Login
Hasło

Zapamiętać?
Kliknij aby się zarejestrować.
Zapomniane Hasło?
Szukaj:

Zobacz temat
NFL 24 - Twoje centrum informacji o lidze NFL i Futbolu Amerykańskim ť Futbol amerykański ť Gry i media
NFL Fantasy
Login
Hasło
Zarejestruj się Regulamin Forum FAQ Użytkownicy Dzisiejsze posty Szukaj

Drukuj temat

09-06-2010 10:26 NFL Fantasy
Awatar

VirginGuard
Administrator

Data rejestracji: 04.10.09
Miejscowość: Kraków/Śląsk
odnosiłem się do wcześniejszych wypowiedzi wedle których wynikało że def jest liczony jak każdy inny zawodnik także w swoim rosterze generalnie mogę mieć np. 3 def Smile no chyba że coś źle zrozumiałem...
img263.imageshack.us/img263/7650/detroit.gif

Nieobecny
09-06-2010 10:55 RE: NFL Fantasy
Awatar

Lauri
Administrator

Czwarte miejsce w typerze 2009-2010

Data rejestracji: 26.07.09
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
chodziło o to, że wybierająć DEF to tak jakbyś zawodnika wybierał (czyli tracisz pick na DEF zamiast na gracza). W drużynie można mieć tylko jedną formacje DEF Wink
img169.imageshack.us/img169/9851/nflre3.png

img169.imageshack.us/img169/872/oaklandraidersdk1.png

Nieobecny
09-06-2010 11:18 RE: NFL Fantasy
Awatar

Arielo
Użytkownik

Data rejestracji: 09.05.10
Miejscowość: Gdynia

Poziom ostrzeżeń 0
ale w rezerwie mozna miec np same DEF, o to pewnie chodzilo. ale nikt normalny tak nie marnuje swoich pickow ;]
img249.imageshack.us/img249/4820/sigpstt150.png

Nieobecny
10-06-2010 12:04 RE: NFL Fantasy
Awatar

candy_boy_
Administrator

Data rejestracji: 05.10.09
Miejscowość: Kołobrzeg
Co do rezerwy, jak już wyżej Pedro pisał. To jest tak, że rezerwa jest tylko i wyłącznie zależna od twojego gustu. Na ławie możesz mieć samych RB, tak samo jak same DEFy i innych zawodników. Oni chcą tylko żeby każda przypisana pozycja równała się zawodnikowi z tej pozycji, czyli pozycja RB = RB WR=WR a ława jest całkowicie zależna od Ciebie.
img375.imageshack.us/img375/9391/eagles.png

"Winners never quit and quitters never win."
- Vince Lombardi

Nieobecny
10-06-2010 05:39 RE: NFL Fantasy
Awatar

Lauri
Administrator

aha..no to cofam co pisałem Grin w tamtym roku automatycznie mi podobierało na określone pozycje, a nie według ustaleń na liście, także myślałem, że tak jest i teraz Smile

Nieobecny
29-07-2010 05:26 RE: NFL Fantasy
Awatar

Tyler
Administrator

Data rejestracji: 15.07.09
Pamiętajcie, że nie długo Draft

Nieobecny
29-07-2010 05:51 RE: NFL Fantasy
Awatar

VirginGuard
Administrator

Nawet nie wkurzajcie... przez daleki wyjazd muszę liczyć na ustawienia przed draftowe także jestem bez szans Pfft

ale pierwszy sezon mogę zakończyć jak na fana Lionsów przystało z 2-12 Pfft

Nieobecny
29-07-2010 06:21 RE: NFL Fantasy
Awatar

Arielo
Użytkownik

Poziom ostrzeżeń 0
hehe a mi dzisiaj wyskoczyła praca do późna w sobotę... no nic, może będę miał szczęście Wink

Nieobecny
29-07-2010 06:28 RE: NFL Fantasy
Awatar

VirginGuard
Administrator

a powiedzcie mi jeszcze jedno - ustalam swój pre-draft ranking... i dajmy na to wybrało mi już na pewnym etapie 4 RB i kolejne moje typy odchodzą w zapomnienie wybrane przez Was, po czym przychodzi moja kolej i okazuje się że pierwszym niewybranym na mojej liście jest kolejny RB którego już nie chcę bo ławkę planowałem inaczej...

czy jest możliwość uchronienia się przed taką sytuacją?

Nieobecny
29-07-2010 06:44 RE: NFL Fantasy
Awatar

Pedro
Administrator

Data rejestracji: 07.01.10
Miejscowość: Kraków
Niestety.
O ile nie musisz się martwić, że po losowaniu zabraknie Ci np. QB, bo system weźmie na to poprawkę i na pewnym etapie wybierze gracza potrzebnego, a nie najlepszego. Ławka to już niestety kompletnie inna historia.
Jeśli ta będzie inna niż zaplanowana zawsze masz jeszcze wymiany i wolnych agentów. Mamy 16 drużyn, a potrzebnych zawodników znacznie mniej niż gra w prawdziwych zespołach. Nie będzie więc problemów z uzbieraniem dobrej drużyny nawet jeśli draft nie pójdzie po myśli. Wink
Some days are diamonds, some days are stone.

