Teraz jest 13 sie 2025, o 18:29

Championship 2017

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Michal2009b1

• Ulubiona drużyna: Niners

Re: Championship 2017

Post23 sty 2017, o 14:59

Mecze zawiodły po całości. Tyle hype'u włożono w te dwa spotkania, zwłaszcza w rzekomą strzelaninę w Atlancie. No i była strzelanina, tylko, że GB przywiozło broń dwie godziny po czasie. Steelers kompletnie nieporadni po przerwie. Nie ma nawet co pisać, oprócz tego, że poza zeszłą niedzielą to emocji jak na grzybach, łącznie z W17 gdzie też niewiele pozostało do rozstrzygnięcia. SB51 zapowiada się owszem znakomicie i powinno być świetne, ale... no właśnie. Wczoraj też miało być rewelacyjnie.

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post23 sty 2017, o 16:31

Pats zadziwiająco łatwo poradzili sobie ze Steelers. Szkoda Bella, bo chłopak kręcił naprawdę niesamowite statystyki, ale niestety jego brak pokazał, że Stalowi ofensywę opierają głównie na jego grze. Antonio Brown jak na niego , prawie niewidoczny. Oj Butlerowi trzeba będzie zapłacić i to sowicie w offseason. Nie wierzę, ze uda się zatrzymać wszystkich zawodników defensywy na następny sezon, ale dla mnie Hightower i Butler, to obowiązek. Wracając do meczu to cieszy, że Edelman w końcu miał wsparcie i to jakie - Hogan 2 TD oraz 180 jardów górą. Tak jak pisałem już wcześniej, różnorodna gra w ataku Pats, oparta o cały zespół, to jest w tej chwili ich główna siła.

Teraz czeka występ w SB przeciwko rozpędzonym Falcons. Ryan oraz chyba najlepszy WR ligi Julio Jones, to musi być niesamowity pojedynek. Najlepsza defensywa kontra najlepsza ofensywa, a podobno ofensywa wygrywa mecze, lecz defensywa zdobywa tytuły:)
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

michu_bronx

• Ulubiona drużyna: Giants
  • Ulubiony zawodnik: Manning Eli

Post23 sty 2017, o 18:12

Kibicowałem Stalowym , ale szczerze powiedziawszy okazało się że są bardzo jednowymiarowi w ataku, z drugiej strony profesor Brady i wykreowany przez niego na pierwszoplanową postać Hogan, kawał dobrej roboty w wykonaniu Patriots.
Steelers potrzebują jeszcze jakieś opcji na skrzydle ale i tak myślę że ten sezon to dla nich sukces. Uważam że z Bellem byłoby bardziej wyrównane spotkanie ale jednak Pats i tak górą.

A to co zrobiła drużyna Atlanty to prawdziwy szok , nawet moja żona była pod wrażeniem niektórych akcji Ryan -Jones.
Green Bay zagrało koszmarne 30 min Crosby , Ripkowski , upuszczone podania , nie złapane przechwyty , dużo tego , chociaż moim zdaniem najbardziej skrzydła podcięła im akcja w której Rodgers rzucił bezsensowny przechwyt. Wiadomo że było 0: 17 ale taka akcja moim zdaniem kompletnie bez szans powodzenia , tym bardziej że jedynym dobrze grającym był poturbowany Nelson a cała reszta skrzydłowych bez mocy.

No cóż wygrali lepsi i chyba ten mecz potwierdził że Ryan to MVP tego sezonu.

Ps. Pytanie do Panów którzy komentowali mecz w Eleven. Jesteście Panowie sympatykami New England ?
Pozdrawiam

oceansizer

Post23 sty 2017, o 19:41

Nie wiem, czy moge w imieniu przywołanych Panów się wypowiedzieć, ale Michał Rosiak "Rosiu ", to na pewno fan NE nie jest. Głośno o tym mówi, że jego sympatia jest skierowana ku Oakland Raiders. A co do drugiego z komentatorów - bodajże był to Witold Cebulewski, to nie mam zielonego pojęcia komu kibicuje. Czyżby z lekka brzmieli jakby kibicowali Patriots ? ;)

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post23 sty 2017, o 20:18

Komentowali Michał Rosiak i Jędrzej Stęszewski, specjalnie nie zauważyłem stronniczości z ich strony. Ale może z duchem jednostronnego meczu to tak wyszło.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

oceansizer

Post23 sty 2017, o 20:30

Czyli Pan Jędrzej, a nie Witold - ok, mea culpa :). A tak na poważnie, to bardzo podoba mi się komentarz całego trio z eleven. Nie ukrywam, że przyzwyczajony od wielu lat jestem do komentarza oryginalnego, ale ten jest naprawdę bardzo dobry. W wielu spotkaniach, jak ktoś gra dobrze, to jest to podkreślane i nie ważne, którą drużynę ten zawodnik reprezentuje. Przynajmniej odnoszę takie wrażenie. Jasna sprawa, że komentator powinien być bezstronny, ale mi osobiście nie przeszkadza, gdy wiem której ekipy jest kibicem. Ma takie prawo, jest czlowiekiem i kochając NFL musi mieć druzyny, które darzy sympatią i antypatią. Inna sprawa, gdy tak jak to często miało miejsce w piłce kopanej kocha się jeden klub np" Real lub Barcę, a reszta jest tylko tłem i wcale sie tego nie ukrywa.

michu_bronx

Post23 sty 2017, o 20:37

Komentarz jak najbardziej ok ,transmisja również szkoda że nie ma reklam ale lepsze to niż nic. Bardziej bym powiedział że przeciwko Steelers był komentarz, ale każdy ma prawo do swojego zdania.

michu_bronx

Post23 sty 2017, o 20:45

Absolutnie zgoda , że komentator ma też swoje drużyny , ciężko jak w studiu w CBS siedzi Troy Aikman żeby nie był za Dallas, he he . Dobrze że jest komentarz bo zawsze jakieś dodatkowe informacje Panowie dorzucą odnośnie konkretnego przewinienia itp, szczególnie w nocy dobrze posłuchać , bo zdarzało mi się przysypiać .

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post23 sty 2017, o 21:23

michu_bronx napisał(a):Absolutnie zgoda , że komentator ma też swoje drużyny , ciężko jak w studiu w CBS siedzi Troy Aikman żeby nie był za Dallas, he he . Dobrze że jest komentarz bo zawsze jakieś dodatkowe informacje Panowie dorzucą odnośnie konkretnego przewinienia itp, szczególnie w nocy dobrze posłuchać , bo zdarzało mi się przysypiać .

Akurat Aikmanowi obiektywności nie można odmówić. Miałem okazję słuchać jego komentarzu w meczach Dallas - Philadelphia przynajmniej dwa razy i jako kibic Eagles nie mogę mu niczego zarzucić. Co po jego doświadczeniach z zawodniczej kariery jest nieco zaskakujące. ;-) Jest profesjonalistą.

Podobnie jest z jego kolega z drużyny - Michaelem Irvinem, który jako zawodnik miał jakieś tam małe, albo większe prowokacje w stosunku do rywali z dywizji. Natomiast obecny Irvin bardzo często wypowiada się wręcz pozytywnie o Eaglesach. O dziwo ;-)

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post23 sty 2017, o 21:42

Troy Aikman pracuje dla Fox a nie dla CBS a reszta się zgadza, profesjonalista na boisku i jako komentator.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL