Teraz jest 14 sie 2025, o 01:16

Mock Draft 2017

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

ciurek

• Ulubiona drużyna: Buffalo Bills
  • Ulubiony zawodnik: Tre'Davious White

Re: Mock Draft 2017

Post23 mar 2017, o 15:51

With the 10th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Buffalo Bills select...Cordrea Tankersley, CB, Clemson

Analizując sytuację kadrową Bills wybranie zawodnika na pozycję CB będzie znakomitym posunięciem. Moim pierwszym wyborem miał być Marshon Lattimore z Ohio State, ale niestety został wybrany przez Chicago Bears. Wielu z was pewnie dziwi ta decyzja, ponieważ do Buffalo był przymierzany Dashaun Watson z Clemson. Wierzę w Tyroda Taylora i nie potrzebny jest QB. Podczas tegorocznego okienka wolnych agentów Bills wzmocnili swoją linię ofensywną, ale pozbyli się zawodnika z pozycji CB. Do Patriots przeszedł Gilmore, który gra na tej pozycji. Tankersley występował w spotkaniach o wielką stawkę, ma doświadczenie, ale wiadomo, że NFL rządzi się swoimi prawami. Cordrea Tankersley ma 23 lata i występował w NCAA od 2013 roku. Zawodnik ma idealne warunki fizyczne. Posiada 1.85 metra wzrostu i waży 91 kg. Jego wyniki na NFL Combine pokazany moc zawodnika (4,40s- 40 jardów, 13 razy-sztanga,29.5 inch- skok wzwyż, 121 inch-skok w dal). Gracz nie tylko dobrze radzi sobie w długich podaniach, ale również w sytuacjach stykowych, krótko dystansowych. Dobrze przewiduje grę i podejmuje szybkie reakcje. Moim zdaniem ten gracz rozwinąłby się w Bills i zadomowił w NFL.
New Orleans Saints are now on the clock

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post23 mar 2017, o 20:04

With the 11th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the New Orleans Saints select - SOLOMON THOMAS, STANFORD

Gęba mi się śmieje od ucha do ucha, że Thomas został na tablicy. Absolutnie mój ulubiony zawodnik z tegorocznego naboru. Wspaniały atleta, szybki i dynamiczny, potrafi uwalniać się spod krycia i atakować rozgrywającego. Krążą opinie że jest odrobinę za niski i za lekki ale jednocześnie nie ma powodu aby nie przybrał kilku kilogramów masy mięśniowej. Jego warunki fizyczne zupełnie mnie nie martwią są niemal identyczne jak, mocno liczę że jego przyszłego kolegi z drużyny, Camerona Jordana. Dobrze zaprezentował się na combine, pasuje do gry na 3 i 5, chciałbym aby w rzeczywistości również trafił do Nowego Orleanu.

p.s. Do gustu przypadło mi porównanie i zgadzam się z nim, że jest to mniejszy JJ Watt.

Browns next
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

sz

Post24 mar 2017, o 18:22

With the 12th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Cleveland Browns select… Patrick Mahomes, QB, Texas Tech

Tak jak pisałem przy wyborze Garretta, Browns mają dziury właściwie na niemal każdej pozycji. Jedyne formacje, których wzmocnienie w pierwszych rundach nie jest konieczne (choć oczywiście zależy od dostępnego talentu przy danym wyborze) to offensive backfield i linia ofensywna. Pozostałe formacje są mniej (DL, LB) lub bardziej (QB, secondary) dziurawe. Na pozycjach CB i S właściwie nie ma ponadprzeciętnych zawodników (Joe Haden albo jest kontuzjowany albo gra fatalnie). Tony Jefferson nr 1 na mojej liście dostępnych wolnych agentów, bo od razu załatałby jedną z największych dziur, jednak niestety wybrał Ravens. O rozgrywających nie będę się rozpisywał, bo jak jest każdy widzi – Kessler mimo kilku niezłych występów nie jest rozwiązaniem. Wielką niewiadomą jest korpus WR, który po wymianie Pryora na Britta wydaje się słabszy niż przed rokiem. Liczę jednak na przełomowe sezony w wykonaniu Colemana i Higginsa, i jako że jestem bardzo naiwny, ciągle tli się w moim sercu nadzieja na powrót Gordona.

