gracze o niezłym potencjale jako DE – Trent Murphy oraz Preston Smith, a także wybór sprzed roku, czyli Su'a Cravens. Brzmi nieźle? Owszem, ale to zdecydowanie za mało, by powalczyć z Giants, Cowboys, czy Eagles.
W obliczu FA Breelanda za rok potrzebny jest ktoś na pozycję CB, ale jak już wspominano tegoroczny draft obfituje w świetnych zawodników, których można znaleźć w dalszych rundach.
Pod wielkim znakiem zapytania stoi pozycja FS. DeAngello Hall najlepsze lata ma już chyba za sobą ( choć nadal to świetny zawodnik ) i chyba nikt o nim nie myśli w kontekście przyszłego startera na tej pozycji. Jakkolwiek na pozycji SS sprowadzono Swearingera z Cardinals oraz rozważa się grę Cravensa w przyszłym sezonie, to pomoc w osobie FS z prawdziwego zdarzenia potrzebna jest od zaraz. Malik Hooker, to dla mnie zawodnik pasujący idealnie, ale nie sądzę, by dotrwał aż do picku 17. Być może Peppers, który jest bardzo uniwersalnym zawodnikiem załatałby ta dziurę, ale na razie mu podziekuję.
Na pozycji LB fajnie wkomponowałby się Foster ( ale go już nie ma ), Hasson Reddick ( nie ukrywam, jeden z moich faworytów, który potrafi grać jako OLB/DE i moim skromnym zdaniem przyszła gwiazda NFL gdziekolwiek nie trafi ) lub Zach Cunningham. Dochodzę jednak do momentu i pozycji, gdzie Redskins mają spory problem. Mowa tu o DT i utracie Chrisa Bakera, który trafił do Tampy. Naprawdę świetny zawodnik, którego jednak nie udało się zatrzymać jako FA i który pozostawił po sobie ogromną dziurę w składzie Washingtonu. Na szczęście jest zawodnik, który robi na mnie ogromne wrażenie i co najważniejsze jest dostępny w naszym drafcie. Wielki facet, którego ogląda się z prawdziwą przyjemnością. Niesamowity atleta, świetna praca nóg, a przy swoich warunkach fizycznych bardzo sprawny i szybki. Jak dla mnie prawdziwa siła niszczycielska
Do Redskins z numerem 17 wędruje – Malik McDowell – absolwent Michigan State.
Tennessee Titans next
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.