Teraz jest 13 sie 2025, o 15:44

NFL 15/16 Conference Championship

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Re: NFL 15/16 Conference Championship

Post25 sty 2016, o 10:11

Racja, że w ankiecie na stronie więcej było głosów na Panthers, ale i tutaj oraz na polskim blogu o NFL autorzy w artykułach typowali New England i Cardinals ;)
Obrazek
"Keep pounding!"

Lukaszmisiak

Post25 sty 2016, o 10:38

Ależ noc. Ale warto było.

Niesamowity mecz w Denver , świetnie się patrzyło na ten spektakl , co grała obrona Broncos , niesamowite , ale najlepsze były biegi Bradyego i Manninga , w tym wieku czapki z głów. Strasznie ambitni zawodnicy , tylko podziwiać.
W sumie moim zdaniem wygrała drużyna ciut lepsza tego dnia , gdzieś szczęście było po ich stronie . Na najwyższym poziomie grali Brady-Gronkowski , trochę zabrakło Edelmana widać jednak że po kontuzji , no i gra biegowa Patriots w tym meczu umarła. Piękny mecz.

Co do finału NFC to zdecydowanie byłem zszokowany po pierwszej kwarcie. Wiadomo było że Carolina włączy turbo na początku, ale zupełnie źle grała całą OL Cardinals. Ok Palmer katastrofa ale z czterech strat w pierwszej połowie co najmniej dwie idą na konto całej drużyny. Po raz kolejny statystyki Newtona nie porażają a jednak jest mocny chłopak.
Cały mecz pod kontrolą.

Bart3k

• Ulubiona drużyna: Giants, Packers
  • Ulubiony zawodnik: E. Manning, Rodgers

Post25 sty 2016, o 15:13

charlie napisał(a):5 lat zajęło Panthers i (w pewnym stopniu) Broncos dojście z samego dołu na sam szczyt. W 2011 obie drużyny miały 2 pierwsze picki w drafcie dzięki czemu do Charlotte i Denver trafili Cam i Von Miller.

To zapewne zalety salary cap i reguł naboru do ligi. W naszej, europejskiej kulturze sportowej ciężko bez potężnego wsparcia finansowego przeobrazić się tak szybko ze słabeusza lub przeciętniaka w contendera.

Bardzo dobra uwaga. Dlatego Amerykanie mają tak wyrównaną rywalizację a przez to znakomitych sportowców i drużyny.

Kerovsky

Post25 sty 2016, o 18:08

Moje ukochane Cards dostali wczoraj baty, niestety coś się znowu zrypało (przypominam że rok temu po kontuzji Palmera cała OFFensywa stanęła a byli blisko PlayOffów) Teraz podobnie, od meczu z EAGLES (kontuzjowany palec Palmera) Palmer przestał rzucać dobre piłki. Od tego meczu było bardzo dużo przechwytów, złych podań - w całej drużynie to siedziało w głowach - błąd Pitersona... Larry nie złapał 2 łatwych podań... to już o czymś świadczy... Temperatura w Charlote też na pewno zrobiła swoje Arizona nie jest przyzwyczajona do grania w temp -5st :) Wydaje mi się też że Palmer psychicznie też nie wytrzymuje gier pod ciśnieniem... To 1 zwycięsto z GB w PO to dla mnie troche fuksnięte było.. Tak czy inaczej szkoda mi Larrego, uratował kilka meczów Cards w tym sezonie, no i zasługuje na pierścień. Kibicuję Cards od pamiętnego finału ze Stellers , od tego meczu zakochałem się w tej drużynie, oglądam każdy mecz, widzę jak jest inteligentnie zarządzana! Do zobaczyska za 2 tyg ;) myślę że można będzie włączyć shoutboxa by sobie pogadać ???

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post26 sty 2016, o 09:21

Cardinals oberwali dosyć mocno, muszę przyznać że razili błędami we wszystkich formacjach, zupełnie nie przypominali drużyny, którą widzieliśmy w sezonie regularnym. Po błędzie Petersona w ogóle to wszystko się posypało. Palmer nie miał czasu na nic, do tego nie trzymał piłki i rzucał niepewenie. Panthers rozegrali drugi bardzo mocny mecz w PO i wyglądają na faworytów do SB, chyba że Broncos nie zwolnią tempa w defensywie. Brady rozegrał jeden z najlepszych sezonów ale pod taką presją jak w niedzielę to chyba nie był dawno. Patriots trochę nie mieli farta w tym meczu Źle rozegrali końcówkę sezonu i stąd zamiast grać w Foxboro musieli wyjechać na ten finał co też miało znaczenie.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

maui

• Ulubiona drużyna: Los Angeles
  • Ulubiony zawodnik: Mariota

Post26 sty 2016, o 12:08

Palmer w Divisional nie wytrzymał presji, a w Champs to już całkowicie odleciał. To tylko potwierdza jak kluczową pozycją jest jednak rozgrywający.

Oddaje honor Panthers, posypuję głowę popiołem. Teraz już chyba wprost można powiedzieć, że nikt ich nie zatrzyma. W SB jestem oczywiście za Broncos ale marnie to widzę.
W wygranej z Cards zaimponowała mi zwłaszcza defensywa Caroliny, która wiadomo było, że jest bardzo dobra ale nawet przy fatalnej postawie Palmera ich występ musi imponować.
all across the world

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post26 sty 2016, o 13:42

Faworytem SB zdecydowanie Carolina, nawet z takim pass-rushem będzie cięzko przebić się przez tą linie ofensywną, wystarczy zobaczyć ile czasu miał Newton w meczach z Cardinals czy Seahawks czyli z drużynami które mają dosyć dobre linie defensywne. W mojej opinii to właśnie linia ofensywna Caroliny odpowiedzialna jest za sukces tej drużyny, nie chcę ujmować Newtonowi, ale jednak trzeba zaznaczyć tą świetną prace linii. Co może działać na plus Broncos? Von Miller jest w fenomenalnej formie, dtackle bardzo dobrzy będą wywierać presje od środka. No i czuje że w tym meczu Peyton w końcu odpali i pożegna się dobrym meczem.

Tomek Czapiewski

Post27 sty 2016, o 00:18

Ale to jest najśmieszniejsze, wchodząc w sezon OL to była ich najsłabsza strona w powszechnej opinii, olali pozycję w drafcie, wzięli obśmiewanego Big Mike'a, kilka wynalazków z ulicy jak Remmers i Norwell i nagle najlepsze OL w lidze ;) Nie rozumiem tego sportu.

Sorry za mała aktywnosc, ale strasznie duzo roznych rzeczy w zyciu ;)

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post27 sty 2016, o 19:51

Może to kolejna historia w stylu "The Great Wall of Dallas"? ;-)

Tomek Czapiewski

Post28 sty 2016, o 09:10

To ja już wybieram The Hogs ;) Wiem, że Great Wall to nazwa dawna, ale w rankingu PFF za miniony rok to Dallas OLine wyraźnie 1 w każdej kategorii, a Panthers właśnie awansowało na drugą.
Poprzednia strona

Powrót do NFL