Mimo że, jak wiadomo, QB jest wielką potrzebą Browns, to bardzo nie chciałem wybierać go z tym numerem. Miałem nadzieję, choć niewielką, że do mojego wyboru spadnie ktoś z grupy Thomas, Adams, Hooker, Lattimore i Foster, bo wtedy z czystym sumieniem mógłbym pominąć rozgrywającego. Na tym etapie draftu najmocniejszymi wydają się jednak zawodnicy na pozycjach, których wzmocnienie nie jest priorytetowe – WR (Davis, Williams, Ross), RB (Cook, McCaffrey), DE (Charlton), OLB (Reddick), OT (Ramczyk). Pozostali do wyboru CB i S to moim zdaniem zawodnicy na wybór w trzeciej dziesiątce, a sam draft jest na tyle bogaty w zawodników na tych pozycjach, że dobrych zawodników będzie można na te pozycje znaleźć w 2 i 3 rundzie. Wybór rozgrywającego w pierwszej rundzie będzie też praktycznie oznaczał, że nawet jeżeli Browns znowu będą w przyszłym roku wybierali wysoko, prawdopodobnie nie postawią już na rozgrywającego (a jak co roku wydaje się, że w przyszłym roku rozgrywający będą znacznie lepsi, choć tym razem to chyba akurat prawda - dostępni mogą być Darnold, Rosen, Allen, Rudolph i Jackson). Dodatkowo, jako że wszyscy rozgrywający są jeszcze na tablicy, bardzo możliwe, że Mahomes i tak spadłby do mojego 33 wyboru.

Do ostatniej chwili wahałem się między Mahomesem i Trubiskim. Z jednej strony Trubisky wydaje się na chwilę obecną bardziej gotowy do gry w NFL, jednak jego potencjał wydaje się ograniczać go do bycia kolejnym Andy Daltonem. W dodatku podobno słabo spisywał się przy tablicy na spotkaniach z klubami podczas combine (w co mogę uwierzyć, na Gruden’s QB Camp nie wiedział co to jest hard count). Ostatecznie zdecydowałem się postawić na Mahomesa, bo mimo że na pierwszy rzut oka jest bardziej surowy (chociaż nie jest aż tak surowy, jak się o nim mówi), to jego potencjał wydaje się najwyższy spośród rozgrywających tegorocznego draftu (jeżeli spadać to z wysokiego konia). Prawdopodobnie sezon zacząłby na ławce za Kesslerem, jednak jeżeli musiałby wejść do gry, miałby przynajmniej przed sobą dobrą linię ofensywną (na co w Texas Tech liczyć nie mógł).

The Arizona Cardinals are now on the clock.

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post24 mar 2017, o 18:48

With the 13th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Arizona Cardinals select...Mike Williams , WR , Clemson

Jakby się przyjrzeć kadrze Cardinals to wychodzi, że poza RB i OLB mogliby wybrać zawodnika na każdą pozycję. QB bo trzeba myśleć o następcy Palmera, WR bo kto po Fitzu, TE bo jest tylko Gresham, RG, DL bo odszedł Cambell (choć tu zastępcy moim zdaniem są), ILB bo Dansby jest stary, CB bo nie wiadomo jak będą grać Bethel i Brandon Williams, S bo ktoś musi grać Z Betheą (jak wiadomo nie jestem miłośnikiem Brancha, a Miller to mimo wszystko wciąż zagadka). Planowałem wzmocnić inną pozycję, ale życie skomplikowali mi Titans i Bengals oraz moi Chargers. W tej sytuacji rozważałem już tylko CB i WR, jednak na CB jest dużo talentu i z #45 będzie jeszcze ktoś dostępny (lub safety) to pewności kto z WR w dotrwa do drugiej rundy już nie mam.

