With the 60th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Dallas Cowboys select... Marcus Williams, S, Utah
Szczerzę muszę przyznać, że od kilku dni powoli zaczynałem się przygotowywać na ten wybór. Patrząc na tablicę drugiej rundy naszego draftu dostałem nie małego bólu głowy. Wybierając dla Dallas w pierwszej rundzie po cichu liczyłem, że do 60 wyboru ostanie się Teez Tabor po słabym biegu na 40y. Jeśli nie on, to chociaż kontuzjowany Fabian Moreau. Żaden z nich niestety nie jest już dostępny. Później zastanowiłem się czy nie nagrodzić Daka Prescotta za poprzedni sezon i dołożyć kolejnej broni do ofensywy. Engram zniknął wraz z wyborem Texans, a kilku niezłych WR można dopaść w następnych rundach.
Wzmocnienie secondary Boyz jest jednak koniecznością po stracie Barrego Churcha oraz JJ Wilcoxa. Długo zastanawiałem się, kogo wybrać czy postawić na jakiegoś z pozostałych Cornerbacków czy jednak wzmocnić pozycję Safety. Wybór padł na Marcusa Williamsa z Utah. Jest to typ zawodnika jakiego poszukują Cowboys, jeden z najlepszych ballhawków w tym drafcie. Bardzo inteligentny gracz, wykorzystujący swój świetny instynkt do przeczytania zamiarów QB drużyny przeciwnej. Williams jest wystarczająco duży żeby kryć zarówno wysokich skrzydłowych jak i tightendów. Posiadający ogromy upside. Musi jednak popracować nad swoją siła żeby być wstanie powstrzymać Runningbecków na poziomie NFL.
Mam jeszcze kilka typów na pozycji CB których można wybrać w 3 rundzie:
Shaquill Griffin, Rasul Douglas, Corn Elder
Któryś z tych zawodników powinien być dostępny, mi szczególnie podoba się Douglas.
Green Bay Packers are now on the clock.