Teraz jest 13 sie 2025, o 15:45

Mock Draft 2017

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

lafarro

• Ulubiona drużyna: Detroit Lions

Re: Mock Draft 2017

Post21 kwi 2017, o 12:43

With the 59th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft Kansas City Chiefs select...Davis Webb, QB, California

Webb wymaga jeszcze sporo przyuczenia, żeby zmienić go w pełnowartościowego QB na poziomie NFL dlatego właśnie teraz jest świetnym kandydatem dla Chiefs. Alex Smith ma w sobie jeszcze te 2-3 sezony a jego wiedza i doświadczenie mogą dużo pomóc młodemu, rozwojowemu rozgrywającemu. Kilka lat na ławce Chiefs a Webb może być nazwiskiem które zagości na stałem na ustach komentatorów NFL. Wysoki, szybki i nie bojący się trudnych rzutów ma w sobie to coś, co może go wynieść na szczyt w przyszłości.

Dallas Cowboys now on the clock

Jaden

Post22 kwi 2017, o 17:40

With the 60th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Dallas Cowboys select... Marcus Williams, S, Utah

Szczerzę muszę przyznać, że od kilku dni powoli zaczynałem się przygotowywać na ten wybór. Patrząc na tablicę drugiej rundy naszego draftu dostałem nie małego bólu głowy. Wybierając dla Dallas w pierwszej rundzie po cichu liczyłem, że do 60 wyboru ostanie się Teez Tabor po słabym biegu na 40y. Jeśli nie on, to chociaż kontuzjowany Fabian Moreau. Żaden z nich niestety nie jest już dostępny. Później zastanowiłem się czy nie nagrodzić Daka Prescotta za poprzedni sezon i dołożyć kolejnej broni do ofensywy. Engram zniknął wraz z wyborem Texans, a kilku niezłych WR można dopaść w następnych rundach.

Wzmocnienie secondary Boyz jest jednak koniecznością po stracie Barrego Churcha oraz JJ Wilcoxa. Długo zastanawiałem się, kogo wybrać czy postawić na jakiegoś z pozostałych Cornerbacków czy jednak wzmocnić pozycję Safety. Wybór padł na Marcusa Williamsa z Utah. Jest to typ zawodnika jakiego poszukują Cowboys, jeden z najlepszych ballhawków w tym drafcie. Bardzo inteligentny gracz, wykorzystujący swój świetny instynkt do przeczytania zamiarów QB drużyny przeciwnej. Williams jest wystarczająco duży żeby kryć zarówno wysokich skrzydłowych jak i tightendów. Posiadający ogromy upside. Musi jednak popracować nad swoją siła żeby być wstanie powstrzymać Runningbecków na poziomie NFL.

Mam jeszcze kilka typów na pozycji CB których można wybrać w 3 rundzie:
Shaquill Griffin, Rasul Douglas, Corn Elder
Któryś z tych zawodników powinien być dostępny, mi szczególnie podoba się Douglas.

Green Bay Packers are now on the clock.

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post24 kwi 2017, o 10:21

Z numerem 61 GB Packers wybierają Rasul Douglas, CB, West Virginia

Nie zgłębiałem potrzeb Packers zbyt długo ale CB i RB to dziury do załatania do trzeciej rundy włącznie. Nie jestem fanem Kamary a solidnego startera biegacza można wyłapać jeszcze w trzeciej rundzie (gdyby z Mixon'em sytuacja wyglądała inaczej nie wahałbym się ani minuty). Douglas to kolejny potężny CB w roczniku a ponieważ większość mock draftów sugeruje Kinga w pierwszej rundzie to wydaje się to dobrą opcją na koniec drugiej.

Warunki fizyczne są imponujące ale co oczywiste ma problem z szybkością. Idealny zone corner z imponującą ilością int w 2016 roku...8!

GO Steelers!!
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

Designofchaos

Post24 kwi 2017, o 11:28

Pittsburgh Steelers select Derek Rivers, OLB, Youngstown.

Taki dialog miał miejsce w moim wyimaginowanym Steelers’ War Room przed dokonaniem wyboru.