Mike Williams to potężny silny WR, a Cardinals od lat grają parą wielkich WR (Fitzgerald-Boldin, Fitzgerald-Floyd) o dużym zasięgu. Ma potencjał, żeby stać się niezłym run blockerem a na pustyni też to cenią. No i najważniejsze pewne ręce. A czeka go rok (choć wolałbym dłużej) podglądania jednego z najwybitniejszych recieverów w historii NFL. Przyszłościowy wybór, który wniesie dużo na dzień dobry.

Philadelphia Eagles are on the clock...

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post24 mar 2017, o 20:29

With the 14th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Philadelphia Eagles select... Dalvin Cook, RB, Florida State

Przede wszystkim chcę zauważyć, że to bardzo miło dla Eagles, że ten cały zeszłoroczny cyrk z QB zakończył się tak, że mogę w tym momencie rozważać kogo chciałbym dodać do ich składu. Tym bardziej, że jak widać do wyboru numer 14 chcąc, lub nie chcąc musi dotrwać co najmniej kilku bardzo wartościowych zawodników.

Wśród potrzeb Eagles w nadchodzącym sezonie wymieniane są przede wszystkim pozycje: cornerback, running back oraz defensive end. Z czego ta ostatnia pozycja myślę, że jest wymieniana nieco na siłę.

Po bardzo słabych draftach z lat 2010 - 2011, gdzie Eagles stosowali taktykę łatania dziur w drafcie, GM Eagles Howie Roseman wyciągnął wnioski. Wyraźnie zaznaczył w kilku wywiadach, że drużyna z Philadelphii będzie wybierać Best Player Avalaible.

Do tej pory niestety nie dotrwał Leonard Fournette <chlip>, z przed nosa został sprzątnięty Salomon Thomas <wyrywa włosy z głowy>, a niestety niedawno kontuzji doznał Sidney Jones <zalamka>. Z zawodników którzy pozostali dostępni, na radarze GM Eagles wyraźnie wyróżnia się trzech: Dalvin Cook biegacz z Florida State, Malik McDowell defensywny liniowy z Michigan State oraz Corey Davis skrzydłowy z Western Michigan.

Bardzo podoba mi się Davis, ponieważ przypomina mi piękne czasy kiedy Terrell Owens łapał podania od Donovana McNabba. Malik McDowell ma szansę wyczyniać cuda dla swojej przyszłej defensywy, tak jak robi to obecnie Michael Bennett dla Seahawks. Natomiast Cook ma zadatki stać się dla ofensywy jak to mówią - ultimate weapon.

Trudno mieć wątpliwości w wyborze zawodnika skoro jednocześnie najlepszy dostępny zawodnik wypełni jedną z większych luk w składzie. Cook jest niesamowicie uniwersalnym zawodnikiem. Może biegać w wielu schematach blokowania, robi to cierpliwie, szybko potrafi zmienić kierunek biegu bez zbędnego tańczenia z piłką, piłka lepi mu się do rąk w akcjach podaniowych oraz potrafi biegać ścieżki jak całkiem niezły skrzydłowy. Dla dowolnej defensywy zatrzymanie takiego zawodnika to koszmar.
Niestety zawodnik ma też parę minusów. Dość często fumblował (kibice Eagles pamiętają jak bolesne były 2 fumble Ryana Mathewsa w zeszłym sezonie, mogliśmy kończyć sezon na plusie...), w sytuacji gdzie trzeba zdobyć yard albo 2 na boisko będzie musiał wbiegać fullback, no i nie za bardzo nadaje się do ochrony swojego rozgrywającego.

https://www.youtube.com/watch?v=oal9T61thY0 - świetna analiza zawodnika dla zainteresowanych.

Indianapolis Colts are on the clock...

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Post25 mar 2017, o 14:45

With the 15th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Indianapolis Colts select... Tim Williams, LB/DE, Alabama Crimson Tide.

Mój wybór był dosyć oczywisty. Colts mieli najgorsze front seven w lidze, byli też w końcówce ligowej jeśli chodzi o sacki, zatem wybrałem najlepszego dostępnego pass rushera. Przyznam szczerze, że mam o wiele mniej czasu niż w poprzednich latach na analizę poszczególnych prospectów, dlatego nie będę się rozwodził nad jego możliwościami ;P Na filmach, w każdym razie wygląda solidnie, statystyki miał imponujące i w Colts przyda się taki zawodnik.

