Teraz jest 13 sie 2025, o 15:45

New York Giants

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Re: New York Giants

Post7 sty 2016, o 21:56

Sporo zmian ostatnio w NFC East. Od kiedy śledzę poczynania NFL, Coughlin był już trenerem Giants. Od początku jakoś nie przypadł mi do gustu. Pewnie było to spowodowane porażkami Eagles w meczach z NYG. ;-) Muszę jednak przyznać, że dałem się zwieść stereotypom, ponieważ Tom na początku kojarzył mi się, pisząc wprost, z bucem. Jednak z czasem, kiedy zacząłem się interesować bardziej największymi wrogami mojej drużyny, obejrzałem również film na YT o tym trenerze, pokazującego go w życiu prywatnym. Głupio mi się zrobiło, że tak bez zastanowienia oceniłem człowieka, bo okazał się całkiem bystrym i twardo stojącym na ziemi facetem.

Tak czy siak, panu należy się szacunek za pracę jaką wykonał przez wiele lat z NY Giants! Drużyna przez ten okres kojarzy się z ciężko pracującymi zawodnikami, twarda defensywą i walką do końca. A o to chyba w futbolu chodzi?

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post9 sty 2016, o 17:08

A tym czasem w poniedziałek ma dojść do spotkania Coughlina z dzialaczami Eagles. Czyżby coś z tego miało wyniknąć?
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

charlie

Post10 lut 2016, o 18:43

Krwawa środa w Nowym Jorku. Giants podziękowali za współpracę dwóm (ofensywnym) liniowym: Schwartzowi i Beattiemu oraz LB Jonowi Beasonowi.
O ile niespodzianką nie jest ostatnie nazwisko, tak dwa pierwsze raczej tak (bardziej oczekiwano restrukturyzacji kontraktów). Cała trójka nie pograła za dużo (Beatty wcale) w ostatnim sezonie i ich obcięcie może być znakiem że front office zmęczony jest faktem, że Giants zdominowali listy najbardziej kontuzjowanych zespołów w ostatnich latach.

Te zwolnienia oznaczają około $12M więcej do spożytkowania we free agency (to daje na teraz plus minus $55M) a jest jeszcze tłusty kontrakt Victora Cruza (zapewne zostanie poproszony o zgodę na obniżkę zarobków), także Giants mając jakieś $60M na wydatki będą zapewne jednym z głównych graczy wiosennej, transferowej karuzeli.

charlie

Post1 mar 2016, o 23:04

Trzeci rok z rzędu Giants "wygrali" klasyfikację na najbardziej kontuzjowany zespół w lidze:

http://www.footballoutsiders.com/stat-a ... games-lost
Poprzednia strona

Powrót do NFL