Kevin Colbert: So, we’re on the clock. Who are we taking here? There’s quite a lot of guys I like. First of all, we can take a good Safety - Josh Jones, then there’s a couple of WRs like Reynolds, Zay Jones or Smith-Schuster, there’s also Tarell Basham or even that QB Kaaya that we would likely take in 3rd rnd if we wanted and there’s….
Me: I don’t care who else is available. I want Rivers!
KC: What?? You mean Philip Rivers? That QB from San Diego? Or... from Los Angeles… Uhmm … or from wherever Chargers don’t want to play nowadays? Why would you want him?? We still have Ben and that Rivers guy is a bit too old and he’s high-maintenance… I mean, look at his contract and he has eight kids and wears funny ties...
Me: Nope. I meant Derek Rivers, an OLB from Youngstown.
KC: Why would you want that Rivers?
Me: Well, I have very early 2nd rnd grade on him, he’s an OLB and we need some OLBs, he’s available and such. Besides, he’s good. At least, that’s what I am told and from what I’ve seen on some tape.
KC: Haven’t we taken one OLB already? Look, Lawson is already a Steeler. How many Edge guys do you want in a single draft??
Me: Can we take‘em all? Y’know- every single one?? I mean – everyone?
KC: Everyone??
Me: https://www.youtube.com/watch?v=74BzSTQCl_c
KC: All right, all right. Calm down now. Whatever… Derek Rivers then. Call that kid and tell him his job will be to sack Brady and all those Flaccos until he’s thirty-eight. Man, I hope at least one of those Edge guys pans out. We’ve been no good at draftin’ them OLBs lately.

Myślę, żę przy takim układzie draftu Steelers wzięliby Josha Jonesa, ale to mój draft, mój świat i moje zasady:)

NFC Champions Altanta Falcons on the clock:)
Design0fCha0s - poprzednio znany jako "rooted", ale przy podłączaniu konta na nowe forum coż pewnie zj**%*em i podpięło mi się konto z Twittera. To tylko jeden z powodów dlaczego nie zostałem informatykiem...

Go Steelers!

Ufek

• Ulubiona drużyna: Atlanta Falcons

Post24 kwi 2017, o 21:50

Czas na Atlantę.

Jak już pisałem w drugiej rundzie będę chciał skoncentrować się na jednej z dwóch kluczowych pozycji do wzmocnienia w tegorocznym drafcie. W pierwszej poszedł pass-rusher , więc czas na guarda. Atlanta potrzebuje inteligentnego i twardego faceta w linii który stanowiłby nie tylko mur przed Mattem Ryanem ale także umiejętnie torował drogę dla RB Devonty Freemana lub Tevina Colemana , kluczowych zawodników w filozofii gry Shanahana w poprzednim sezonie. Shanahana co prawda już nie ma ,ale myślę że plan gry niewiele się zmieni i silny Guard blokujący obrońców przeciwnika będzie dużym wzmocnieniem zwłaszcza po odejściu Chrisa Chestera.
Dlatego do Atlanty w drugiej rundzie trafia Dorian Johnson OG Pittsburgh silny o niezłych warunkach fizycznych, doskonale się spisuje przy grze biegowej , ułatwiając biegaczom niespodziewane rajdy w głąb linii przeciwnika.

Tomek Czapiewski

Post25 kwi 2017, o 22:23

With the 64th pick in the 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Carolina Panthers select... Josh Jones - S, N.C. State.

I tak kończy się 2 runda. Zostało sporo WR, fajni RB (Kamara, no i Mixon o ile ktoś lubi ryzyko). Ale mnie osobiście ci WR nie przekonują, RB już pobrany z nr 8. Nastawiałem się na CB, ale tutaj wyczyścili koledzy. Chwilę namysłu zabrał Shaheen. Do rozwazenia byłby Moton gdyby nie wcześniejsze picki. I tak, jedynym logicznym wyjściem staje się Josh Jones. Fizycznie kosmos jak na prawie 3 rundę (4,41 na 40, 20 bench press). Na tym etapie wg mnie BPA. Jest czas - nawet gdyby się okazało, że instynkty nie do końca ukształtowane, obie pozycje S są tymczasowo obsadzone w Panterach (Coleman, Adams).
Poprzednia strona

Powrót do NFL