Baltimore Ravens are now on the clock...

Cycu

Post25 mar 2017, o 19:13

With the 16th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Baltimore Ravens select...Corey Davis, WR, Western Michigan

Rok temu trafilem z pozycja, ale nie z zawodnikiem. Kto mogl przypuszczac, ze niejaki Pan Tunsil bedzie nagrywal sobie filmiki jarajac ziolo przez maske gazowa :shock: Nijak jednak nie zaluje, ze Ravens wybrali Stanley'a. Mial swietny rookie season i jest na dobrej drodze, by zamurowac LT w Baltimore na lata. Z innych pickow swietnie zaprezentowala sie cala 4-rundowa czworka - Young CB, Lewis OT, RB Dixon i DT Henry. Jak na razie wciaz czekamy na pozytywny wklad pickow z 2 i 3 rundy. Dodatkowo, Ravens znow znalezli talent wsrod graczy pominietych w draftcie. Matt Judon skonczyl sezon z 4 sackami i w przyszlym sezonie wszyscy licza na jeszcze lepszy wnik.

W tym roku obstawiam, ze jesli do wyboru nie doleci ktorys z topowych pass-rusherow lub ktos z dwojki WR Williams-Davis, to Ravens zrobia trade down.

Offseason: Jak co roku Kruki stracily kilku podstawowych graczy. Najbardziej boli jednak odejscie S.Smitha - zarowno na boisku jak i poza nim. Wielka dziure pozostawil po sobie tez Orr, ktory z powodow zdrowotnych musial zakonczyc kariere. Nagle z pary mlodych LB Mosley-Orr, ktorzy w zeszlym roku rozegrali geialny sezon, ostal sie ino Pro-bowler Mosley. Do SF odszedl pro-bowler Juszczyk ,ktory dostal tam kosmiczny kontakt na poziome top 10 wsrod RB. Jak na FB calkiem niezle. Do Lions odszedl Ricky Wagner, wiec kolejny rok z rzedu trzeba latac dziure w OL. Z innych strat, odszedl Kamar Aiken - 2 lata temu wschodzaca gwiazda ofensywy, rok temu spadl w hierarchii nawet za rookiego Moore'a. Odszedl Vlad Duccasse - mala strata. Dodatkowo z powodu wysokich kontraktow pozegnano Zuttah C, Webba CB/S E.Dumervilla OLB i kilku pomniejszych rezerwowych. Najistotniejsze jest to, ze Ravens powoli wychodza z piekielka ciaglej walki z salary cap. Wyczyscili mnostwo starych, nietrafionych kontraktow. Z ksiag w koncu zniknelo dead money po H.Ngata, R.Rice. Dowodem na polepszona sytuacje finansowa jest to, ze Ravens byli w stanie utrzymac u siebie B. Williamsa robiac go przy okazji najlepiej zarabiajacym NT w lidze. W mojej opinii calkiem zasluzenie, bo WIlliams to prawdziwy mur przeciwko RB. Obciecie Webba spowodowane bylo takze podpisaniem kontaktu z Jeffersonem, ktory byl najlepszym safety, ktory trafil na rynek. Ravens koncza powoli przebudowe secondary i ich formacja obronna wyglada naprawde impoujaco. Niech tylko ktos doniesie D.Pees'owi (Def. coordinator) jaja w czwartych kwartach i to znow bedzie jedna z najlepszych formacji w lidze.