Nieobecny
29-07-2010 07:25 RE: NFL Fantasy
Awatar

Tyler
Administrator

W końcu o której godzinie czasu polskiego jest Draft?

Nieobecny
29-07-2010 07:31 RE: NFL Fantasy
Awatar

Pedro
Administrator

10 pm CEST to jeśli nie jestem w błędzie 22 naszego czasu. Wink

Nieobecny
29-07-2010 07:35 RE: NFL Fantasy
Awatar

Arielo
Użytkownik

Poziom ostrzeżeń 0
mozliwe ze to bedzie 23, na poprzednich draftach tez sie cieszylem ze juz juz, a jednak widocznie dla nfl.com cest to zachodnia europa, chociaz... mieszaja mi sie juz te strefy

Nieobecny
31-07-2010 11:21 RE: NFL Fantasy
Awatar

Pedro
Administrator

Jako komisarz ligi mam przyjemność poinformować, że pierwszy w historii draft można uznać za zakończony.

Jak wrażenia po tym czasie spędzonym na gadaniu o bzdetach i narzekaniu, że draft nie poszedł? Pfft

Nieobecny
31-07-2010 11:32 RE: NFL Fantasy
Awatar

Arielo
Użytkownik

Poziom ostrzeżeń 0
ehh nie zdazylem na draft, ale koniec koncow nie jest dramatycznie, zobaczymy jak wyjdzie w praniu

tak sobie przegladam pierwsza runde a tu:

1. Maurice Jones-Drew TO Jastrzebie Coal Miners

wesoło, nie powiem Wink

Nieobecny
31-07-2010 11:34 RE: NFL Fantasy | Edytowane przez Tyler 31-07-2010 11:36
Awatar

Tyler
Administrator

Zaskoczyło mnie, że Jones-Drew poszedł pierwszy, możecie teraz zdradzić wszycy kto był, a raczej byłby waszym 1st pickiem jakbyście mieli wybor pierwsi, ja wybrałbym Petersona, mam Mendenhalla, mam nadzieje, że nałupie mi pkt. Nie zdąrzyłem wziąść ulubionych receiverów, prawie udało mi się mieć Calvina Johnsona ale ktoś mi podwędził, mam Hestera, Welkera i S. Mossa czyli dobrych receiverów, jak Welker będzie zdrowy to może mieć nawet najwięcej punktów z wszystkich WR biorąc pod uwagę ilość łapanych przez niego piłek. Chciałem bardzo mieć jako QB T. Brady, ale mam Schauba, myślę, że to będzie jego sezon. Na TE zastanawiam się kto będzie lepszy mam Bossa i Heap, Heap jest lepszym receiverem, ale po przyjściu Boldina pewnie nie będzie już tak często Flacco do neigo rzucał, a Eli upodobał sobie Bossa, więc ciężki wybór. Jestem zadowolony z wyboru RB - chyba najbardziej z wszystkich pozycji, mam wspomnianego Mendenahalla, Steelers powinni sporo biegać, więc powinien stukać punkty, dalej R. Browna z Mami, który miał sezon temu kontuzje, ale pokazał, ze jest jednym z najlepszych RB w lidze, a był do pozyskania stosunkowo późno w drafcie, więc musiałem z tego skorzystać, Dolphins ma mocną OL+wildcaty, w rezerwie mam Portisa, również tak daleko rozstawiony z powodu kontuzji. Chciałem mieć D SF 49, I wan't them so badly!Grin Ale mam Bears, Urlacher wraca po kontuzji, jest Peppers, powinni dać radę.

Nieobecny
01-08-2010 12:08 RE: NFL Fantasy
Awatar

Lauri
Administrator

Jakbym miał możliwość to bym brał P.Manninga. Jestem zwolennikiem budowy drużyny od QB. Wziąłem Romo, w wyniku czego moi RB nie powalają, Steward i Forte. WR to Randy Moss, Jacoby Jones i Kenny Britt. Liczyłem po cichu, że uda mi się Santane porwać, ale tym razem Tyler mnie uprzedził. Dorwałem DEF India i mam nadzieje, że nie wygłupią się w tym sezonie hehe z Raidersów wziąłem Zacha Millera. Campbell i McFadden poszli do Piotrka i niech mu służą jak najlepiej Smile
Stawke uzupełnia Carpenter.
Na ławke powędrowali Orton, Donald Brown, Manningham (no w sumie mam swojego Manninga Pfft ), Fred Davis, Rian Lindell i DEF Caroliny.