Z drugiej strony sytuacja wyglada jednak zupelnie inaczej. Niemoc ofensywy w ubieglym sezonie byla porazajaca. Nie wiem co bylo w glowie trenerow Ravens, ale Flacco to nie jest Qb, ktory powinien wykonac najwiecej prob podan w calej lidze. Gdy tylko cos zaskakiwalo wsrod Rb, trenerzy nagle rezygnowali z akcji biegowych. Na szczescie pogoniono w koncu Juana Castillo - trenera odpowiedzialnego za linie ofensywna, ktory w mojej opinii rozkladal te formacje. W jego miejsce przyszedl Joe D'Alessandris, ktory wie jak stworzyc porzadna O-line, co udowodnil i w Bills, i w Chargers, i w Chiefs. Nie wybralem jednak dla Ravens RB. Z 1 rundowych w moich oczach talentow ostal sie tylko McAffrey I nie jest to RB, ktory pasowalby do gry Ravens.

Patrzac na tegoroczny draft w oczy bije bogactwo wsrod secondary I pass rushu. Swietnie obsadzone w topowe picki obsadzone sa tez RB i WR. Poziom talentu spada tam jednak bardzo szybko, dlatego gdy inne druzyny skupiaja sie wlasnie na secondary I pass rusherach, jest spora szansa, ze ktorys z dwojki Williams- Davis zleci do numeru 16. Obaj sa szalenie utalentowani I od czasu A. Coopera nie widzialem tak utalentowanych WR wchodzacych do ligi. Obecny sklad WR to przede wszystkim speedsterzy Wallace, Perriman, wysoki Morre I bardzo utalentowany choc wiecznie kontuzjowany slot receiver Campanaro. Wyglada to wiec dosc srednio. Bardziej do Ravens wg mnie pasuje Williams z Clemson, ale juz zniknal z tablicy. To co odroznia go od Davisa to przede wszystkim niesamowite umiejetnosci wygrywania pilek, ktore nie sa dobrze podane, a to cechuje niestety Flacco. Davis z kolei jest szalenie produktywny. Biega swietne routes I przez caly czas bedzie zmuszac defensywe przeciwnika do uwazania, gdzie akurat sie ustawia. Jak ladnych kilka lat kibicuje Krukom, to nigdy nie mieli prawdziwego WR1. Wybrany 2 lata temu w 1 rundzie Perriman raczej sie nim nie stanie, ale Davis ma wielka szanse. Grajac w dywizji, gdzie pilki lapia A.Brown czy A.J. Green, tez trzeba miec w reku jakies atuty. Wrocenie do korzeni Ravens – czyli solidnej gry dolem, szybkich podan I okazjonalnej dlugiej lagi do swoich speedsterow bedzie tym, co Ravens lubia I potrafia wykonac. Na tablicy specjalnie zostawiam Rossa, ktory po genialnym combine na pewno poprawil swoje szanse na wysoki wybor. Mam przeczucie, ze Ross pojdzie naprawde wysoko – zwlaszcza po tym jaka petard w ubieglym sezonie byl w lidze T. Hill z Chiefs. Gdyby Ravens nie mieli dwoch piekielnie szybkich skrzydlowych z checia dodalbym go do ekipy.

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post25 mar 2017, o 20:25

With the 17th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Washington Redskins select...Malik McDowell, DT, MIchigan State

Ofensywa

Spore zmiany zaszły w drużynie Redskins, przede wszystkim na pozycji WR. Nie zobaczymy już ani Garcona, ani też Djax-a jako podstawowych skrzydłowych. Pojawił się natomiast Terell Pryor, a także Brian Quick. Ten pierwszy od razu na starcie może liczyć na gre w pierwszym zestawieniu obok Crowdera i Doctsona ( wybór I rundy ubiegłego sezonu, który leczył sporo czasu kontuzję ). Jeśli obok wyżej wymienionych panów zestawimy Jordana Reeda oraz Vernona Davisa na pozycji TE to myślę, że Cousins będzie miał komu podawać piłki. Owszem, niektórzy eksperci sugerują wybór skrzydłowego z pickiem 17 ( chociażby Johna Rossa ), ale uważam, że ekipa ze stolicy ma bardziej naglące potrzeby.
Pozostając przy ofensywie, to warto przyjrzeć się chwilkę pozycji RB. W minionym sezonie pojawiało się kilku starterów: Matt Jones, Chris Thompson, a w końcu Rob Kelly. Ten ostatni wykręcił naprawdę fajne statystyki ( 4,2 y/a , ponad 700 yardów oraz 6 TD ). Czy jest to jednak zawodnik, który potrafi pociagnąć grę przez cały sezon – tu zdania są podzielone. Gdybym miał alternatywę w osobach Fournetta lub Cooka, to poważnie bym się zastanowił, czy któryś z nich nie powinien zostać etatowym RB Redskins. Jednak nasz draft potoczył się tak, a nie inaczej i w tym miejscu mam problem z głowy :).
Dużym znakiem zapytania pozostaje pozycja QB i osoba Cousinsa, który będzie gral ten sezon na exclusive franchise tag. Co klub z tym fantem zrobi po sezonie – zobaczymy. Warto by się też zastanowić, czy to nie jest odpowiednia pora na wybór przyszłego QB. Powiem jednak szczerze, że osobiście nie jestem przekonany do żadnego zawodnika z tej pozycji w tegorocznym drafcie, a na pewno już nie poświęciłbym I rundowego wyboru na któregoś z nich.

Defensywa

Tak naprawdę, to w tym miejscu zaczyna się głebia potrzeb Redskins. Washington dysponuje kilkoma fajnymi zawodnikami, w oparciu o których można korygować defensywę. Jest oczywiście Norman na pozycji CB oraz Breeland ( za rok FA ), jest świetny OLB Ryan Kerrigan, dwaj gracze o niezłym potencjale jako DE – Trent Murphy oraz Preston Smith, a także wybór sprzed roku, czyli Su'a Cravens. Brzmi nieźle? Owszem, ale to zdecydowanie za mało, by powalczyć z Giants, Cowboys, czy Eagles.

W obliczu FA Breelanda za rok potrzebny jest ktoś na pozycję CB, ale jak już wspominano tegoroczny draft obfituje w świetnych zawodników, których można znaleźć w dalszych rundach.
Pod wielkim znakiem zapytania stoi pozycja FS. DeAngello Hall najlepsze lata ma już chyba za sobą ( choć nadal to świetny zawodnik ) i chyba nikt o nim nie myśli w kontekście przyszłego startera na tej pozycji. Jakkolwiek na pozycji SS sprowadzono Swearingera z Cardinals oraz rozważa się grę Cravensa w przyszłym sezonie, to pomoc w osobie FS z prawdziwego zdarzenia potrzebna jest od zaraz. Malik Hooker, to dla mnie zawodnik pasujący idealnie, ale nie sądzę, by dotrwał aż do picku 17. Być może Peppers, który jest bardzo uniwersalnym zawodnikiem załatałby ta dziurę, ale na razie mu podziekuję.
Na pozycji LB fajnie wkomponowałby się Foster ( ale go już nie ma ), Hasson Reddick ( nie ukrywam, jeden z moich faworytów, który potrafi grać jako OLB/DE i moim skromnym zdaniem przyszła gwiazda NFL gdziekolwiek nie trafi ) lub Zach Cunningham. Dochodzę jednak do momentu i pozycji, gdzie Redskins mają spory problem. Mowa tu o DT i utracie Chrisa Bakera, który trafił do Tampy. Naprawdę świetny zawodnik, którego jednak nie udało się zatrzymać jako FA i który pozostawił po sobie ogromną dziurę w składzie Washingtonu. Na szczęście jest zawodnik, który robi na mnie ogromne wrażenie i co najważniejsze jest dostępny w naszym drafcie. Wielki facet, którego ogląda się z prawdziwą przyjemnością. Niesamowity atleta, świetna praca nóg, a przy swoich warunkach fizycznych bardzo sprawny i szybki. Jak dla mnie prawdziwa siła niszczycielska :)

Do Redskins z numerem 17 wędruje – Malik McDowell – absolwent Michigan State.