Zobaczymy jak to będzie. Manningham zapewne zamieni któregoś z duetu Jones - Britt no i trzeba trzymać kciuki za Stewarta Smile

powodzenia chłopaki i dobrej zabawy Smile

Nieobecny
01-08-2010 12:28 RE: NFL Fantasy
Awatar

Piteroo
Użytkownik

Data rejestracji: 06.10.09

Poziom ostrzeżeń 0
Jak że miałem ostatni pick to tych co najbardziej chciałem już dawno nie było i dlatego moim pierwszym pickiem był DeAngelo Williams liczę że powtórzy sezon 08 Smile Z drugim pickiem trafił do mnie QB w osobie Tomka Brady'ego, moimi WR są trzej 2 roczniacy Pfft Crabtree, Mcline oraz najmniej przekonujący z tego grona DHB. Na TE trafiłem Vernona Davisa a drugim RB będzie Spiller bądź McFadden Smile Teraz pozostaje czekać na nowy sezon z nadziejami że w debiutanckim sezonie nie będzie kompromitacji Pfft
i591.photobucket.com/albums/ss359/alex_09_09/RayLewis.png

Nieobecny
01-08-2010 12:33 RE: NFL Fantasy
Awatar

Pedro
Administrator

Ja to właśnie nie chciałem mieć pierwszego picku. Bo wtedy pewnie trafiłby do mnie Ray Rice, a jakoś nie potrafiłbym modlić się o to, że dwa razy skopie tyłki Steelers. Więc gdybym już musiał pewnie wziąłbym Rodgersa, no ale mam Breesa nie będę narzekał. W razie czego na zastępstwie jest Matt Moore Wink
Co do biegaczy to mam jednego pewnego Shonna Greene, bo Jets na pewno biegać będą. Drugim jest Justin Forsett, którego widzę jako podstawowego gracza Jastrzębi, którzy biegać też pewnie będą sporo bo Caroll to lubi, a i będą pewnie chcieli trzymać swojego QB zdrowego. Do tego dorzuciłem jeszcze Jerome Harrisona, który może jak raz łupnie kolejne rekordowe spotkanie, a ja na tym skorzystam.
Na skrzydłach latają u mnie Sidney Rice, więc liczę na powrót Bretta. John Knox bo Martz ze swoją strategią na pewno pozwoli mu wreszcie rozwinąć skrzydła. No i Mike Wallace, bo chociaż Bena nie będzie to ktoś z Pittsburgha być musiał. Co do rezerwy to zdecydowałem się na Demaryiusa Thomasa bo chociaż nie przepadam za braniem niesprawdzonych graczy, to ten pick wydaje mi się solidny. No i Anthony Gonzalez, wiadomo u Manninga zawsze coś się złapie.
Liczę na swoich Tight Endów, bo położyłem łapska na Jermichaelu Finleyu, którego czeka wielki rok. No a w tygodniu kiedy będzie odpoczywał zastąpi go Dustin Keller, który jak raz będzie wtedy grał przeciwko Cleveland.
Obronę jak zwykle zostawiam na później więc ostatecznie wylądowałem z formacją Atlanty i Houston. Oczywiście Falcons goes first. Nie jest to może rewelacja, ale dodanie solidnego CB i niezły draft powinny zapewnić mi kilka dodatkowych punktów. Wink

Nieobecny
01-08-2010 10:40 RE: NFL Fantasy | Edytowane przez cobe 01-08-2010 10:42
Awatar

cobe
Administrator

Drugie miejsce w typerze 2009-2010Najwięcej najlepszych typów w tygodniu w typerze 2009-2010

Data rejestracji: 28.06.09
Jako że miałem 3 pick liczyłem ,że zgarnę Jones-Drew a tu wielki zaskok zgarnął go Paweł. Więc wziąłem Petersona dobrze biegał co prawda miał strat ,ale czy Favre wróci czy nie na pewno dużo bedzie biegał . DrugiM RB jest Maroney ,który powinien wybiegać najwięcej dla Pats. QB mam Manninga tego młodszego z braci (Eli ) chciałem Toma B.Smile no wiadomo nie udało się.Na WR mam obiecującego DeSeana ciekawe jak Kolb bedzie do niego rzucał ,Austina Collie obsugiwanego przez starszego Manninga, no i Nicks z NYG. W 4 rundzie wybrałem DEF. Viks'me liczę że pare punktów dorzucą.. TE wybrałem Millera z Pittsburgha , na ławie jest jego kolega z teamu Big Ben ,który jak mu zawieszenie minie może coś dołoży do puli..Oprócz niego ławę grzeją jeszcze RB Smith (DET) , Westbrook (PHI) i WR Edwards (NYJ) może lepiej zagra w tym sezonie , D. Henderson (NO) nie żle sie prezentował w poprzednim sezonie oraz J.Jones (GB). Kopacz to poczciwy Akers..

A dokleje składzik..

img707.imageshack.us/img707/9705/15307583.jpg

Nieobecny
Przeskocz do forum:
Forum powered by fusionBoard

Linki do tego tematu
URL:
BBcode:
HTML:

Kopiowanie jakichkolwiek tekstów lub materiałów ze strony bez zgody administratorów jest zabronione