Tennessee Titans next
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post26 mar 2017, o 22:40

Sorki chłopaki za spóźniony pick, nie zauważyłem, że Redskins już wybrali.
Potrzeby opisywałem wcześniej więc teraz króciutko. Z numerem 18 wybieram Jabrill Peppers LB/S Michigan
Tak jak pisałem poprzednio, Titans potrzebują wzmocnień secondary a Peppers jest szybki, dobry w kryciu i silny. Jego highlighty na youtubie również bardzo mi sie podobają. Jest czymś takim pomiędzy Hookerem a Adamsem. Fajna hybrydka. Osobiście chciałym, żeby w prawdziwym drafcie wzieli go Seahawks. gdyż może grać nickel CB, a w razie kontuzji grałby jako safety. No i jest dobrym returnerem. Myślę, że gdyby w tym drafcie nie było Adamsa i Hookera, to poszedłby w TOP10.

PyjterSothis

• Ulubiona drużyna: NEW ENGLAND PATRIOTS
  • Ulubiony zawodnik: T.Brady

Post27 mar 2017, o 00:18

With the 19th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Tampa Bay Buccaneers select...John Ross, WR, Washington Huskies

Rok temu wybierając dla Bucs udało mi się trafić z pickiem Vernona Hargreavesa może i tym razem coś ustrzelę ;)

Oczywiście zrodził się tradycyjny problem pt:”bierzemy najlepszego który jest dostępny, czy obsadzamy pozycję która tego najbardziej wymaga”.

Jeżeli chodzi o potrzeby drużyny ze słonecznej Florydy to mamy takowe zarówno w ofensywie jak i obronie.
Jeśli chodzi o atak to tutaj przydałoby by się zdecydowanie odciążenie Mike Evansa, a zatem solidny WR. Ponadto Doug Martin stracił ostatnio pół sezonu i nie wiadomo jak będzie w kolejnym, więc klasowym RB też by nikt w Tampie nie pogardził.
Przy ocenie ofensywy miałem oczywiście na uwadze fakt podpisania DeSeana Jacksona.

Odnosząc się do obrony to wydaje się, że zeszłoroczny pick Hargreavesa okazała się całkiem udanym i w zakresie CB nie szukałem nikogo.
Skupiłem się na pozycjach DE, DL ILB i SS.

Problem rozwiązał mój poprzednik wybierający dla Titans, albowiem wydaje mi się, że najlepszymi zawodnikami na tym etapie naszego draftu byli Jabrill Peppers i John Ross. Peppers uciekł spod nosa więc wybór padł na wzmocnienie ataku.
John Ross - mógłbym napisać Combine i wszystko jasne :-) Przypomina trochę DeSeana Jacksona i w połączeniu z nim oraz Evansem mogą być postrachem NFC(przy dobrzej grze Winstona). Dodajmy do tego Douga Martina w formie i mamy bardzo silny atak BUCS.
Jako, że Huskies to jedna z moich ulubionych drużyn akademicki trochę się grze tego pana przypatrywałem. Atuty to przede wszystkim nieprawdopodobna szybkość, zwrotność i skoczność . Facet potrafi na krótkim odcinku tak odpalić, że obrońcy nie za bardzo wiedzą co lub kto koło nich przebiegło. Dziurawych rąk też John Ross nie ma więc wydaje się receiverem niemal idealnym. Do tego można wykorzystać go w special teams. Dobry jako slot receiver i grający na zewnątrz. Ciekawostką jest, że miał bodajże trzy meczowy epizod na uczelni jako CB zaliczając m.in Int.

No ale żeby nie było tak idealnie to minusy, czyli zdrowie. Zawodnik po ACL lewego kolana a i z prawym miewał problemy. Właściwie na tym minusy można by zakończyć. Gdzieś jeszcze wyczytałem, że jego "mowa ciała" po nieudanych akcjach jego bądź QB pozostawia wiele do życzenia, ale przy dobrym trenerze myślę, że to najmniejszy problem.

Reasumując wzmacniam ofensywę licząc, że w kolejnych rundach uda mi się wzmocnić kimś wartościowym obronę.

Denver Broncos are now on the clock.

ps. A tak naprawdę to widziałbym tego chłopaka w Patriots, już Belichick ustawił by jego charakter. 8-)
PATRIOTS potem długo, długo nic i sympatia do: TB Bucs, Packers, Seahawks, Saints i Raiders :twisted:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL